עזרה

gshhar

New member
עזרה

איך אני פותר את זה? במשולש A´BC איזה זוית היא ישרה ולמה? ואותו דבר בבסיס האם כשאני מעביר אלכסון AC אז ACB היא ישרה?

שאלה קשה ../images/Emo107.gif

BC מאונך ל ´CC (נתון - מנסרה ישרה) BC מאונך ל AC (זוהי בעיה מישורית - נסה לנמק למה. אם לא תצליח - תחזור הנה) נשתמש במשפט מהנדסת המרחב שאומר : אם ישר מאונך לשני ישרים במישור, הוא מאונך למישור כולו. ולכן BC מאונך לכל המישור ´ACC´A . מכאן שהוא מאונך לכל ישר במישור ´ACC´A . בפרט ל A´C - והנה הוכחנו מה ששאלת.

voguemaster

New member
תשובות

1. הזווית הישרה היא A´BC (משפט שלושת הישרים קוראים לו נדמה לי). בעיקרון אל תשכח שהזווית הישרה מתקבלת אחרי הורדת אנך מ-A´ ל-BC, ובמשולש הזה ולפי המשפט הקודם שאומר ש-A´B מאונך ל-BC, מקבלים את הזווית הישרה בתור A´BC. 2. כשאתה מעביר את האלכנוס (
) AC זו פשוט שאלה בגיאומטריה דו מימדית (האם הזווית ישרה).

זו טעות כמובן ../images/Emo107.gif

תקרא את ההסבר שלי ותבין למה. וחבל שאתה סתם מתערב בשאלה שכבר פתרתי, ועוד מטעה את זה ששאל. אם הוא לא יבין משהו - הוא יחזור לכאן וישאל.

voguemaster

New member
חבל על מי שמת

"וחבל שאתה סתם מתערב בשאלה שכבר פתרתי" - אנשים עושים טעויות, צא מזה. חוץ מזה תיקנתי את עצמי די מהר...

אין לי בעיה עם הטעות שלך ../images/Emo107.gif

כולנו טועים, זה הטבע האנושי. הבעיה שלי היא עם זה שלא קראת קודם את הפתרון שלי. אם היית קורא בעיון - היית מבין שאין שום צורך להוסיף מילה, כי הפתרון כבר ניתן. בשביל מה לפתור שוב, ועוד עם מסקנות הפוכות ? אני מבין שאתה חדש כאן בפורום, אז אני פשוט מביא לתשומת ליבך שנהוג לקרוא את השירשורים לפני שמגיבים.

voguemaster

New member
אופס טעות

BC מאונך למישור A´C´CA ולכן גם לאלכסון של המנסרה.

למעלה