עזרה

עזרה

שלום איני יודעת אם זהו הפורום התאים לפנות אליו אבל יש לי שאלה הנוגעת בחינוך להרגלי ניקיון. אנסה בכל זאת. יש לי ילדה בת 3.5 שנה. ילדתי מסרבת בתוקף לעשות קקי אם זה אינו בחיתול. מפחדת (כנראה) לעשות בשירותים. פיפי היא כן מסכימה בשירותים. לעיתים גם בחיתול אינה עושה ואז צורחת מכאב. אשמח לעיצה ממי שהתנסה בכך או מפסיכולוג של האתר (אם יש כזה) תודה

לאה_מ

New member
למה את חושבת שהיא צורחת מכאב?

אם כואב לה (האם יש לה עצירות?), כדאי לגשת לרופא ולברר את העניין הזה, משום שזה יכול להיות המפתח להבנת הבעיה. אני הייתי מנחשת, בהנחה שאם היא בחיתול אין שום בעיה בעשיית קקי, שהצרחות הן צרחות של פחד ולא של כאב. בקישור שקיבלת בהודעה מעלי את יכולה לקרוא שהרבה ילדים נתקלים בבעיה דוקא עם הקקי במשך הגמילה. צריך להתקדם לאט לאט, בשיתוף פעולה מלא עם הילדה - לא ללחוץ עליה לעשות קקי במקום שהיא אינה רוצה לעשות זאת, ואם את חושבת שיש לה כאבים פיזיים - זה יכול להיות עצירות או פיסורה או בעיה פיזיולוגית אחרת, וכדאי - לפני שמנסים את תיקוני הגמילה למיניהם, לברר את הנושא הרפואי.
ונשמח אם תעדכני אותנו.

שרוֹן

New member
גם אצלינו הילד עושה קקי רק בחיתול

הוא בסביבות הגיל של הילדה שלך. אני גם מאוד רוצה שזה יגמר כבר, אבל לא במחיר של לסבך אותו. כשהוא מבקש חיתול אני שמה, מחליפה ומחכה בסבלנות מופתית עד שיעבור לו הפטיש הזה.. אי אפשר להאשים אותם, אנחנו שמנו להם את החיתול הזה מלכתחילה, כשהם עוד היו קטנים ולא הבינו כלום

למעלה