עזרה

amita33

New member
עזרה

שלום לאספנים ברשותי מטבע של מיל משנת 30 ברצוני לדעת האם יש לו ערך כספי היכן אני יכולה לברר דבר כזה? תודה על העזרה

coincollector

New member
תשובה והערה

לא הונפקו מטבעות של 1 מיל בשנת 1930, לכן את כנראה טועה בשנה. בכל מקרה, מטבעות ה- 1 מיל שווים שקלים בודדים אלא אם הם במצב "כמו חדש". והערה כללית - עדיף לתת לשרשור כותרת קצת יותר ספציפית מאשר "עזרה". משהו בסגנון "שאלה לגבי מטבע מיל" היה עדיף בהרבה. "עזרה" יכול להיות כל דבר ויכול בקלות ללכת לאיבוד במבול ההודעות שיש לפעמים בפורום.

powo

New member
לרן מנצל שרשר

רן אולי ידוע לך באיזה ערכים ושנים יצאו הטבעות חנוכה.בתודה אברהם

coincollector

New member
תשובה

לפי רישומי בנק ישראל מטבעות חנוכה הונפקו בכל שנה החל מתשמ"ז ואילך (1986 - ולא זו לא טעות, חנוכה תשמ"ז היה ב 86 ולא ב 87), עד היום. במשך עשר שנים בערך המטבעות שוחררו למחזור כל שנה, ואז פתאום נפסק המנהג והתחילו למכור אותם רק בקופסאות סגורות לאספנים דרך החברה הממשלתית למדליות ומטבעות במחיר מופקע (171 ש"ח לקופסא או 182 באלבום מקרטון). אני לא יודע באיזו שנה בדיוק הפסיקו לשחרר אותם למחזור.

coincollector

New member
ושכחתי גם

בדצמבר 1983 הונפקו מטבעות 10 שקלים ישנים חנוכה (תשמ"ד) בדצמבר 1984 הונפקו מטבעות 100 שקלים ישנים חנוכה (תשמ"ה). שניהם הונפקו למחזור, לא רק לאספנים. תוכל לראות את שניהם באתר בנק ישראל עם תלחץ על הקישורים.

powo

New member
זאת אומרת

שבאותה השנה ההטבעה היתה בכל הערכים?אברהם

coincollector

New member
בכל הערכים שהיו באותה שנה

בהתחלה היה רק 1,5,10 אג', חצי שקל ושקל. אח"כ הוסיפו 5 ש"ח וכמה שנים אח"כ 10 ש"ח. אני לא זוכר אם מטבע ה 1 אג' ממשיך להיות מוטבע עד היום או שהוציאו אותו מהסטים (למחזור כבר לא מנפיקים אותו).

powo

New member
תודה רן

כעט אני יודע מהיכן להתחיל.אברהם

בּני

New member
מטבע האגורה

לאחר שהופסקה ההנפקה שלו ב-1990, הוא הוצא גם מהסטים. יש לי סט של מטבעות חנוכה מ-1991 ללא האגורה. אם אני לא טועה, צריך להיות לי איפה שהוא את ה-10 שקל וה-100 שקל חנוכה. אברהם אם אתה מעוניין, אני אחפש בשבילך.

powo

New member
תודה בני

יש לי את מד.מה.זה בטח השנים שיש לך.אבל אם יש לך ציון חנוכה אחר אז השמח.אברהם

לי יש! (סוף סוף אני בשרשור מטבעות)

לי יש מטבעות חנוכה של 100 שקל (לא זוכרת מאיזו שנה). הם אצל ההורים שלי, אז אוכל לבדוק כשאגיע אליהם. סבא שלי הביא לי אותם כדמי חנוכה, כשהייתי ילדה. נכון מתאים?

למעלה