יש כל כך הרבה דרכים שונות להתחיל
האמת היא שתתחיל מאיפה שמעניין אותך. * אתה רוצה להתחיל בלהבין איך יוניקס או לינוקס עובדים, ואיך מתחזקים אותם ואיך מגדירים שם משתמשים ומה ארכיטקטורת האבטחה שם? תתחיל מזה. קח ספר על יוניקס, אם אתה יכול אז תתקין לך במחשב בבית לינוקס או יוניקס (מהחינמיים לשימוש אישי), ותכנס לאיך מגדירים את המשתמשים וכל נושא ה- uid ו- gid והגדרות אבטחה וכדומה. תלמד סקריפטים של tcsh או bash. משם תוכל להמשיך להרבה כיוונים, כמו nfs ו- nis, והאופן שבו מנוהלת כל המערכת שכוללת כמה מחשבים. * אתה רוצה להתחיל בלהבין איך Win2000 או WinXP עובד? כל נושא הגדרות המשתמשים וההרשאות, ופרופילים, וכנס משם למערכות אמון, ורשתות פרטיות. * אתה רוצה להתחיל מלדעת C ו- ++C, זה נפלא, ותדע לתכנת. זה יכול לעזור ללא שום קשר עם "האקריות", וזה יתן לך מידה של עצמאות בפתרון בעיות לטווח הארוך. * אתה רוצה להתחיל מלהבין איך רשת עובדת ואיך התקשורת באינטרנט עוברת? נהדר! תתחיל למשל משאלות כמו מה זה פורט ומה זה IP ומה זה IPv4, ומה זה Domain name ו- DNS, ומשם תמשיך ל- TCP ו- UDP וההבדל ביניהם, ומשם קצת דוגמאות מפרוטוקולי אפליקציה (FTP, SMTP, POP3). משם תוכל להמשיך ל- OSI 7 layer model, ולכל מיני attacks שיש ברשתות. * אתה רוצה להתחיל מלהבין את כל הנושא של אתרים, תסתכל על קוד המקור של אתרים, (HTML) ומשם תמשיך לראות איך בנוי קוד של Perl או PHP או ASP, אח"כ אפשר להכנס לתחום של איזה טעויות אנשים עושים כשהם כותבים קוד כזה, ואיך מרמים את המערכת בגלל הטעויות הללו. אני לא מתעסק עם פריצות ולכן לא מתעניין בתוכנות שעוזרות בפריצה. ההתעניינות שלי היא בטכניקות שבהן התוכנות עובדות ולא בתוכנות עצמן. אני לא אגיד לך כיצד להתחיל כי זו צריכה להיות בחירה שלך לפי מה שמעניין אותך. ברגע שתבחר, חזור הנה, וננסה להמשיך להנחות.