עזרה...

Wonka

New member
עזרה...

אני רוצה לעשות מן סרט דוקומנטרי על יום העצמאות... אני יודעת שיש המון אפשרויות אבל אני לא בדיוק יודעת על איזה כיוון ללכת... אני רוצה לעשות משהו משעשע, ציני... אתם יכולים בבקשה להציע רעיונות בשבילי?? זה ממש חשוב!

זה נושא מעניין

אותי תמיד עניין ההבדל שבין שמחת יום העצמאות של ותיקי המדינה, אלה שהספיקו להילחם עליה, לבין הדור העכשיוי, שבשבילו יום העצמאות זה יום שיוצאים החוצה ומרססים כל דבר חי. (אני זוכר כלבים וחתולים עם הרי קצף מרוססים על גביהם) האם יש הבדל בין העדות השונות, בחגיגת יום העצמאות ?. איך האתיופים רואים את העצמאות, איך הרוסים ? מה קורה ביום העצמאות בישובים הערבים ? האם ערביי יפו יוצאים לחגוג עם שכניהם היהודים ?

OrlyNL

New member
תוספת

- על המעבר החד בין יום הזיכרון ליום העצמאות - השוואה בין חגיגות של שתי שכבות סוציואקונומיות שונות (לדוגמה עיירת פיתוח מול רמת אביב ג) - משאל רחוב שבו אנשים נשאלים על ההיסטוריה של מדינת ישראל - תופעת מופעי הרוק ביום העצמאות - שהפכו לעיקר החגיגות

Wonka

New member
תודה רבה! ו... כנסו

דבר ראשון תודה רבה על הרעיונות!! דבר שני, את רוב הדברים אני לא אוכל לבצע מפאת חוסר זמן ואמצעים... אני לא אוכל להגיע לכפרים ערבים או לאתיופים וכו'... אני יכולה לצלם את החגיגות בערב עם הקצף והעניינים ובעיקר בבוקר את כל המנפנפים... עכשיו, אני אוכל להשיג צילומי ארכיון של החגיגות פעם ועכשיו ואני אוכל לשאול מה המשמעות של החג ולעשות משאל וכו'... יש לכם רעיונות אולי באמצעים שיש לי לפתח את הנושא? איך לבנות את הסרט?

למעלה