עזרה

roni marino

New member
טוב ...

מדובר בבוקסר מנומר בן 4 שנים בריא לחלוטין . לפני שלושה ימים הבחנתי בנטייה קבועה של ראשה לכיוון ימין . בהתחלה , כמובן חשבתי שאני מדמיין אבל אחרי שאחרים הבחינו בכך , החלטתי לרצות לוטרינר המלאך שלי . הוטרינר אומר שזה אחד משתי דברים : 1) דלקת כרום המוח . 2)שיתוק מסויים . הכלב מקבל תרופות ביניהם אנטיביוטיקה . אני די מבוהל למרות שהכלב לא מראה סימני מחלה , כאב או מוגבלות כלשהן . השאלה אם משהו שמע,ראה או קרא על מקרה דומה , העם זה משהו שנפוץ לגזע הזה?? תודה

be_roo

New member
עד כמה שידוע לי לא מדובר

בבעיה ספציפי לגזע. דלקת קרום המוח היא מחלה שכל כלב יכול ללקות בה, ולגבי בעיה במערכת העצבים, ידוע לי על גזעים עם נטיה לבעיות בעמוד השדרה, אך לא בצוואר בדר"כ, ולא אצל בוקסרים. מה שאמרתי הוא בערבון מוגבל, מתוך נסיון עם 4 כלבות בוקסר שהיו במשפחתי ועוד כאלה שהכרתי בעבר. בכל מקרה, השאלה האם מדובר בתופעה "גזעית", לא חשובה כאן כל כך, חשוב שהבעיה תאובחן והכלב יקבל טיפול הולם. מאחר והוטרינר שלך טרם הצליח למקד את הבעיה אולי שווה לקבל חוות דעת נוספת במידה ואין שיפור במצבו (זו אינה בקורת על הוטרינר, יתכן ואין אפשרות לדעת מה מקור הבעיה). לא אמרת מהיכן אתה אז קצת קשה להמליץ על וטרינר, או לשלוח אותך לבית החולים הוטרינרי בבית דגן.

roni marino

New member
חזרתי

חברה תודה על התשובות . אתמול חזרתי מביקור שני עם הכלב אצל הוטרינר (אחרי שבועיים של אנטיביוטיקה וסטרואידים). כרגע אני מפסיק עם האנטיביוטיקה וממשיך עם חצי כדור סטרואידים ליום . נשלל סופית בעיית האוזניים (וחבל!) הוא לא מגרד באוזן , לא מנער את הראש ,וגם הולך ישר . בקיצור הוא נינוח ולא חסר מנוחה . כן , גם אני בקשתי מהוטרינר למצוא מקום בוא אפשר לעשות C.T היה מכון שנסגר ( אני גר בראשון לציון) . ובבית דגן לא עושים יותר (התקשרנו לשם). חוץ מזה , מה שהבנתי שאפילו אם זה חס וחלילה גידול אין מה לעשות . אף אחד לא יפתח לו את הראש . אז כרגע נקבע שבאמת זה היה שבץ ו"לופ" ימשיך לחיות עם נטייה קטנה שמאלה. שנה טובה , לכל חברי הפורום .

666 האחד

New member
לדעתי..

היי בכדי לאבחן את דלקת קרום המוח מומלץ לעשות בדיקת נוזל שדרה ושלוח למעבדה LP כמו שאוגי אמרה יתכן ומדובר בדלקת אוזניים חריפה , אם סבירות גבוהה לנזק בעור התוף . אגב יתכן ותקוע גוף זה באוזן. אני היתי לוקח בחשבון גם אפשרות לנזקים נירולוגים , ובנוסף יש לכלבים בעיה אשר דומה לשבץ אשר יכולה לגרום לכך ולהשאיר נטיה של הראש לצד מסויים. בנוסף הבעיה יכולה להגרם מגידול במוח ( לא מתכוון להבהיל) אבל גידול יכול לגרום ללחץ תוך גולגלתי גבוה ובכך לגרום לנטיית ראש , במקרים אלו צריך לעשות CT ולראות את המיקום ולהתיעץ עם נירוכירוג של כלבים ( וכן יש דבר כזה) ולראות מה הלאה. כדי גם לעשות בדיקות דם מקיפות CBC וכימיה . במידה ואתה לא מרוצה מהתקדמות הטיפול עד עכשיו אני מציע לך לגשת לחוות דעת שניה ועדיף אולי לפנות לבית חולים בגלל שיש להם יותר אמצעים . מצטער אם זה נשמע מתנשא זו לא כוונתי , וגם לא רוצה להפחיד אף אחד אבל מאוד כדאי לבדוק את זה. יום טוב 666

למעלה