עזרה!

Einatm

New member
כן, יש לי ספק גדול מאוד

בהצלחה של הרפואה האלטרנטיבית בהתמודדות עם מחלת קרוהן, עם סרטן, עם איידס ועם עוד כמה תחלואים...

אבל אלה מחלות שגם לרפואה המערבית

"קצת קשה" להתמודד איתן. ועד שמגייסים את הכסף, ועוברים את הבדיקה, יתכן שכמה טיפולים בשיאצו/דיקור ושינוי בתזונה כבר יקלו עליו, כי הרי רוב הסיכויים הם שזה באמת "מעי רגיז"... ואם לא, הטיפולים האלה בהחלט יכולים לתמוך בהקרנות/כימותרפיה, ושאר מרעין-בישין...

Einatm

New member
אתה חוזר על דיונים שהיו כאן

אם יש סטרפטוקוקוס כדאי לתופף על האזור הכואב בגרון לפי הקצב של "עוד לא אכלנו שום דבר", זה יבריח אותו (נשבעת לך, זו הצעה שקיבלתי למייל, ממש ה-דרך למגר). אם יש בעיות עם בלוטת התריס, לעשות הכל רק לא לקחת אלטרוקסין. אני מבינה את הצורך בטיפול אלטרנטיבי, אני מבינה את המשמעות ואת היתרונות שלו, בייחוד היום כשאני חווה אותו שבוע שבוע, אבל חאליק, יש מקרים שבהם זה כמו כוסות רוח למת, קודם צריך למצות את האבחון, לבדוק מה האלטרנטיבות (ולא במונחים של רפואה משלימה) ורק אז לנסות להוריד זרעונים וגרגירים.

אנטיביוטיקה למת כן תעזור?

למה דוקא כוסות רוח? אני לא שולל את הבדיקה, ולא מציע לתופף על כלום. אבל לרוב האנשים אין 1000$ זמינים בכיס, והבדיקה עדין אינה טיפול. לפי הבנתי, עדיף ללכת במסלול המשולב: לבדוק כל מה שאפשר לבדוק בכל הכלים המערביים, כולל הבדיקה שאת מציעה, ובמקביל לנסות "לעשות סדר" בדברים כמו הרגלי אכילה ומתח. לא רק שלא נראה לי שהדברים סותרים אחד את השני, להיפך - במקרה הטוב, הבדיקה תגלה ש"אין כלום", ואז ממילא הרפואה המשלימה היא האלטרנטיבה היחידה; במקרה הרע, הבדיקה תגלה מחלה קשה, ואז לפחות המטופל כבר אוכל מסודר, יותר רגוע, ויותר מודע לעצמו ולצרכים של גופו - התרומות הידועות של הרפואה המשלימה. נושא שקצת חורג מהמעי הרגיז - עם כל הכבוד לרפואה המערבית, היא צעירה מאוד (פחות מ-300 שנה מאז לואי פסטר, לא?), ויותר מדי מתלהבת מהטכנולוגיה - כמו הרבה צעירים... גם ברםואה המערבית מתחילים להבין ש"הכל קשור בהכל", כמו שטוענים ברפואה הסינית, אבל עוד אין "מבט מלמעלה" שיתאר איך הדברים קשורים - שזה בדיוק מה שנותנות תיאוריות כמו יין-יאנג וחמשת האלמנטים. ההתמקדות של הרפואה המערבית הוא הנקודה החזקה ביותר שלה, וגם הנקודה החלשה ביותר. הבדיקה שאת מציעה תוכל לאתר (לדוגמא) דימום מיקרוסקופי במעי, אבל היא לא תוכל להגיד לך שיש קשר בין הדימום הזה לבין העובדה שהמטופל נמצא כל הזמן במתח (חבלן משטרה? סוכן בורסה? נהג מונית?), אוכל חריף ולא עושה ספורט. את הדברים האלה אפשר לגלות בלי בדיקה משוכללת, אפשר לטפל בהם באמצעים די פשוטים, והשיפור בד"כ די בולט. רופא, לעומת זאת, יציע תרופות, דיאטה, ואולי ניתוח - אבל הוא לא יציע דרך למנוע חזרה של המצב. כי למרות שהבעיה המיידית היא הדימום, הבעיה היותר גדולה היא מה גרם לדימום, ושם לרפואה המערבית אין שום יתרון על הסינית.

Einatm

New member
אל תתעלם מדבר אחד בסיסי שאמרתי

כשלאדם הסובל יש מידע על בדיקה שלא עבר, הוא יכול לפנות ולבקש אותה!!! ייתכן ובאותו החודש נפתח מחקר חדש והוא יכול להתאים לו, ייתכן והרופא ימליץ לו לפנות לועדת הטיפולים החריגים ויוקצו המשאבים לבדיקה (בהתאם לחומרת הבעיה ולהמלצת הרופא המטפל) ייתכן וחבת הביטוח שלו מכסה את הבדיקה והוא בכלל לא מודע לזה. במאמר מוסגר - מרבית הכותבים כאן, המטפלים, ממהרים להציע את החלופות, ממהרים לשלול את המוכר ומעדיפים לשכנע בצדקתם, אז בסדר, זה לגיטימי, זו הפרנסה שלכם והגיוני שתעשו הכל לשכנע, אבל למה לקחת רק חלק מהדברים? למה להתעלם מחלק אחר? המלצות תזונתיות יכולה לתת גם דיאטנית של קופת החולים, לא צריך בשביל זה לעבור עוד סשן אבחוני עם מטפל משלים. וברוח הדברים - הנה, כשמדובר בנושא אקוטי, יש כסף ויש פתרונות.

שוב:

אין לי שום בעיה עם הבדיקה, וודאי שאתמוך בהפעלת לחץ על קופות החולים שיכניסו אותה לסל הבריאות (או שזה באחריות שר הבריאות?). הבעיה שלי עם ההודעה הראשונה שלך בשרשור הזה: "עוד לפני הדיקור, שיתעקשו על אבחון..." כלומר (אם הבנתי נכון), לא לפנות לשום טיפול, עד לקבלת תוצאות הבדיקה. בינתיים (להבנתי האישית) החולה סובל, סבל שאפשר להקל עליו עם תזונה מתאימה, הרגעה (דיקור/שיאצו), גם אם יש דימום וגם אם לא. לגבי התזונאית מקופת חולים, זו שתמליץ על חלב ומוצריו כמקור עיקרי לסידן ועוד "פנינים", הרשה לי, אישית, להמליץ על נטורופתיה או תזונה סינית, ולא על קופת-חולים.

tanka

New member
מתי עוזר

אולי אני טועה אבל ממה כל הכעס הזה על הרפואה מהשלימה. לפי מה שנכתב קודם הוא כבר עבר איבחון קונבנציונלי. צילום גסטרוסקופי של המעי הדק הוא צילום ממצה מאוד שבדרך כלל עולה על בעיה קלינית פזיולוגית, מה גם שהוא עבר C.T הרפואה הקונבנציונאלית נואשה ממנו ואמרה לו יאללה אדוני "מעי עצבני" תתחפף. במקרה כזה לרפואה המשלימה יש המון מה להציע ויכולה לעזור רבות. במיוחד בתחום של תזונה וצמחי מרפא, אך גם בשיטות אחרות כולל רפואה סינית או הומאופטיה. ועוד משהו, גלולה עם מצלמה שעולה 1000$??? לפעמים פשוט צריך לנסות טיפול אלטרנטיבי ולהיות סובלני איתו גם אם זה לוקח יותר זמן.

ספק או חוסר הבנה ?!

שלום עינת, אני לא רוצה להישמע תוקפני אך אני מרגיש כי הספק מגיע מחוסר הבנה או חוסר ידיעה מהי בעצם רפואה אלטרנטיבית. אנחנו אכן לא מטפלים בקרון, אנחנו לא מטפלים בסרטן ואנחנו לא מטפלים גם בדלקות אוזניים או חלילה בבעיות מחזור לא לדבר על שלשולים או הקאות. מי שעוסק ברפואה אלטרנטיבית באמת אמור לדעת שאנחנו מטפלים רק ב-א-נ-ש-י-ם , כל שמות המחלות שציינת הם תמרורים קטנים או גדולים אשר מרמזים על חוסר הסדר האנרגטי של האדם ואתן לך דוגמא: אם ניקח חולה סכרת, עם התחלה של רקבון של גפה ונבצע הסרה של הגפה, האם ריפאנו את האדם? התשובה ברורה. אני תמיד כותב כאן ולא מעט כועסים עליי, אנחנו לא מטפלים בקנדידה, אנחנו לא מסוגלים לטפל בקנדידה ומי שאומר אחרת לא מבין מהומה ברפואה אלטרנטיבית, אנחנו מטפלים באנשים שיש להם את הסימפטומים המיוחדים שמצביעים על ... כל מחלה כמעט משרתת את האדם, ולפעמים הוא לא יהיה מוכן לוותר עליה בשום אופן. אני נכנס לצד פילוסופי ולא תמיד אוהבים זאת כאן. וכן, אנחנו יכולים לטפל בסרטן, בקרון, ב- MS אך הצרה היא שאנשים כבר כל כך חולים שהם באים אלינו שהסיכוי להחלמה הוא אפסי. המון אהבה ואור שלומי.

Einatm

New member
שלומי יקירי, למה?

למה אתה מנסה לשכנע אותי? אני יודעת טוב מאוד מה זו רפואה משלימה, לקח לי בערך 4 שנים לחכוך בדעתי ולהגיע לתובנות שיש לי עליה, היום אני מרוצה מאוד מטיפולי הדיקור שאני עוברת, אני יודעת שזה עובד, א-ב-ל אני לעומת מרבית האנשים כאן לא לוקחת כל גישה חדשה ומאמצת אותה בשתי ידיים. אני עדיין ספקנית ואין בין זה ובין חוסר הבנה שום דבר. אני לא רצה לקבל כל מנטרה חדשה ואני לא רצה לנסות כל תיפוף שמציעים לי, מצטערת, אבל האידיליה כאן דיי משעשעת, במקום שתהיו קצת יותר ביקורתיים כלפי כל "יציאה" חדשה אתם ממהרים לחבק ולהציע הרמת עפעפיים לצד שמאל בעוד זרת רק ימין מושכת לצד ימין או משחות או טיפות או לא יודעת מה עוד. אז מצטערת, עליי זה לא עובד, אותי לא קונים רק עם מילים יפות, אותי לא משכנעים שלסרטן יש טיפול והוא דווקא אלטרנטיבי. כל אחד בוחר בדרך שלו, אני בוחרת בדרך הסקפטית.

Einatm

New member
ועוד דבר

לפני כמה ימים כתבה כאן אמא שהילדה שלה סובלת מיובש, אני חושבת שזה היית דווקא אתה שישר חיפש את גורמי הבעיה במקום לעצור רגע, לקחת אוויר, אולי אפילו לשתות כוס מים ולהסביר לאם שככה זה כשיש יובש, שככה זה כשאחוזי הלחות נמוכים, כשככה זה כשכל המדינה מסתובבת עם שפתיים סדוקות. זו בדיוק הכוונה. אתה/ם לא שמים לב שמרב הרצון שלכם לעזור אתם לפעמים מצטיירים אפעס איך נגיד בלי לפגוע... לא יודעת.. הלהט חשוב, אבל החשיבה המקדימה לא פחות. לא כל בן אדם עם כאבי בטן צריך שיצילו אותו. תאמין לי, אני יודעת. יש כאן בארכיון הפורום הודעות שלי שזועקות הצילו כי אני עייפה וכי לא יודעת כבר מה לעשות, אם ישעמם לך תעשה חיפוש ותמצא אותן, כשתראה את סוג התגובות שקיבלתי, את הלהט לעזור גם במחיר של אמירת שטויות, או לפחות אי סינון המנטרות, כי מה לעשות, לא כל אחד מוכן לקבל את חלק מהגישות שמופגזות כאן חדשות לבקרים, אולי תצליח להבין מאיפה אני מגיעה ולמה הספקנות. וכמו שנאמר - רק אור!

עינת - מכל הלב

בוקר מקסים לך, אומנם ההכרות שלנו היא מאד קצרה, ואני מצר על כך אך אני האחרון שמוכן לקבל כל מיני תאוריות וכל מיני דרכי טיפול, אני מזמין אותך לעיין מעט יותר בתשובות שלי בפורום כאן ובפורום אותו אני מנהל בוואלה בכדי להבין את דעותי. אני לא מוכן ולא הטיפוס "שיאכילו" אותו עם כל מיני תאוריות שונות ומשונות, וכבר אמרתי בפורום שישנה "מחלה" בהומאופתיה שנקראת "תאוריות", ויש לנו תרופות לאנשים אלה. ולגבי הספקנות שלך, אני מבין מדוע ולמה, אך יש לי עצה קטנה, מנסיון שלי כמטפל וכעוסק בתחום: אנשים ניגשים למטפל אלטרנטיבי כלשהו... סיני, נטורופתיה, שיאצו ועוד, מקבלים טיפול ומרגישים נהדר, ואז לפתע ישנה מחלה אשר הרופא האלופתי אומר כי רק האנטיביוטיקה או רק תרופה כזאת או אחרת תעזור (שיטת ההפחדה) האדם לא מתייעץ עם המטפל שלו, הוא משוכנע כי אין דרך אחרת, הוא מתחיל עם הטיפול האלופתי ותוך פחות מחודש ימים הוא מגיע למצב כללי גרוע יותר מהיום בו הוא התחיל את הטיפול האלטרנטיבי לפני שנתיים... אם לא נבין כי אומנות הריפוי האלטרנטיבית, ואני מתכוון לשיטות המוכחות מזה שנים רבות, ולמטפלים שבאמת באים עם דף נקי בפנים, מטפלים שיודעים את הדרך, ויודעים מהו חולי ומהו הבריאות .. אנחנו לא נתקדם בחיים, אלא רק מידי פעם נעשה טיפול בשביל תחושת ההקלה אך המחיר יהיה בעוד 10 או אולי 20 שנה. ניתן לטפל במחלות קשות, וכבר כתבתי למה הטיפול יותר מסובך, ואם תרצי לקבל הסברים יותר מפורטים אשמח אפילו על כוס קפה, ובאמת אפשר לעשות פגישה למי שרוצה בנושא של שיחות פילוסופיות באחד הימים. אני מאחל לך כל מה שאת מאחלת לעצמך ממני המון אור ואהבה שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

rami052

New member
קופ"ח מאוחדת סרבה לממן לי

את הבדיקה באמצעות הקפסולה כמו כן הם סרבבו לממן בדיקה מצויינת נוספת שניקראת קולונוסקופיה וירטואלית שאגב עולה כ 1000 ש"ח ונותנת תוצאות מעולות לפוליפים בגודל 3 מ"מ במעי הגס והדק. תכתובות ממושכות עם קופ"ח העלו חרס. הם לא יוציאו שום סכום שלא רשום בסל הבריאות . הם לא חושבים על זה שהבדיקה יכולה לחסוך להם אח"כ הרבה כסף, כי כשלפציינט יהיה בסוף סרטן, זה יעלה להם פי אלף יותר. להלן תגובתו לעניין הבדיקות הנ"ל של ד"ר נ.לדרמן (ע.למנהל אגף הרפואה לרפואה פעילה ורפואה קהילתית באגף הרפואה של קופת חולים מאוחדת) "ברור רפואי זה, אינו מקובל בקהילה הגסטרואנטרולוגית ואף לא עבר ולידציה מלאה, אם בכלל. בקהיליה הרפואית, הקולונוסקופיה הוירטואלית, הינה טכנולוגיה נסיונית בכל העולם. בדיקה באמצעות בליעת קפסולה אף היא אינה בסל ובכל מקרה איננה באה כתחליף לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה אשר הוצעו לך ע"י גסטרואנטרולוג בקופה." הקיצר, קופת חולים עוזרת רק כשכבר גוססים !!!

Einatm

New member
האם אתה מבוטח?

יש מס´ חברות ביטוח שנותנות החזר כספי מלא עבור הבדיקה ובכלל.. שלח מסר ותרחיב יותר.. זה אולי יכול להיות סיפור מעניין..

mishmush

New member
בדיוק כתבתי כתבה בנושא

בכתבה מפורטים- מהי התיסמונת הזו, הסימפטומים, סיבוכים, ראייה מערבית, הסבר מבחינה סינית והטיפול בשיאצו, המלצות תזונה והתנהגות ושימוש בתוספי מזון. אני משום מה לא מצליחה לצרף לכאן את הקובץ, אך אשמח לשלוח לך במייל אם תשלח לי את הכתובת שלך. תרגיש טוב, מיכל

למעלה