עזרה

עזרה

האם יש מישהו שיכול לעזור לי היכן ניתן למצוא חומר גלם הקשור למפלגת הליכוד? כסטיקרים, מודעות עיתון וכדומה?

masorti

New member
פני לסניף מרצ הקרוב למקום מגורייך..

ממילא מדובר באותן סיסמאות ובאותה מדיניות. אני משוכנע שאנשי מרצ ישמחו לספק לך סטיקרים בנוסח "די לכיבוש" ו"איננו רוצים לשלוט על 3.5 מליון פלשתינים".

הגיע הזמן לשים לזה סוף

צריך לעשות הפרדה נחרצת בין העניין של השימוש במילה "כיבוש", שהוא חמור ומסוכן, וכבר עמדתי על כך, לבין עניין השליטה על ערביי יש"ע. אין שום חדש בחוסר רצוננו לשלוט על ערביי יש"ע ולנהל את חייהם. עניין זה עמד במרכז המדיניות של הליכוד ובגין כבר עם תוכנית האוטונומיה ב-1978 והסכמי קמפ דיוויד. תכליתם של הסכמים אלה היתה: הם ינהלו את חייהם, אנחנו נקבל ביטחון; כל צד יעשה פשרה בכך שלא יקבל ריבונות מלאה. באשר למילה כיבוש- השימוש בה, כאמור לעיל, הוא חמור. מילים יוצרות מציאות. אני מקפיד תמיד שלא להשתמש במילה "שטחים". לצערי רבים בתנועתנו אינם מקפידים כמוני. כך גם לגבי כיבוש, וכך גם לגבי השימוש במילה "פלשתינאים", שאני מודה שאני חוטא בו כיוון שכבר הפך לביטוי מקביל לערביי יש"ע, בעוד שהאמת היא שאין עם פלשתינאי, אלא רק פלשתינאים ערבים, בדיוק כפי שיש פלשתינאים (=ילידי א"י) יהודים, צ'רקסים, דרוזים וכו'.

masorti

New member
פנה לאריאל שרון...

הוא זה שדיבר על הצורך לסיים את הכיבוש. אני רק מצטט מדבריו. וכי אני אשם שאריק שרון עומד ליישם בדבקות את מצע מרצ? דרך אגב, דווקא יש עם פלשתיני. אמנם עם זה נוצר בהדרגה רק במאה השנים האחרונות, אך כיום הוא כבר עובדה קיימת.

אני כא ן

New member
הוא לא כתובת לאיש ימין,,,,,,,,,,,

ואתה טועה ומטעה ידידי,,,,,,,, אין עם פלשתינאי-ולבטח לא במאה השנים האחרונות. רק בשלושים השנים האחרונות,מתוך רשלנות פושעת של ממשלות ישראל,ניתנה לערבים האפשרות להכנס לאיזור וכך הוכפלה ושולשלה כמות הערבים וכעת הם מנפנפים בסכום הדמוגרפי. לפני כן הם היו מיעוט באיזור!!! הם אינם עונים על שום הגדרה של "עם"!!! אין שפה יחודית. אין דת יחודית. אין תרבות יחודית. אין מסורת יחודית. אין הסטוריה יחודית. אין גזע יחודי. הם חלק מהאומה הערבית הגדולה שלה שיכות עשרות מדינות.

masorti

New member
רק בשלושים השנים האחרונות?

למיטב זכרוני לא היתה הגירה מסיבית של ערבים לתוך א"י ב- 30 השנים האחרונות, פרק ליבוא של 50,000 אנשי אש"פ ובני משפחותיהם לאחר הסכמי אוסלו + כמה עשרות אלפי ירדנים ומצרים שנכנסו לישראל כפועלים לא חוקיים. ותוספת של 100,000 ערבים אינה מה שיצר את הסכנה הדמוגרפית. לידיעתך, לפלשתינים יש הסטוריה ייחודית ומסורת משותפת ייחודית... וזאת באדיבותה של התנועה הציונית. הם ה"ילידים" שנלחמו 100 שנה נגד הפולשים הציונים, מאז העליות הראשונות ועד צה"ל של שנות ה- 2000. כל קבוצה ערבית אחרת באה על תקן של גורם מסייע מבחוץ. אין שפה ייחודית? לא ידעתי שלשוויצרים יש שפה ייחודית. ומשום מה לא מוכרת לי שפה בלגית. ולמען האמת אני אפילו לא מכיר שפה ארגנטינית ייחודית המבדילה את הארגנטינים מהבוליביאנים או מהצ'יליאנים. טוב, כולם שייכים לאומה הספרדית הגדולה. (וזה נכון גם לגבי הדת) ולגבי הדת... תמהני מהי הדת הייחודית של העם האמריקני. פרוטסנטי? קתולי? ומה עם העם הגרמני? אין גזע ייחודי? בטח תוכל להבהיר לי מה ההבדל הגזעי בין העם השבדי לעם הנורבגי. ומן הסתם גם תסביר לי מה ההבדל הגזעי בין הרוסים לאוקראינים.

אני כא ן

New member
כן-בודאות מ-1969.

אז לראשונה הם כינו עצמם פעם ראשונה במילה "עם"!!!!!!!הם ניסו לחקות את היהודים.לפני כן הם היו משוייכים חלקם לירדן וחלקם למצריים. ועוד טעות=אין עם אמריקאי.יש אומה אמריקאית!!!בדוק לפני שאתה מכריז על אומה כעם. האמריקאים אינם עם בגלל שהם ערב רב של מהגרים/דתות/גזעים.לכן הם הכריזו על עצמם כאומה. ולא אני ממציאה את שכתבתי-מדענים ואנתרופולוגים בדקו זאת לגבי הפלשתינאים-הם אינם עם-למרות שזכותם להכריז מה שהם רוצים על עצמם.

masorti

New member
טעות..

באנגלית: עם = people אומה = nation כבר ב-1968 מגדירה האמנה הפלשתינית את הפלשתינים כ- palestinian people, והם לא המציאו זאת יום לפני כתיבת האמנה. האמריקנים מגדירים את עצמם כ- american people (וזאת בניגוד לכינוי של האינדיאנים... indian nation ) בקיצור: גם הפלשתינים וגם האמריקנים מוגדרים כעמים. --- דרך אגב, אנתרופולוגים גם בדקו את היהודים והכריזו בעבר שאינם עם אלא עדה דתית.

אני כא ן

New member
דוקא לא.

אז הם כתבו באמנה את מה שהכריזו עליו בקול בהמשך-אז מה?זה הפך אותם לעם? והאמריקאים מכריזים עצמם כאומה לא כעם!!! הם אנשים אמריקאים באומה האמריקאית. והתבלבלת בין ההגדרות=לאינדיאנים קוראים INDIAN PEOPIE ולא הפוך.

masorti

New member
אתה פשוט לא יודע...

האמריקנים מגדירים את עצמם כ- people שהוא עם, ואילו האינדיאנים מוגדרים כ- nation שהיא אומה. אתה יודע מה? תגדיר לי בבקשה מאיזה תאריך השוויצרים הם עם. (או שלדעתך אולי אין עם שוויצרי) כי לדעתי אין להם דת משותפת או לשון משותפת.

הדונס

New member
עוד מילים אסורות לשימוש

עוני, אי צדק חברתי, אפליה מינית, אתיופים, מלחמת לבנון, הומואים, פלסטינאים, שטחים כבושים, ערבי ישראלי, סברה ושתילה, מובטלים, אלימות במשפחה, הטרדות מיניות בצה"ל. אם לא נגיד אותם, אולי הם לא יהיו.

Roobie

New member
אמממ..

זה לא בדיוק מה שנקרא חומר גלם, אבל ניחא...
לעזור אני לא יכול כי אני לא בדיוק ליכודניק, אבל בטח מישהו פה יוכל לעזור... בהצלחה!

למעלה