עזרה

BLURRED1

New member
תגובה

כן, אני בהחלט אשקול את זה. תודה:) אני מקווה שזה באמת יוכל לעזור...

BLURRED1

New member
עזרה

שלום לכולם,

אני בת 17, בכיתה י"ב. תמיד הייתי ביישנית ולא היו לא הרבה חברים, אך היו לי מספר חברות. בזמן האחרון זה מאוד מפריע לי- אני מרגישה שאני צריכה להתאמץ כדי להשתתף בשיעורים, שאני מפחדת לדבר עם אנשים שלא הכי קרובים אלי כי אני לא בטוחה מה לומר ומפחדת שישפטו וירכלו עלי. הבטחון העצמי שלי לרוב נמוך והרבה קשרים חברתיים שלי לא נמשכים הרבה זמן. אני חושבת שיש לי חרדה חברתית בשילוב עם דיכאון קל. אני פוחדת לספר את זה למישהו בגלל שאני מתביישת שאני לא בנורמה, ובנוסף אני חוששת לפנות לפסיכולוג או מטפל כדי שזה לא יפגע לי במיונים לכל מיני תפקידים בצבא. בקיצור, קשה לי לדבר בפתיחות עם אנשים וכתוצאה מכך אני די בודדה ולבד רוב הזמן אחרי בית הספר. אני מרגישה שיש לי הרבה לשתף אחרים ומאוד מאכזבת אותי החרדה הזו שפוגעת בחיים החברתיים שלי. אני מנסה להתמודד איתה אבל לבד זה קשה מאוד, במיוחד בסביבה שכבר יש לה דעה מקובעת עלי (מהסיבה הזו אני שמחה שאני מתגייסת בקרוב).
בקיצור, אני אשמח לעצה מה לעשות וכמובן אם מישהו רוצה לדבר איתי:)

emish11

New member
היי

מקווה ששלומך טוב.. זה מצוין שיש לך מודעות מה את מרגישה ואת לא מבטלת את הרגשות שלך וזה כבר חצי פתרון, את חושבת שבסביבה חדשה יהיה לך פחות חרדה בגלל הדימוי העכשווי או החרדה תמשיך? אם את מרגישה שהחרדה תפגע בך ובמיוחד בצבא שהקושי גדול אז כדאי לך מאוד לדבר עם מטפל\ת מקצועי אבל פרטי והמידע ישאר חסוי, אם את לא רוצה אז כדאי לך למצוא תחביב שבו תחזקי את עצמך מכיוונים שונים ואולי גם חברתיים, אולי כמו קרב מגע, גלישה, ספורט, או כל דבר שאת אוהבת ויכול לחזק את האמון שלך בעצמך וזה ישפיע על הנושא החברתי. שווה מאוד להכין את עצמך לפני הצבא, כי השינוי הוא גדול יחסית מהחיים הרגילים.. מקווה מאוד שתצליחי בכל, וההצלחה היא הצעדים הקטנים שאת עושה, כל צעד היא הצלחה...
ביי, עמי

BLURRED1

New member
תגובה

בסביבות חדשות תמיד יותר קל לי כי אני יכולה להמציא את עצמי מחדש (סוג של).. ויש לי כמה תחביבים אבל תודה על המוטיבציה:)

emish11

New member
יופי

יופי.. אז אני מאמין בכח שלך ושהצבא יעבור בסדר ולא ישבור אותך (טוב, לי הוא לא עשה טוב..)
&nbsp

יעל שדר1

New member
עזרה

שלום BLURED1
קודם כל חשוב שאת מודעת ורוצה לטפל בביישנות או בקושי מבחינה חברתית.
חשוב מאד לטפל בנושא, כי עם הזמן חרדות עלולות להתגבר ואז זה גורם להימנעות מדברים רבים. את צעירה, בתחילת דרכך בחיים, והכל עוד לפנייך.
אני מטפלת בחרדות חברתיות בשיטת NLP ודמיון מודרך, השיטה בנויה מטכניקות מאד ידידותיות שפועלות דרך תת המודע, עוקפות את ההגיון ותוך מס' מפגשים מרגישים כבר שינוי במחשבות, בהתנהגות, בדימוי העצמי ובעוד יכולות ורגשות.
לכן, אני ממליצה לך, לקרוא עוד על הדרך הזו, את מוזמנת להיכנס לאתר שלי:
www.yaelshadar.com ולהבין שניתן בזמן קצר לטפל בנושא, במקום לסחוב זאת עוד שנים רבות.
ולגבי הגיוס לצבא, הייתי ממליצה לטפל כעת, לפני הגיוס, כדי שכשתגיעי למקום חדש בצבא, תבואי ממקום אחר, של בטחון עצמי ותוכלי ליצור בקלות קשרים חברתיים. דווקא הטיפול לפני הגיוס יכול לתרום לך למיונים.
מקווה שעזרתי, מוזמנת לפנות אליי-אם יתאים לך
בהצלחה
יעל שדר
מנחת אנשים לשינויים בשיטת NLP ודמיון מודרך

Lichy87

New member
הצעה נוספת

בנוסף לפניה לטיפול CBT, שזה הטיפול הכי מומלץ לחרדה חברתית.
קיימת עמותה בשם רקפת שמיועדת לבני נוער עם חרדה חברתית. אלו קבוצות חברתיות שמתמקדות בהפעלות ושיתוף. יש כל מיני תרגילים מול הקבוצה או אחד עם השני שעוזרים לתרגל את הדברים שחוששים מהם. בנוסף גם יש הרבה שיתוף והזדהות כי כולם מגיעים מאותו הקושי.
http://rakefet-group.org.il/

BLURRED1

New member
היי

כן, האמת שכבר מצאתי את העמותה הזאת. אני אבדוק את זה:)

למעלה