אימונים בזמן הצבא
תשמע חביבי, הדבר בעייתי מאד, במיוחד שמדובר ביחידות קרביות. בכל הנוגע לטירונות ולהכשרה מקצועית, אין על מה לדבר על אימוני קונג פו. אך לאחר מכן עם רצון אמיתי וקצת מזל, אפשר להגיע למצב שבו תוכל להתאמן. אני יכול לתת לך את הדוגמה שלי, למרות שאני לא שרתתי ביחידה קרבית, אבל לא יצאתי כל יום הביתה. בזמן שרותי הצבאי תמיד חיפשתי אנשים מסביבי שמתאמנים באומנות לחימה כלשהי, אפילו לא מהשיטה שלי. אם תהיה עירני מספיק, תתפלא עד כמה רבים יש כאלה. בקיצור, תבחר את הרציניים ביותר(רצוי אלה שהתאמנו כבר מספר שנים), ותציע להם להתאמן ביחד, נניח כל יום בבוקר או אחר הצהריים. כך אני עשיתי, והתוצאה היא שגם עבדתי על הטכניקות שלי וגם התרשמתי ורכשתי ניסיון בהתמודדות עם אנשים מאומנויות לחימה אחרות. אני זוכר שהייתי מתאמן עם חגורות שחורות משיטות שונות, היינו מאלתרים שקי איגרוף מקיטבקים, ועורכים קרבות בינינו. לומדים מזה המון. חוץ מזה, יש חופשות ואתה יכול לנצל חופשות אלו לאימונים בשיטה שלך אצל המורה שלך. שיטה פרקטית מאוד היא לנסות לצאת לקורס מדריכי קרב מגע. שאני הייתי בצבא אני ביקשתי קורס כזה ולאחר זמן קיבלתי והפכתי להיות מדריך קרב מגע. לאחר הקורס ביקשתי מהמפקד שלי לצאת מספר פעמים בשבוע להתאמן אצל המורה שלי כמה שעות ולחזור. זאת כדי לשמור על הרמה האישית שלי כדי שאני אוכל להעביר חומר בצורה טובה. למזלי, המפקד שלי היה פתוח לנושא של אומנויות לחימה והוא הסכים. לא מן הנמנע שגם המפקד שלך יסכים (אם תהיה מדריך). חשוב שתדע שלא לכל אחד נותנים קורס מדריכי קרב מגע. ישנן הקצאות מוגבלות לכל יחידה, והעדיפות היא לבעלי רקע בנושא. לך יש רקע כזה, אז אני מציע לך שבכל ראיון אישי שיהיה לך, תציין שאתה מעוניין לצאת לקורס כזה. בכל מקרה אל תוותר אף פעם, אם אתה רציני ורוצה להיות אומן לחימה ברמה גבוהה, חשוב להמשיך להתאמן בכל הזדמנות. מקווה שעזרתי לך, בהצלחה.