עזרה

eliyhu

New member
עזרה

לאחר כל מיני נסיונות נפל החלטתי לבקש הכוונה כאן. דודתי , רחל אפשטין , נישאה בעשור הראשון של המאה הקודמת בעיירה וולקוביסק , כנראה למישהו ממשפחת ברש באותה עיר . בשלב יותר מאוחר הם עברו ללנינגראד ושם היא נפטרה ב ערך ב- 1969. איך אפשר למצוא יותר פרטים?? אמי אפשטין ,רובין ,ספרים ,קוויאט

friend9

New member
מעט חומר לחיפוש התחלתי,

אבל לפחות מעיד שהיתה משפחת ברש בוולקוביסק. חיפוש במאגר All Belarus Database www.jewishgen.org/databases/Belarus (לפי שם משפחה מדויק BARASH) העלה שני רישומים. 1. ברשימת בוחרים במחוז גרודנו 1912: בוולקוביסק: Velvel Barash, son of Itsko 2. ברשימה מתוך מדריכי עסקים ברוסיה 1895-1911 ברש, בוולקוביסק, עוסק בברזל, 1895

eliyhu

New member
ברש

תודה להתחלה את ברש והברזל מצאתי , השאר אמשיך מכאן אמי

עדנה4

New member
רציתי לשאול

איך בדיוק מגיעים לחיפוש במדריכי עסקים של אותה תקופה? הסבא רבא שלי - שמו היה שמואל דב טורצקי - היו לו ספינות (ספינות נהר כנראה) להובלת חיטה. האם ניתן למצוא עליו פרטים במדריכי עסקים כאלה? ואיך עושים את זה? אינני בטוחה היכן גר. בת אחת שלו גרה בלנינגרד (ביילה גוזמן) והבת השניה - היא סבתי - עברה לגור לבילורוס, למוזיר, מאחר וסבי קיבל שם חזקה על חלקת יערות אחרי שהשתחרר מהשרות "הצבאי" שלו בתזמורת של הצאר ניקולאי. (ומשם הם עלו ארצה). אם הייתי יודעת להגיע לסבא רבא הייתי מאוד שמחה. שלא לדבר על אסירת תודה. פעם לא שאלנו, והיום כבר אין את מי. עדנה

friend9

New member
מדריכי עסקים ("דפי זהב")

אני השתמשתי במאגרי מידע הכלולים במאגר הגדול ג'ואישגן: The 1929 Polish Business Directory www.jewishgen.org/jri-pl/bizdir/start.htm אין אפשרות לפי שם. אפשר לפי עיר, ובתוכה לפי סיווג העסק. Vsia Rossiia ("All of Russia") business directory 1895-1911 www.jewishgen.org/databases/vsia/ אפשרות חיפוש לפי שם ומקום. All Belarus Database www.jewishgen.org/databases/Belarus/ מינסק, מוהילב 1911-1903 נובוגרודק 1929 אפשרות חיפוש לפי שם ומקום.

למעלה