עזרה

דדפנה

New member
עזרה

אוקיי אני גננת חדשה במקצוע. סיימתי את לימודי לפני שנה, ומכייוון שלא מצאתי מקום עבודה קבוע אני עובדת מטעם העירייה במילויי מקום. מכיוון שאני לא צמודה לתוכנית לימודים ולא תמיד זה מתאפשר לי לעקוב אחר מה שגננת האם עושה. אשמח אם תתינו לי רעיונות לפעילויות שונות בנושאם שונים. מדובר על גילאי 3 -5 . כל הצעה תבוא בברכה תודה לכל העוזרות דפנה

טלגל

New member
דפנה שלום לך, את חייבת להיות יותר

ספציפית, הבקשה שלך לא כל-כך ריאלית. ביינתים עד שתתמקדי בנושא אחד כדאי לעיין בדפים הקודמים כאן, ובארכיון ואני בטוחה שתמצאי הרבה חומרים.

דובדבן 1

New member
|קכשעבדתי כמחליפה...היו לי שפנים...

כדי להוציא מהכובע או מהשרוול... דבר ראשון בובות כפפה יוצרות קשר עם הילדים. הייתי מגיעה עם כמה הצגות שיש לי על בריסטולים.ומיד נוצר קשב. קלטת עם שירי משחק מוכנה עם שיר. זה לא חייב להיות בדיוק לנושא שהגננת מפעילה. אך תואם תקופה. -למשל חורף. סיפור המגפיים של מרים רות קל להכנה. אפשר גם להביא כמה זוגות מגפיים להמחיז. ולשחק משחקי שלולית, לשיר שירי שלוליות וכו´. להציע לסייעת פעילות עם צבעי מים. והנה לך יום כיף בגן. יש יתרון כשעוברים עם אותה תכנית בכמה גנים משתכללים. בהצלחה

gili111

New member
בדיוק כמו דובדבנית...את צריכה

שיהיו לך בתיק קלטות שירים, המחזות לסיפורי העונה, רעיונות לעבודות יצירה עונתיות או לא. דברים שתמיד הצליחו ויצליחו לך אז............לילה טוב

ליידי 1

New member
אתר מומלץ שיסייע לך

http://www.education.gov.il/preschool/gan_bareshet/plan/peilut.html אתר זה מצויין ויענה על כל צרכייך. יש בו מגוון עצום של פעילויות על המון נושאים.

אלהלה

New member
רעיונות../images/Emo20.gif

כמו שאמרו הבנות, צריך ליצור מאגר של דברים מוכנים כמו המחשות לסיפורים, פעילות מוסיקלית, פעילויות ביצירה בלי קשר למה שנעשה בגן באותו זמן. בגן שלי לפני שנה הגננת המחליפה ביום החופשי לקחה את עניין ריקודי העם ומשחקי חשבון והתמקדה בהם כל השנה. שנה לפני כן הגננת המחליפה לקחה את הנושא של פינת הספר וכל חודש עבדה על סופר/משורר אחר, הכינה המחשות, סיפרה את הסיפורים והשירים והכינו עבודות יצירה הכל לפי בחירתה. ויש המון אתרים של עבודות יצירה קצרות שמתחילות ומסתיימות באותו יום והילדים יכולים לקחת אותם. רשמי במנוע החיפוש crafts for kids ותגלי מליון אתרים בהצלחה

למעלה