עזרה...

k o p

New member
עזרה...

אני מחפשת נושא מעניין לעבודה בהיסטוריה. הנושא יכול להיות כל דבר שקרה בין השנים: 1870-1918. וצריך להיות מספיק חומר כתוב על מנת לכתוב עבודה רצינית.

Marinette

New member
היי, יש לי רעיון בשבילך

אם מדובר בהיסטוריה כללית-מערבית, כדאי לך לקרוא את הספר "המגדל הגאה" של ברברה טוכמן, הוא ייתן לך כמה נושאים מעניינים. הספר יצא בתרגום טוב לעברית, והוא מאוד קריא. הוא סוקר פרשיות, אישים שונים ונקודות מחלוקת פוליטיות ותרבותיות בתקופה של 1880-1914 בארצות אירופה השונות + בארה"ב. מבין הנושאים שטוכמן מעלה, בטח תמצאי כמה שיעוררו בך עניין ללמוד עליהם עוד - וזה הרי מה שהכי חשוב, שהנושא יעניין אותך... למיטב ידיעתי, לא חסר חומר באנגלית על כל נושא בתקופה הזו - וחומר בעברית יהיה חסר ממילא בכל נושא בהיסטוריה, אלא אם מדובר בהיסטוריה של עם ישראל).

חדת קרן

New member
גם הספר : " נביאים בבלי כבוד"

תקופת הפריחה של תרבות יהדות גרמניה שהסתיימה עם עליית הנאציזם . והמדהים הוא ראייתם את שעתיד להתרחש ...

אני יודע שזה לא בעברית

אבל אתה יכול גם לבדוק את הזירה הים תיכונית והנה לך ספר נחמד Yapp, Malcolm The making of the modern Near East, 1792-1923

Vincent Glenn

New member
אם אתה לא רוצה חומר בהכרח אירופאי

בסביבות 1900 אאל"ט היתה מלחמת יפן-רוסיה, שסימנה את תחילת הפריצה של יפן כלפי חוץ והתחילה את מסעות הכיבושים שלה. את התוצאות רואים עד היום: ההתעקשות של רוסיה להחזיק באיי סחלין, שנכבשו חזרה בסוף מלחה"ע ה-2. צריך להיות לא מעט חומר בנושא, ותמיד אפשר להוסיף דיון בתהליכי המודרניזציה של יפן באותה תקופה.

מיד אפשר להשתמש בספר של שילוני

יפן המודרנית של בן עמי שילוני, מספק סיכום מופלא ליפן המודרנית (החל מסוף המאה ה 18 ועד ימנו) אגב אא"לט מלחמת רוסיה יפן הייתה ב 1904 ותוצאיה חורגים בהרבה מההקשר המזרח האסיתי שלה, ומסמנים את תחילת הנפילה של רוסיה הצארית.

hastings

New member
ויותר מזה

המלחמה הייתה ב 1905. במלחמה זו היה השימוש השיטתי הראשון במערך ביצורים של גדרות תיל, מגובה במקלעים, ששלט בחזית המערבית במלה"ע I. היא הוותה סמן למגמות רבות ששלטו אחר כך במלה"ע. יש סיפור נהדר על משקיף צבאי גרמני שהורחק מזירת הקרב ע"י היפנים, ונאמר לו חד וחלק שהיפנים לא מוכנים לחלוק את הלקחים שהם לומדים בדם עם זרים שילמדו "מן ההפקר".

למעלה