עזרה

אוסנת123

New member
אישור עקרוני...

הי אורלי, דבר ראשון - אני לא מהתחום, פשוט החוזה על הבית שקנינו היה סבוך ומורכב והיה תהליך ארוך מאוד עד חתימת החוזה ואח"כ היה תהליך ארוך וכואב מאוד עד לקבלת המשכנתא (עם כמה סיפורים עצובים שעליהם לא ארחיב). בדרך למדתי המון דברים שהייתי שמחה לפעמים לוותר עליהם.... בכל אופן - כל זה כבר מאחורי ואני אשמח לעזור לאחרים עם הידע שצברתי. לגבי אישור עקרוני לקבלת הלוואה, כנראה שזה כבר מאוחר כי הלכת אבל פשוט לא הייתי פה עד עכשיו כדי להגיד - האישור העקרוני תקף ל- 10 ימים מיום קבלתו. 10 הימים הללו כוללים את גם כל תהליך החתימות שבדרך עד לקבלת השיק. במידה ולא קיבלת את השיק ב- 10 הימים הללו הבנק לא חייב לשמור לך על הריבית שנתן באישור העקרוני, ולהעלות אותה. כיום את יכולה לקבל היום אישור עקרוני לריבית מהמוקדים הטלפונים של הבנקים למשכנתאות ללא צורך להגיע לסניף. כל זה עוד מתעצם מכיוון שאין לך כרגע חוזה חתום, ולא סביר שב- 10 הימים הקרובים תספיקי לסיים לחתום על כזה ובנוסף לארגן ולהחתים את כל מסמכי המשכנתא - אני לא בטוחה האם כדאי לך להתחיל עם הריצות הללו כי עוד לא ידוע לך סכום מדוייק ואין לך חוזה להגיש לבנק. עדכני מה היה ומקווה שיסתדר עם הדירה שראיתם.

אז ככה

הגשתי בקשה לאישור עקרוני מכיוון ששמוליק לא עובד אני רוצה בכלל לראות שמאשרים לנו, בכלל לא ניראה לי שבבנק שבו ביקשנו את האישור ניקח את המשכנתא רק לראות תמונה כללית. כמו כן הגשנו בקשה לתעודת זכאות. אני לא יודעת כמה תעלה הדירה אבל אני יודעת שיותר מ- 100 אלף דולר אני לא מתחייבת ככה שאני יודעת כמה אני צריכה אבל לא כמה אחוז זה מערך הדירה מה שהבנק רוצה לדעת. בקשר להחזר החודשי - אני משלמת 2200 שכר דירה אבל אני גרה במושב ויש לי הוצאות רכב בסביבות 1000 ש"ח ולדירה שנקנה יש גישה לתחבורה ציבורית ומרחק הליכה לעבודה ככה שנוכל לוותר על החזקת רכב לפחות בהתחלה. ככה שהחזר של 3600 שיש להחזיר על 100 אלף דולר ניראה לי ראלי. בקשר לחידוש החוזה זה באמת אופציה אבל ... אנחנו גרים במושב שבעצם זה יחידת דיור בגינה של הבעל בית. כיום יש שם 3 יחידות אך ביום ראשון הוא הרס מחסן ובונה של עוד יחידה ועכשיו אני גרה באתר בניה ואני לא מוכנה להישאר שם עוד בגלל זה. לכן אני לא רוצה לחדש חוזה מעדיפה לחזור להורים עד שנמצא משהו. אתם לא יודעות איזה כיף לי לשתף אותכם בכל זה ולקבל ממכם את כל האינפורמציה הזאת - אתן ממש עוזרות לי. אורלי

אוסנת123

New member
אני שמחה לשמוע שדברים זזים...

אורלי - תזכרי שוב שההחזר החודשי של המשכנתא עולה הרבה אחרי הסכום הראשוני. תחשבי לאורך זמן על סכום שגם עוד 10 שנים, אחרי שיצבור ריביות ומדדים יהיה עדיין סביר .

אוסנת123

New member
מחשבוני משכנתא

אני מצרפת לך לינקים למחשבוני משכנתא של לאומי למשכנתאות ושל משכן - יש הסברים מפורטים איך להשתמש

blessed

New member
הבעיה בכל המחשבונים

היא שהם מחשבים נומינלית, כלומר כאילו אין מדד. בפועל ההחזרים עולים ועולים מכיוון שהם צמודים למדד. קחי את זה בחשבון.

אוסנת123

New member
נכון...

אצלי המדד העלה עד היום יחסית בקטנות - עליה של 0.6% במדד העלתה משהו כמו 12 ש"ח - בראיה לטווח ארוך זה יוצא לא מעט.

כבר חרשתי את המחשבונים

אבל איך באמת מחשבים את עלית המדד ? ואם המדד יורד יצא לי לשלם פחות ??? אורלי

לא ניתן לחזות את עלית המדד

בטח לא ל-20 שנה הקרובות. כל 15 בחודש מתפרסם המדד של החודש הקודם. השאיפה של ממשלות ישראל בתקופה האחרונה היא לשמור על מדד של 2-3% בלבד, אבל כבר השנה זה התפקשש להם ויגיע להרבה יותר. וכן, אם המדד יורד, את משלמת פחות.

למעלה