עזרה

עזרה

היי, אני חדשה כאן מיום חמישי, ניראה שיש כאן חברה ממש נחמדים. הרגשתי קצת נדחפת ולכן אני מציגה את עצמי עכשיו רשמית. שמי אורלי כפי שאתן רואות ובעלי שמוליק התחתנו לפני חודש וקצת. אנחנו מאזור השרון גרים בשכירות במושב ליד כפר סבא ועכשיו בחיפושים אחרי דירה. רציתי לשאול אותכן אם זה לא חוצפה על קנית דירה, בחיפושינו ראינו שאין דירות בפחות מ- 150,000$ ואין לנו כמעט כלום להתחלה, איך אתן הסתדרתם עם המשכנתא ? ועל איזה סכומים התחייבתם ? תודה מראש אורלי

nonaa

New member
אנחנו מעדיפים לחכות עם הקניה

ולחסוך כדי שיהיה לנו סכום התחלתי סביר ... (זה גם יותר נכון מבחינה כלכלית ברוב המקרים, למרות שיש רצון טבעי לקנות ...)

אוסנת123

New member
אנחנו...

התחייבנו על משכנתא של 114,000$ שהם (נכון ליום החוזה) 547,000 ש"ח. איך - נושמים עמוק וחותמים... אצלנו זה היה שיקול של עדיף לקנות על שכירות.

daldan

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תרגישי חופשי לשאול על הכל, בשביל זה אנחנו כאן

תודה

היי, תודה רבה לכן. באמת הרגשתי שלא בנוח לנחות עליכן ככה עם שאלות ועוד שאלה כזו אישית. את האמת אנחנו גם בדילמה האם להמתין ולהמשיך לגור בשכירות וככה לא ממש חוסכים. מצד שני עכשיו מחיר הדירות ירד אבל הריבית גבוהה והדולר בשמיים אבל גם לא הולך לרדת. בקיצור אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות ? אורלי

דפי26

New member
היי,התלבטות מוכרת

אנחנו אמורים להתחיל בחיפושנו אחר דירה.מעדיפים להוציא כסף על נכס שישאר בידנו .יותר מזה אני לא יודעת כי גם אנחנו בתחילת התהליך.בהצלחה לכולנו

אוסנת123

New member
דבר ראשון-

אל תרגישי לא נעים לשאול. מי שלא רוצה פשוט לא יענה. לגבי המצב, כמו שאמרת,יש כמה יתרונות לקניה של בית כעת - המיתון השפיע על מחירי הדירות וקבלנים שתזרימי המזומנים שלהם בכי רע מוכנים לרדת במחיר פלאים בגלל זה. גם אצל דירות יד שניה המצב גרוע ומכיוון שלא עומדים אצל המוכרים בתור אז גם הם מורידים מחירים בלית ברירה. המיתון אמנם העלה את הריבית ואת הדולר אבל הוריד את מחירי הדירות. הדולר כעת יחסית רגוע (לפחות עד יום שישי האחרון כשהוא נתן זינוק נוסף) הוא דווקא נכנס לרגיעה - כשאנחנו קנינו בסביבות מרץ הדולר זינק לנו במהלך המו"מ על המחיר מ- 4.66 ל- 4.8 ויותר. בשיא הוא הגיע ל- 4.95. מזל שהצלחנו לקבע את הדולר בחוזה (וזה מומלץ לעשות בכל מקרה) או לחילופין לתמחר שיקלית כפי שנדרש היום עפ"י חוק. קשה לי להאמין שהדולר יגיע שוב לרמות של 4.2. הבעיה העיקרית היום - הריבית על המשכנתאות. ומדבריך השתמע שאתם מסתמכים על המשכנתא בתור סכום עיקרי ועל כן זה מסבך את העניין. לצערי, אין פתרון קל ואין עצות קלות במקרה הזה. בכל מקרה לא הייתי ממהרת לפסול את הרעיון של קניית דירה כעת כי אם אי פעם נצא מהמיתון (מתישהו...) המחירים יקפצו... ואז אם הדולר ירד והריבית תרד תשלמי את זה במחיר הדירה.

תודה אסנת

אני באמת חושבת שזה הזמן אבל מפחיד להתחייב לכזה סכום, רציתי לדאת שאני לא היחידה ולדעת אם זה בכלל ראלי להתחייב לסכום כזה. טוב מקווה שנגבש לנו בערך מה רוצים ונתחיל יותר ברצינות את החישובים כדי להבין כמה בסוף נחזיר לבנק כל חודש שזה בעצם הכי חשוב. תודה אורלי

אוסנת123

New member
רק כדי להרגיע אותך...

מתתי מפחד לפני שחתמנו על החוזה ועל המשכנתא ולא ישנתי כמה לילות טובים מהדאגות ומהמחשבות. זה לא חריג - לא בכל יום מתחייבים על סכומים כאלה. מצד שני, מתרגלים לזה. היום אני ישנה טוב מאוד בלילה ויחסית לא דואגת. יש רגע קשה ב- 1 לחודש כשיורדת המשכנתא אבל אז נכנסת המשכורת ומאזנת ושוב נשארים בלי כלום.... לפחות היום אני יודעת שכל שקל שאני מוציאה הוא שלי וכל השקעה בבית היא שלי ונשארת שלי - זה היה השיקול שלנו ואני אישית לא מתחרטת.

איזה כיף זה

זה החלום שלי מאז שאני זוכרת את עצמי. אין כמו בית משלי (שלנו) פינה שתמיד נוכל להיות בה. טוב מחר קבעתי פגישה עם קבלן נוסף לראות דירה (ביום שישי ראיתי כבר אחת) ראינו גם כמה דירות יד שניה אבל הבעל לא אהב אף אחת. הוא ממש קשה - רוצה רק בשכונה ליד אימו. את האמת שכונה מעולה אבל קצת מצמצם אפשרויות. והמחירים שלא נידע מאיפה הם מביאים אותם. אורלי

אמיקה

New member
הי אורלי - ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אנחנו עוד עובדים על הסכום הראשוני אבל הנה כמה עצות ממי שעוסקת בתחום: אני חושבת שאם הייתי קונה דירה היום, לא הייתי קונה מקבלן, ואם כבר מקבלן אז רק כזה שיש לו ליווי בנקאי. בדירה יד שניה את לפחות משלמת על מוצר מוגמר, ולא מחכה לסיום הבניה. מאידך הליווי הבנקאי מבטיח שהקבלן לא יעביר את הכספים לפרוייקטים אחרים שיש לו והפרוייקט הנוכחי "יתייבש", כי הבנק מלווה את הפרוייקט , מפקיד את כספי הרוכשים בחשבון "סגור" שממנו משתחררים לקבלן כספים לפי התקדמות הבניה וכו´... (סליחה על ההפחדה, אבל זה - לצערי - מצב לא מאוד נדיר בימינו, וצריך להיות זהירים) בכל אופן, אם מחפשים "דילים" טובים, ויש טיפל´ה אומץ - אפשר לרכוש מכונסי נכסים, במחירים מופחתים מאוד, ובפיקוח צמוד של בימ"ש. מה עוד אני יכולה לתרום? טוב, ברור - לא "לחסוך" על עו"ד טוב, זה "הביטוח" שלכם, ולא להסתפק בעו"ד של הקבלן (!). אה, ועם בנק המשכנתאות אפשר קצת להתמקח על התנאים.. מקווה שעזרתי ומאחלת לכם למצוא את דירת החלומות

אוסנת123

New member
מחזקת את ההמלצה

לעו"ד טוב. זה הציל אותי.... ראינו את הבית בתקופה רגועה ותוך כדי המו"מ היו הפיגועים של פסח. העו"ד התווכח והתווכח עד שקיבעו את הדולר בחוזה ושמר עלינו מכל מיני דברים שאחר כך התברר שטוב שבדק... שווה כל שקל. הרבה מצטערים כי זה יקר ובעצם לא רואים את הצורך כי הכל בסדר אבל חס וחלילה משהו משתבש אז חובה שיהיה עו"ד שבדק טוב את החוזה ובדק שאתם מוגנים.

תודה על המידע

את יודעת על זה בכלל לא חשבתי, בכל אופן מכיוון שאין לנו כסף והחוזה של הדירה נגמר מה שניסינו לעשות זה למצוא דירה בבניין מאוכלס שסיימו כבר לבנות ובגלל שזה סוף שנת מס להגיד לקבלן או שתוריד במחיר (והרבה) או שתישאר עם הדירה. אני לא רוצה לצאת מאזור השרון עדיפות לכפר סבא - בכל זאת שיש ילדים זה טוב להיות ליד ההורים ודירה לא קונים ליום יומיים. לכן זה מה שניסינו/מנסים לעשות עם כמה דירות שהקבלנים "נתקעו" איתם. בקשר לעורך דין אתם צודקות מאוד - לחברים שלנו העורך דין ברח עם הכסף והם נישארו ללא מגרש וללא כסף. רב תודות אורלי

אוסנת123

New member
אורלי - עוד כמה דברים...

מכיוון שאת קצת חדשה בסיפור אני אזכיר לך או איידע אותך בכמה דברים שאולי את לא ממש מודעת להם - קחי אותם בחשבון (מצטערת אם זה מבאס...): 1. מס רכישה - עפ"י מדרגות המס המקובלות - הרבה מאוד כסף. 2. תשלום לעו"ד בשיעור ממוצע של 1.5% + מע"מ. אצלנו זה היה התשלום לעו"ד של המוכר. היה לנו עו"ד משלנו שמזל שהוא היה משפחה אחרת זה עוד סכום לא מבוטל. 3. הוצאות נלוות לקבלת המשכנתא - דמי פתיחת תיק (עלול להגיע לכאלף ש"ח), דמי ביול, תשלום לנוטריון, תשלום לטאבו (במידה ורלוונטי), תשלום להערכת שמאי - כל הסיפור הזה הסתכם אצלנו בכ- 5000 ש"ח. 4. מתווך במידה ורלוונטי. 5. כל מיני אוכלי חינם בדרך שגובים וגובים כל אחד את החלק הקטן שלו... קחי את כל זה בחשבון, עשו את החישובים שלכם וצאו לדרך. שיהיה המון המון בהצלחה. כל שאלה שרק תהיי - פשוט תשאלי!

limor 2

New member
אסנת, גם אנחנו רוצים לקחת סכום כזה

אם זה לא אישי מידי, את יכולה להגיד לי כמה זה יוצא לכם כל חודש?

nonaa

New member
לא בהכרח תהיה קפיצת מחירים כש..

כשנצא מהמיתון (והלואי שנצא ממנו בקרוב). עליות המחירים המשמעותיות היו בגל העליה של 91´ וכיוון שלא צפוי גל נוסף בכאלו סדרי גודל ... ייתכן שהמחירים לא יעלו משמעותית ...

תוכי

New member
בטוח שיש מחירים של

דירות בפחות הכל תלוי איפה אתם רוצים לקנות וכמה חדשים או חדש/ישן אנחנו רכשנו דירת 3 חדרים ב- 123,000 $ והתחייבנו על 100,000 $ ל- 20 שנה ומשלמים כל חודש 4,300 ש"ח וזאת בעיקבות קפיצת הריבית בחודש אחד עלה לנו ב- 500 ש"ח לחודש אז קחו זאת גם בחשבון (הריבית היא פריים והיא מסוכנת)

למעלה