עזרה!!

shary

New member
עזרה!!

שלום לכולם נעים מאוד אני שרון גננת צעירה בגן פרטי קדם כל אני רוצה להגיד תודה וכל הכבוד על הפורם המקסים ועשיר שגיליתי רק השבוע. יש פה הרבה נשים חכמות אז אולי אתם יכולות לעזור לי.. יש לי ילד בגן בן שנה וחצי שלא מפסיק לנשוך ניסיתי כל מיני דברים אבל לרוב יש לי הרגשה שהילד בכלל לא מבין אני יודעת שזה שלב שרוב הילדים עוברים (ככה זה היה גם עם רוב הילדים בגן) אבל הוא יכול לנשוך 4 ילדים בשעה מה כדאי לעשות?

קרני12

New member
שרון, ברוכה הבאה../images/Emo9.gif

ראשית אני מציעה שתעשי תצפיות על הילד כדי לראות מה הם המצבים שבהם הוא צריך לנשוך, ומה גורם לו להיות מתוסכל כ"כ ולהשתמש בנשיכה. נשיכות בגיל הזה היא תופעה מאד שכיחה ונובעת בד"כ מתיסכול מסויים בגלל שאין להם אוצר מילים מספיק רחב כדי להביע את עצמם, לפעמים זה בגלל שהם מאד רוצים חפץ שנמצא אצל מישהו אחר ועוד מצבים. נקודה נוספת חשוב מאד להיות שם בשביל שני הילדים גם זה שננשך (להרגיע כמובן) וגם זה שנושך ולגבי האחרון כוונתי היא שלא רק להגיד לילד "אסור לנשוך!" אלא גם להכיל אותו ולעזור לו למצוא את המילים, לדוגמא: כאשר הוא נושך כי הוא לא הצליח להשיג את החפץ שהוא רצה, להתחיל להמליל לו את הסיטואציה-אני מבינה שאתה מאד רוצה את האוטו, בוא נחפש אוטו אחר או בוא נבקש מ.. תן לי בבקשה את האוטו" וכמובן לפני הכל לומר בתקיפות (אבל לא בתוקפנות!!!) לא נושכים! אסור! ולהרחיק את הילד ממקום הארוע. ספרי לנו איך הולך

חניני

New member
../images/Emo175.gif|שרון עוד סיבה לנשיכות

לעיתים הורים, סבתות וכו.. אומרים לילד אוי כמה אתה מתוק.. אני אוכל אותך.. ו"טועמים" אותו. מה הילד הקטן לומד? שזה בסדר לנשוך, אין לו את השליטה והיכולות של של המבוגר ואז הדרך לנשיכות סלולה ובטוחה.. שווה בדיקה מה קורה במשפחה ושיהיה בהצלחה!

יעלים

New member
זה כל כך נכון

אני אישית מכירה קטנטונת אחת שהיום היא בת שנתיים אבל כשהיתה "קטנה" היא נשכה בלי סוף, מבירור גילנו שאחת הסבתות היתה מרוב אהבה טועמת קצת אחרי שיחה עם המשפחה אני יכולה להגיד ששכחנו מהנשיכות.

קדן

New member
נשיכות ../images/Emo101.gif

שרון שלום ! אני מסכימה עם המידע של קרני ומוסיפה שחשוב שבתקופה זו של הילד כדאי להנחות את המטפלות להיות קרובות יותר לילד ולנסות למנוע את הנשיכה עד כמה שניתן. יותר לדבר ולעזור לו לפני הננסיון לנשוך. עד שהילד ילמד ויוכל לדבר ולהביע את עצמו. זה כמובן ימנע כעס וכאב של הילד הננשך.בהצלחה.

shary

New member
תודה

תודה על תשובות המהירות רוב הדברים שאמרתם כבר ניסיתי אבל אני אמשיך לנסות ולבדוק תודה

אירית י

New member
ונקודה נוספת

שאינה פותרת את עניין הנשיכות אבל חשובה מאד לדעתי. כשאני רואה ילד שהותקף, בין אם במכות ובין אם בנשיכות, אינני מתייחסת אליו כקורבן, אני מעודדת אותו לומר לילד שהתקיף שהוא לא מוכן שינשכו אותו, יכו אותו וכד'. כשהילד בעצמו מקבל כח לטפל בבעיה, הוא מתחזק נפשית ולא מקבל עליו את דימוי הקורבן. ולגבי הילד הנושך, אני יודעת שזה נשמע כמעט בלתי אפשרי, אבל לדעתי אסור להסיר את העיניים ממנו אם תדירות הנשיכות שלו כל כך גבוהה. בכל פעם שהמטפלת רואה שהוא מתכוון לנשוך היא צריכה לעצור אותו מבעוד מועד ולהיות אסרטיבית במילה אחת או שתיים. דיבורים ארוכים ושיחות לא יעזרו בגיל כה צעיר. אני מאמינה שהתמדה לאורך זמן תכחיד את הבעיה. בהצלחה

טלגל

New member
שרון אני יכולה להוסיף רק עוד דבר

אחד (שכבר נאמר) אבל אני אחדד אותו, תצפיות ועוד תצפיות ועוד. צריך לראות את הילד הזה כל הזמן, וממש להצמיד לו מישהי שתמנע את הנשיכות לפני שהם מתקימות, זה קצת קשה אבל שווה. על הסיעת למנוע את הנשיכות ולומר לו שלא נושכים זה כואב ומה כן ניתן לנשוך, אחרי מספר פעמים כאלו זה יגמר.

galeet

New member
עוד נקודה- ההיבט התחושתי.

לשים לב אם הוא דוחס הרבה אוכל בבת אחת לפה.ייתכן שהוא זקוק לתחושות חזקות יותר באזור הפה וגם באזורים אחרים בגוף.בכל מקרה אפשר לתת- בגן וגם בבית-תפוחים וגם קצה של לחם, כדי לפרוק עליהם אגרסיות אורליות.

למעלה