עזרה

may may2

New member
עזרה

היי,
הבת שלי בת חודשיים וחצי יונקת הנקה מלאה, ביום לעיתים מקבלת עד 120 נוטרילון. בעיקר כשהיא לא רגועה וזה מצליח להרגיע אותה. השאלה שלי היא לגבי הלילה, במשך השבוע וחצי האחרון היא קמה כל שעה וחצי- שעתיים בלילה.
היא נרדמת בשבע וחצי, קמה שוב ב- 11:00 בלילה אח"כ 01:30, אח"כ 3:30 וזה גומר אותי במיוחד שביום היא לא ממש ישנה. כל פעם שהיא קמה היא יונקת אבל לרוב יונקת מעט. אני מאוד מתלבטת מה לעשות, אפילו חושבת לתת לה בקבוק כדי שתהיה יותר שבעה.
מה דעתכן?. אני חושבת שהיא צריכה לאכול אבל כל שעה וחצי זה הרבה.
תודה רבה

בהחלט תינוקות יכולים לינוק כל שעה וחצי

&nbsp
**את כל מה שאכתוב אני מראש מסייגת שהוא נכון כול עוד התינוקת שלך עולה בצורה מספקת במשקל
נותת צואה ושתן בצורה טובה, נולדה בזמן ובריאה...**
&nbsp
צריך לזכור שמהרגע שחלב אם נכנס לקיבה, יעברו כשעה וחצי עד שיעזוב את הקיבה מלואו לעבר המעי...
כך שהמוכנות למרווחים בין ארוחות איננה תלוייה בעד כמה הקיבה מלאה/ריקה, אלא מוכנות של המוח שלה
ובכלל של התפתחות התינוק באופן כללי, מוכנות שמאפשרת לתינוק לינוק במרווחי זמן גדולים יותר
בכמויות גדולות יותר
אם תחשבי על עצמך..ביום יום, כאשר את זמינה למקרר ללא נסיונות ירידה במשקל, גם את תשימי משהו בפה
(שתיה , ארוחה קלה, ארוחה רצינית או רק חטיף או מים) בממוצע כל שעה
אז...בוודאי שתינוק זקוק להנקה בכל שעה וחצי וזה הגיוני.
לפעמים..בזמן התבססות החלב, התינוקת שלך תבקש לינוק יותר, וזה יאותת לגוף לייצר יותר חלב
כמובן, שיש תפקיד חיסוני מובהק להנקה תכופה, שכן על ידי הרוק שלה, הגוף של הקטנה מאותת לשד שלך
מה הוא צריך מבחינת מערכת החיסון (איזה נוגדנים, איזה מחלות מסביבו) וזה שוב...אמור לקחת כמה ימים טובים
של יניקות צפופות עד שהתהליך עובר.
כך ..שאי אפשר לשלול לחלוטין מצב של מחלה אצל יונקים שיונקים בדחיפות, כי את לא יודעת מול מה כרגע
היא מתמודדת. מספיק שקמת בבוקר עם מעט גרון צורב, מבחינת הגוף שלה זה עלול להתפרש כ"מלחמה" ולכן
היא זקוקה לסיוע החלב שלך.
גם יניקות מועטות, הן עדיין יניקות, כי בואי גם לא נשכח את התפקיד החברתי/התפתחותי של היניקות גם בלילה
תפקיד שאומר "אני רוצה את אמא...קר לי....חשוך לי....מפחיד לי....איפה אני...אני אקרא לאמא, אמא תבוא...

אמא תמיד באה
...עכשיו....אני לומדת שאני בטוחה בעולם הזה....אני יודעת שאם אני אזדקק לאמא היא תגיע)
בגיל שלכם, אין הבנה של משמעות שכלית / מתוך הבנה - ל"יום , לילה, אני, אמא"..אלו ירכשו בהמשך ובהדרגה
כרגע...בגיל חודשים וחצי היא רק מתחילה להבין ש"אני" ו"אמא" איננו יישות אחת. ו"אני" קשורה ל"אמא" וטוב לי עם "אמא"
אז אמא נותת לי דברים טובים, שמקנים לי בטחון בעולם הזה.
כלומר- בבסיס, משמעות עמוקה מאוד שיכולה להפוך אותה לאדם מסוג זה או אחר בעתיד.
אז
מה עושים עם ההנקות בלילה
א. מוצאים תנוחה שנוחה להנקה , אפשר גם לשקול לינה משותפת תחת תנאים של שינה בטוחה.
ב. קמים, מניקים, מרימים לגרעפס (בשאיפה שיגיע
) ובחזרה למיטה.
ג. הולכים לישון יותר מוקדם.- היא הולכת לישון ואז...בספיד אחריה.
ד. ישנים בצהריים קצת (את).
ה. לשתות הרבה מים ושתיה חמה שעושה לך טוב. כדי להיות בטוחה שאת לא מיובשת.
ו. מבינים שהנקות תכופות אינן בהכרח קשורות לאוכל.
&nbsp
--לגבי הבקבוק - נשמע שהתוספת שאת נותת היא באמת מאוד קטנה ומינורית. עיצה חמה - שוב בתנאי שהעליה במשקל תקינה..
ואין בעיות בתחום זה- הימנעי מהבקבוק. תני לה לינוק, משניים, שלושה, ארבעה צדדים, כמה שצריך עד שתשבע
מוצאים דרך אחרת להרגיע אותה, שאיננה תלויה בשד (מנשא ? טיול בידיים בבית ? עגלה ? מוצץ?)
אם אין ברירה וחייבים בקבוק, (כי את צריכה לצאת / סידורים ) לנסות לתת חלב שאוב, אם אין חלב שאוב
לשאוב בזמן שהיא מקבלת בקבוק- כדי שייצור החלב ימשיך כרגיל
למרות מתן הבקבוק (זה חשוב לטווח ארוך של ההנקה) , שמישהו אחר ייתן את הבקבוק ולא את (שלא יהיה קשר - אמא =בקבוק..אלא רק אמא=ציצי
ואחרים =בקבוק...ציצי רק אצל אמא ).

may may2

New member
תודה ושאלה נוספת

היי,
תודה רבה על התשובה המפורטת :) נתת לי כח להמשיך.
שאלה לגבי שאיבה, אני מנסה לשאוב חלב כדי שיהיה לה בפעמים שאני לא נמצאת. אבל יוצא לי רק 20-30 גג. בגלל שהיא כן יונקת כל היום אני לא יודעת מתי לשאוב כדי שיצא יותר. ניסיתי גם בבוקר וגם בערב.
אני לא רואה את עצמי מניקה ותוך כדי שואבת.
תודה

יש אמהות מניקות לתקופות ארוכות ארוכות

עם תינוקות משגשגים בהנקה, בצורה שאי אפשר לפרש לשתי פנים
כך שבפירוש אין שום בעיה בתחום ההנקה
אבל
הן פשוט לא יכולות להיות שואבות מוצלחות
וכדי להצליח במשימה, הן צריכות לעבוד , מאוד, אבל מאוד קשה
וגם לא תמיד זה מצליח
&nbsp
בכל אופן
בהנקה מלאה, במקביל לזמני הנקה תכופים, לשאוב 20-30 זה בהחלט סביר ביותר
תנסי לקבוע לעצמך זמנים בהם את תשאבי באופן קבוע, (לרוב הנשים נוח יותר בשעות הבוקר כאשר יש
תחושה של יותר חלב לעומת שעות הלילה/ ערב), ותראי לאחר כשבועים של שאיבה קבועה שכמויות החלב השאובות
יעלו
צריך לזה סבלנות
הרי זו "רק" משאבה , מכונה מיכנית, ולא תינוק יונק
המוח צריך ללמוד לשחרר את החלב גם ל"דבר" הזה ....משימה לא פשוטה
אבל עם אורך רוח, והבנה שזה תהליך נלמד ונרכש, גם פה תצליחי

למעלה