עזרה

yaniv3000

New member
עזרה

שלום יש לי הרואיזם וכרגע אני עובר דירה , הנסיעות שלי הם בערך 60 ק"מ ליום נאמר לי שההרואיזם לא טוב לזה האם זה נכון? יש לי אפשרות להחליף את הקטנוע ב DR650 שנת 94 האם הוא טוב יותר ,אמין יותר? אני מחפש להגיע לעבודה ללימודים והביתה בדרך הנוחה והזולה ביותר יש לכם פתרון? (תקציב: הרואיזים 2003 +5000 ש"ח) תודה מראש יניב

יוני.א

New member
אין ספק שהDR650 מהיר יציב ובטוח

יותר מההרואיזם, אך בתחזוקה והאמינות יהיה יקר יותר. תחשוב מה חשוב לך יותר וכך תעשה.

Shuchman

New member
תלוי במצבו של ה - DR

אל תשכח ש - 60 ק"מ ליום על הרואיזם זה עומס על כל המכללים שלו, ובסוף ההוצאות יעלו על החסכון. DR במצב טוב, לעומת זאת, עשוי לבצע את המטלה ללא תקלות ובלי להישחק. כמובן שקטנוע יותר נוח בתנועה הצפופה, וזה כמובן שיקול.

yaniv3000

New member
תודה

האם יש פתרון אחר? מה הייתה עושה אילו היה לך 18000 ש"ח לקנות אופנוע והמרחק עומד בין 60-70 ק"מ ביום מה הייתם ממליצים? מבחינת אמינות מחיר ונוחות. (אין הגבלת נפח)

M.Z

New member
המרחק לא מחייב החלפה

קטנוע (במידה ואני מבין נכון ומדובר על 150 סמ"ק) יכול לסוע ללא בעיות מיוחדות למרחק של 30 ק"מ לכל כיוון. אופנוע ייתן נוחות יציבות ואפשרות לתנוע בין רכבים על כבישים בין עירוניים בצורה טובה יותר. צריך לבדוק גם מה שעות הנסיעה- אם לדוגמא מדובר על 7-9 בבוקר בתנועה פקוקה וחזרה בשעות 5-7 בערב בתנועה ערה - קטנוע ייתן את התמורה הטובה ביותר מבחינת נוחות רכיבה, תמרון בין רכבים, ועלויות אחזקה. אם לעומת זאת מדובר על 60 ק"מ בשעות אחרות שמשאירות את הקטנוע לרכיבה על השוליים האיטיים לעומת תנועה מהירה על הכביש - אופנוע ייתן את התמורה הטובה יותר. לגבי השאלה אם ההרואיזם טוב ל- 60 ק"מ ביום - כן הוא טוב. לגבי השאלה אם אופנוע יהיה נוח יותר לנושא - כן אופנוע יהיה נוח יותר.

yaniv3000

New member
מדובר על שילוב של שניהם

בבוקר בין 8-9 חוצה שומרון עד לעזריאלי כ- 40-50 ק"מ לימודים אוניברסיטה בצהריים עד 21:00 ואז 21:00 מאוניברסיטת ת"א חזרה הביתה לאורנית
(ליד פ"ת) בערך 40 ק"מ נדמה לי. מה יהיה אז?

yaniv3000

New member
תיקון קל

קצת הגזמתי בבוקר לעריאלי 35 ק"מ חזרה 35 ק"מ סליחה

Shuchman

New member
אם ככה, לדעתי מה שמתאים לך

זה אחד מהקטנועים הגדולים יותר: ג'ילרה ראנר, קימקו גרנד דינק/B&W, ג'וירייד או אולי אפילו הדילן החדש. לא יקרים, לא ייקרעו מהמרחקים האלה, לא יאכלו לך יותר מדי דלק/חלפים, וגם, כן, יהיו כיפיים! DR (ואני רוכב על אחד כזה) מתאים אם אתה ביום יום נוסע בתנועה לא צפופה במיוחד, ורוצה גם טיולי סופ"ש. בקיצור, נראה לי שמאורנית לת"א יהיה יעיל וכיף יותר לנסוע על קטנוע.

M.Z

New member
אופנוע - חד משמעי

כתושב בעבר של אריאל, ואח"כ שערי תקוה, בתנועה בזמנים הנקודים שציינת- רק אופנוע. אתה מדבר על שעות הערב שבהם הכביש חשוך, אתה תאלץ לרכב במהירות הנמוכה ממהירות הרכבים שנוסעים בכביש, מה שיציב אותך בנחיתות מולם, מדובר על כביש עם שוליים לא ידידותיים לתנועה עליהם, כך שתצטרך לרכב בנתיבים עצמם וקטנוע לא יתאים לזה. בנוסף לכך- תאלץ להגביר מהירות רוב זמן הנסיעה במיוחד בערב מה שייצור בלאי על מכללי הקטנוע, הכלי לא מתאים לנסיעות בינעירוניות כאלו אינטנסיביות. לדעתי ומנסיון עבר - עבור לאופנוע, זה הפתרון האידאלי, קטנוע יעלה לך לא מעט באחזקה, ולא יניע אותך בבטחון על הכבישים הללו.

M.Z

New member
הערכה שלי

מכיוון שאמרת באיזשהו מקום שהFZR שחט אותך, נוריד אופנועים מרובי צילינדרים, לדעתי דו"ש יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר. חד צילינדר יצורך הרבה פחות תיקונים ובעלויות הרבה יותר נמוכות. דו"ג ייתן אפשרות לתנועה גם בכבישי חוצה ישראל שמכסחים אופנועים בקצב,ובנוסף לכך ייתן אפשרות תימרון טובה בין רכבים בזמן תנועה כבדה. איזה מבחינת חברה ודגם - עדיף שתכנס למחירון מוטו ותוציא משם את הכלים שמעניינם אותך ועומדים בקריטריון הכסף הנדרש, תביא לפה ונעשה מהכל סלט, בסוף עוד תצא עם החלטה על משהו, אני לא כזה מעורה במחירי כלים.

yaniv3000

New member
הנה התוצאות

Dr650 שנת 95 KLR650 שנת 96 GS500 שנת 96 XT500 שנת 95 KLE500 שנת 94 קצת חורג מהתקציב. GPZ500 שנת 94 בגדול אלו הכלים חשוב להבין שאני מחפש נוחות וכמה שיותר זול להחזקה. אני צריך את הכלי ל2-2.5 שנים בלבד ולאחר מכם אני מוכר ועולה על R6 (מחכה לסיים את הלימודים). תודה מראש

נתן.ל

New member
בתקציב הזה יש לי בדיוק את הפתרון

קנה MZ ב6-8 K ושפר אותו בעוד 2K וישאר לך עודף לפיצוחים וביטוח

M.Z

New member
לדעתי האישית והלא מקצועית

אני הייתי הולך על DR650 או XT500 . למה? מהסיבות שמנית בהודעות. והשיקולים שהסברתי. בהצלחה בכל החלטה שתחליט.

alfred

New member
אזרח, בוא פה!

הנה הוא! אלפרד והאזרח אומרים: רק TU. (ותביא סיבוב. אלפרד קודם)

למעלה