עזרה !!!

pirate

New member
עזרה !!!

שלום אני מתאמן בקונג פו ואני משקיע באימונים אלו הרבה מזמני ובכן בקרוב אני אתגייס לצבא (כנראה לקרבי) ואני רוצה לשאול מה עושים כשמגיעים לצבא ליחידה קרבית האם יש זמן להתאמן באומנות לחימה איך אתם התמודדתם עם התופעה כלומר התאמנתם בזמן השרות הצבאי שלכם כל עצה תתקבל בברכה

אימונים בזמן הצבא

תשמע חביבי, הדבר בעייתי מאד, במיוחד שמדובר ביחידות קרביות. בכל הנוגע לטירונות ולהכשרה מקצועית, אין על מה לדבר על אימוני קונג פו. אך לאחר מכן עם רצון אמיתי וקצת מזל, אפשר להגיע למצב שבו תוכל להתאמן. אני יכול לתת לך את הדוגמה שלי, למרות שאני לא שרתתי ביחידה קרבית, אבל לא יצאתי כל יום הביתה. בזמן שרותי הצבאי תמיד חיפשתי אנשים מסביבי שמתאמנים באומנות לחימה כלשהי, אפילו לא מהשיטה שלי. אם תהיה עירני מספיק, תתפלא עד כמה רבים יש כאלה. בקיצור, תבחר את הרציניים ביותר(רצוי אלה שהתאמנו כבר מספר שנים), ותציע להם להתאמן ביחד, נניח כל יום בבוקר או אחר הצהריים. כך אני עשיתי, והתוצאה היא שגם עבדתי על הטכניקות שלי וגם התרשמתי ורכשתי ניסיון בהתמודדות עם אנשים מאומנויות לחימה אחרות. אני זוכר שהייתי מתאמן עם חגורות שחורות משיטות שונות, היינו מאלתרים שקי איגרוף מקיטבקים, ועורכים קרבות בינינו. לומדים מזה המון. חוץ מזה, יש חופשות ואתה יכול לנצל חופשות אלו לאימונים בשיטה שלך אצל המורה שלך. שיטה פרקטית מאוד היא לנסות לצאת לקורס מדריכי קרב מגע. שאני הייתי בצבא אני ביקשתי קורס כזה ולאחר זמן קיבלתי והפכתי להיות מדריך קרב מגע. לאחר הקורס ביקשתי מהמפקד שלי לצאת מספר פעמים בשבוע להתאמן אצל המורה שלי כמה שעות ולחזור. זאת כדי לשמור על הרמה האישית שלי כדי שאני אוכל להעביר חומר בצורה טובה. למזלי, המפקד שלי היה פתוח לנושא של אומנויות לחימה והוא הסכים. לא מן הנמנע שגם המפקד שלך יסכים (אם תהיה מדריך). חשוב שתדע שלא לכל אחד נותנים קורס מדריכי קרב מגע. ישנן הקצאות מוגבלות לכל יחידה, והעדיפות היא לבעלי רקע בנושא. לך יש רקע כזה, אז אני מציע לך שבכל ראיון אישי שיהיה לך, תציין שאתה מעוניין לצאת לקורס כזה. בכל מקרה אל תוותר אף פעם, אם אתה רציני ורוצה להיות אומן לחימה ברמה גבוהה, חשוב להמשיך להתאמן בכל הזדמנות. מקווה שעזרתי לך, בהצלחה.

pirate

New member
עוד שאלה

לאחר הטירונות והאימון המתקדם (6 חודשים כפי שזה נראה אני אהיה בחי"ר ) איך הולכים הסידורים בשעות ת"ש וזמן חופשי היש סיכוי שאני אוכל להתאמן בזמן חופיש בבסיסים או משהו ודבר נוסף בתחילת הטירונות יש גיבוש יחטיות האם כדאי לי ללכת אוטומטית לגדודים ולא להשתתף בגיבוש ליחטיות (עורב פלח"ן פלס"ר) כי שם יש יותר זמן להתאמן או שזה בעצם ההפך תודה מראש

TinKer Bell

New member
אני יודעת שאני לא ממש דוגמא...

אבל אני (שאני לא קרבית כיום, אבל פעם הייתי חלקית) היו ניסיונות, די עגומים למעשה, לנסות ולשמור על משהו (אולי בגלל זה אני נראת כמו בטטה כיום......) אבל אם נצא מנקודת הנחה שאני לא דוגמא טובה, ידיד שלי, שהתאמן יחד איתי, הלך לקרבי ולמרות שהוא באמת מכור הוא לא הצליח לשמור על הכל..... הוא הגיע מידי פעם לאימונים (בימי שישי אחרי 21 שהוא סגר). הנקודה שלי (סופסוף הגעתי אליה) היא שאם אתה באמת תהיה ביחידה קרבית ולא מדריך כושר או כלדבר דמוי קל"ב הסיכוי שלך לישמור על הכושר נמוך עד אפסי. מצטערת על הפסימיות (שאני מעדיפה לכנותה ראליות) טינק

בקשר לסידורי השעות בקרבי

אני ממש לא יודע, כיוון שכמו שאמרתי לך אני לא הייתי קרבי.אני לא מבין גדול בנושא של הצבא, אבל סביר להניח שאין זמן שמוקצה במיוחד לפעילות גופנית ביחידות קרביות (ובמיוחד בגדודים). הצבא דואג קודם כל לצרכיו, זאת העובדה. אבל העצות שנתתי לך קודם, יכולות לפעול גם בקרבי. לכן, חשוב שאתה תקצה את הזמן לעצמך. בטוח שיהיה לך מעט זמן בין לבין. לא בטוח שבגדודים יש יותר זמן להתאמן, הכי טוב שתשאל אנשים שהיו. מה שאני יכול לומר לך הוא שבזמן שנערכו מבחני כניסה לקורס מדריכי קרב מגע, אני זוכר שרוב האנשים היו מקרבי (אולי אני הייתי היחיד שלא בא מקרבי). רוב האנשים שבאו מגדודים לא עברו את המבחן כי הם לא היו בכושר. לעומת זאת, אנשים מסיירות, רובם עברו. בכל מקרה, שמור על הרמה שלך, ותשאף להשתפר גם בזמן הצבא כפי שאני עשיתי.

עדי אשר

New member
כן ליחטיות

בד"כ יש ביחידות הקטנות יותר אנשים על רמה יותר גבוהה, בממוצע, מהגדודים. יש, ברב יחידות הללו אמוני קרב מגע בטירונות, במסלול וגם כצוות בוגר. ניתן, לפעמים, להגיע להסדר עם המפקדים / מדריכי ספורט שאחרי הריצה ואימון הכח יתנו לך זמן להתאמן. בכל מקרה במילואים יש זמן להתאמן. תהנה

כושר, צבא ואומנות לחימה.

ראשית, אני לא יודע אם ביחטיו"ת יש יותר זמן מאשר בגדודים. שנית, לגבי קורס מדריכי קרב מגע - כלוחם (וזה מה שאני מניח מדבריך, שתהיה בשירות הצבאי), ההזדמנות לעשות את הקורס הזה, תהיה רק לקראת סוף השירות. גם אם תעשה את הקורס הזה, אמנם יהיה לך יותר זמן פנוי לאימונים, אך לא תעסוק באומנות שעסקת בה עד כה (וזה דבר מהותי ועקרוני - לדעתי לפחות). לגבי אימונים במהלך השירות. כשהתגייסתי, הצחתי למצוא את הזמן המועט שהיה לי, לבוא למחנות אימונים (גם בטירונות!!) - בעיקר בשבתות ובחופשות. בתקופות של "קו" (תעסוקה מבצעית) - בשטחים, יוצאים בעיקר באמצע השבוע, כך שמתאפר להגיע לאימונים הרגילים. בלבנון (שכבר אין...) - יוצאים 21/7 (21 יום בבסיס, שבוע בבית), ואז מתאפשר להגיע לאימונים במשך כל השבוע (ונשאר זמן לעוד דברים...) . בכל מקרה, לא נעים לי להטיח את האמת בפרצופך - אך במידה ותבחר לשרת בשירות קרבי, בסוף השירות תהיה בכושר ירוד (יחסית), מבחינת רמת הלחימה שלך. בכל מקרה, תידרש תקופה מסוימת עד ש"תחזור לעצמך". מקווה שעזרתי לך בשמהו, ושלמרות כל המגבלות, עדיין תבחר לשרת ולמצות את עצמך בקרבי!
סלבו

למעלה