עזרה

MerlinTheWizard

New member
כל אחד קשור לאמנות לחימה אחרת...

סנסאי זה קראטה ובטח עוד כמה, מאסטר יש בקפוארה לא יודע באיזה עוד, ואין לי מושג מזה שיהן

frodo1

New member
אוי

אז אם המורה שלי בדאן 5, איך אני צריך לקרוא לו?

תארים.

סנסאי - מורה/מדריך (במובן הרחב של המלה). שיהאן – רב-אמן; דרישת הדרגה: מינימום דאן 5. רנשי – רב-אמן בכיר; דרישת הדרגה: מינימום דאן 6. קיושי – מומחה אמן; דרישת הדרגה: מינימום דאן 7. האנשי – פרופסור; דרישת הדרגה: מינימום דאן 8. מאסטר - לדעתי הלא מחייבת, מושג שחדר רק בתקופה האחרונה, ואינו נכלל בתארים המסורתיים.

בודוקאן

New member
מענין

האם תוכל בבקשה לצטט את המקורות של הדירוג הזה? למה זה שייך? לאיזו שיטה? לאיזה אירגון? או שזה דירוג כולל? תודה.

בודוקאן

New member
משונה מאוד

כי במהלך כל השוטטויות שלי בספרות הקשורה לג'ודו, לא נתקלתי בתארים האלו, פרט למקום אחד: הדאי ניפון. ואם איני טועה, המורה שלך נמנה על הדאי ניפון. כך שיש יסוד להנחה שיש כאן הכללה מארגון אחד (הדאי ניפון) על כלל השיטות. לכן רצוי למצא לכך סימוכין בספרות שאינה קשורה לארגון הספציפי הזה. אני לא מצאתי, ובג'ודו, כאמור, נהוג לקרא לכולם סנסיי, והתואר שיהן שמור רק לקאנו.

קוזושי

New member
דוקא בעניין הזה הג'ודו יוצא דופן

לפי מה שאני מבין, הג'ודו כאמנות מודרנית שינה את סגנון ההיררכיה שהיתה ועדיין קיימת באמנויות לחימה מסורתיות יותר. אני לא בטוח שהכללים לקבלת תאר מסויים בכל האמנויות לחימה זהים, אבל ברור שהתארים הללו קיימים בכל האמנויות היפאניות המסורתיות. וברוב האמנויות בלי קשר לבוטוקוקאי קוראים למורה בכיר שיהאן. לדורון נבון קוראים שיהאן אפילו שאין קשר בין הנינג'יטסו לבוטוקוקאי. ייתכן שבבוטוקוקאי נשארו התארים הללו גם בג'ודו. לפי מה שאני מבין יש עוד הרבה דברים שנשארו מהמסורת בבוטוקוקאי ונעלמו מהג'ודו של הקודוקאן, אבל אני לא רוצה לדבר בלי אחריות ואשאל את שלמה דוד על כך.

בודוקאן

New member
כפי שאמרתי, שיהאן - כן

התואר שיהאן עדיין בשימוש, לדעתי בכל השיטות כולל בג'ודו, אלא שבג'ודו לא פגשתי אותו בשום מקום פרט להתיחסות לקאנו עצמו. גם כשמדברים על מיפונה, אומרים סנסיי, או לפעמים או-סנסיי. אכן בגישה המודרנית, המשויכת כמובן בעיקר לאיגוד הג'ודו הבינלאומי, לא תמצא כלל תארים, לכל היותר דרגה. שאר המונחים (קנשו, קיושי, רנשו...) שייכים לדאי ניפון, ותוכל לראות זאת באתר שלהם. ודאי שהרבה מסורת נשתמרה בדאי ניפון, לשם כך הוא נועד. דרך אגב, עברתי על כל האתר של הדאי ניפון, והמילה "קודוקאן" לא מוזכרת שם אפילו פעם אחת, כאילו זה לא קשור לג'ודו. מענין?

amir_aikido

New member
זה צפוי

הקודוקאן הוא אחד הארגונים היותר חזקים שהיו כפופים לדאי-ניפון בוטוקוקאי לפני המלחמה ולא חזרו לארגון אח"כ. ואם זה לא מספיק, אני חושד שמבחינת מספר חברים ופריסה בינ"ל, הקודוקאן הרבה יותר חזק מהדאי-ניפון בוטוקוקאי. לכן לא מפתיע שהם לא "שמחים" להזכיר אותו אמיר

בודוקאן

New member
בלשון המעטה...../images/Emo13.gif

הקודוקאן יותר גדול מבחינת רוחב וגודל הפריסה... אני מכירה אנשים מבוגרים שעסקו כל חייהם בג'ודו ונושאים על מותניהם "ערימה" של דאנים, ומעולם לא שמעו על הדאי ניפון. אבל אמרת דבר מענין, שהקודוקאן היה כפוף לדאי ניפון לפני המלחמה?? האם זו עובדה מתועדת או תורה שבעל פה של אנשי הדאי ניפון? קשה להאמין שהמקום שבו הג'ודו נולד יהיה כפוף לארגון אחר. מה גם שהקודוקאן לא הכפיף את עצמו לשום ארגון אחר, כולל הפדרציה הכלל יפנית וכולל האיגוד הבינלאומי. הם פשוט קיבלו את הסמכות שלו כמקור הג'ודו והדרגות שלו מוכרות אוטומטית על ידם. זה לא אומר שהקודוקאן לא עבר שינויים עם השנים, גם הוא היום פחות מסורתי משהיה (תראה שם נשים בלי פס לבן על החגורה
). אבל עדיין שמר על האופי הפופולרי שלו (ראה כתבה של יונה על ביקור בקודוקאן השנה, באתר שלנו). אם זה אכן נכון (ומתועד!), זה מאוד מענין...

amir_aikido

New member
הדאי ניפון היה ארגון אב לכולם

כן זה מתועד שהדאי ניפון בוטוקוקאי היה ארגון אב של כל אמנויות הלחימה היפניות. אבל, הקודוקאן לא היה צריך להתכופף - הארגון הזה נוסד מצד הממשלה, או למען הדיוק - הקיסר (בעת שבה הקיסר היה שליט אבסולוטי ואל
). אגב, היתה שם מחלקה שלמה לג'ודו, שכנראה כללה עוד סגנונות שנחשבו לג'ודו מלבד הקודוקאן (לפרטים תשאלי את שלמה, הוא הופתע כשגילה משהו בנושא). אמיר

crane

New member
אמיר, אתה יכול להרחיב?

איזה סגנונות? האם עדיין מלמדים אותם? האם הם קשורים לקאנו?

amir_aikido

New member
מצטער - אך לא

שלמה סיפר לי שהוא גילה מספר פרטים בנושא כשנסע למפגש האחרון של הארגון שהיה בקיוטו. אבל אני לא זוכר מספיק פרטים כדי לפרט בנושא
אמיר

למעלה