עזרה?

רוןמ

New member
עזרה?

אני מנסה לכתוב כל מיני קודים סתמיים ב- PHP, כי אני מתחיל בנושא... בכל מקרה, ניסיתי להתעסק עם מערכים, הנה הקוד:
<body> <?php $x = array( array(name=> "Ron", occupation=> "programmer", age=>16) array(name=> "Ehud", occupation=> "Author", age=>90) ); print $x[1][name]; ?>​
וזו השגיאה המתקבלת:
Parse error: parse error, unexpected T_ARRAY, expecting ')' in C:\Inetpub\php325.tmp on line 13​
שורה 13 היא השורה עם השם "אהוד". מה לא בסדר כאן?

חסר פסיק

בין איברי המערך צריך שיהיה פסיק, בדיוק כמו שיש במערך שבתוך המערך, כך גם במערך החיצוני. כלומר תוסיף פסיק אחרי age=>16)

רוןמ

New member
הסתדר, אבל רק אחרי

שתחמתי את כל המפתחות בגרש... נגיד name הייתי חייב לרשום 'name' כי הוא אמר שיש שימוש בקבוע לא מוגדר בהודעת שגיאה. בכל מקרה, תודה.

רוןמ

New member
עוד כמה שאלות...

1) מה זה "\ ? ראיתי את זה בכמה סקריפטים ולא הבנתי בשביל מה זה. 2) מה הפונקציה isset() עושה? 3) למה שאני משתמש ב n\ בתוך קוד PHP זה לא עושה ירידת שורה?

תשובות

אבל קודם כל, אתה בטוח שלא שמת פסיק וזה עובד? כי זה לא אמור לעבוד. אכן יש לתחום בגרשיים או במרכאות כפולות את שמות השדות. ולתשובות: 1. הסימן " מסמן תחילה או סוף של מחרוזת, ובמקרה שבתוך המחרוזת אתה רוצה לכתוב מרכאות, צריך לשים \ לפני הסימן. כך גם לגבי סימנים שונים ומשונים. 2. isset בודקת אם קיים משתנה (או אם הוא מאותחל). מחזירה אמת אם הוא מאותחל, אחרת שקר. כמובן שהפונקציה מקבלת את המשתנה שבודקים כפרמטר... 3. \n עושה ירידת שורה, אבל לא במסמך ה-HTML, אלא בקוד שלו. תסתכל בקוד ותראה שזה ירד שורה. כדי שתרד שורה בתוך המסמך תדפיס <BR>, שזו ירידת שורה ב-HTML.

אגב, כדי לדעת מה פונקציות עושות

פשוט היכנס לאתר www.php.net ותכתוב בחיפוש את שם הפונקציה. יש מנוע חיפוש לפונקציות. תקבל שם הסבר ובדר"כ דוגמא והערות מגולשים מנוסים

רוןמ

New member
תודה על התשובות... בקשר לשאלה 3

לא הבנתי מה הכוונה שזה עושה ירידת שורה בתוך הקוד.

אוקיי הנה ההסבר

PHP פועלת בצד השרת, ויוצרת קוד HTML. הקוד הזה נשלח למשתמש שנכנס לאתר, ומוצג לפניו עמוד HTML. הקוד HTML ש-PHP יוצרת מובן ע"י הדפדפן שלנו כמו קוד HTML שאנחנו יוצרים. לכן אם כתבתי בקוד ה-HTML ככה:
<BODY> שלום עליכם </BODY>​
הפלט יהיה "שלום עליכם" (עשיתי רווח אחרי ה"שלום" ואז ירידת שורה). זה שלחצתי בעורך ה-HTML שלי על אנטר, לא אומר שגם הפלט ירד שורה. זה מה שקורה עם \n. הוא מוריד שורה בתוך קוד ה-HTML, אך כדי שהפלט ירד שורה גם כן, צריך להדפיס "<BR>". דוגמא: קוד PHP:
<? echo "<BODY>\nשלום<BR>\nעליכם\n</BODY>"; ?>​
פלט ה-PHP יהיה קוד HTML והוא:
<BODY> שלום<BR> עליכם </BODY>​
לכן מה שתראה בדפדפן זה "שלום",ירידת שורה (בגלל ה-<BR>) ואז "עליכם"

רוןמ

New member
הבנתי את העניין הטכני...

לא ממש הבנתי בשביל מה זה שימושי, אבל תודה על ההסבר

tamirvs

New member
לא רק...

אם אתה רוצה לכתוב למסמך מסויים, אתה לא משתמש ב <BR> כדי להפריד שורות, אלא ב n\