עזרה !!!

ofer19696

New member
עזרה !!!

בני בן 7 לומד בכיתה א' עם משלבת 24 שעות . המשלבת היא משלבת עיריה , אין לי דווח ממנה בכלל רק את שעורי הבית . ביקשתי מהמורה מספר פעמים בכדי לא להפריע יותר מידי ולהציק שהסייעת במיקרים חריגים תרשום לי מה היה , אבל היא לא רושמת לי ומזל שבני ילד PDD בא ומספר לי שבכה. התיאור שלו והראיה שלו למקרה שונה ההסבר שלו שונה ואני רוצה מאוד לדעת מה קרה באותו יום . דיברתי עם המורה שמאוד חשוב לי לקבל מידע והיא בתגובתה זה לא יעזור עם תדברי איתו בבית. קרה מקרה לפני שבועיים הגדול מכולם רמת תיסכול גדולה . לא יודעת מה קרה בכיתה הבן שלי סיפר שבכה במקרה ראיתי את הסייעת והיא סיפרה לי שהוא נכנס מתחת לשולחן ובכה המון וכולם באו היועצת המדריכה ממתיא וממונה ממתיא ואף אחד לא יכל עליו( איך אפשר להתמודד עם ילד PDD כאשר הוא בתיסכול נו, איפה ההבנה ? ) המורה ניגשה ליועצת והיועצת לפסיכולגית של בית הספר והחליטו לעשות ישיבה . על מה אני לא יודעת. לא נימסר לי על מה הישיבה פתאום אני יודעת שגם הפסיכולגית של העיר שאני גרה בא גם היא נמצאת. אני מאוד מאוד מאוד דואגת . האם יכולים להוציא את בני מהשילובו להעבירו לחינוך מיוחד? במי זה תלוי? בנוסף יש למשהו מסמך איפה שכתוב שהסייעת ממתיא היא רק לבני ולא לשאר הילדים בכיתה? ואם מישהו נתקל במצב כזה לא סתם מזמנים הורים זאת לא ועדת שילוב כבר היתה לפני שנה ? חשוב לי לספר שהמורה דיברה איתי אולי 3 פעמים וזהו מתחילת השנה ובשבוע האחרון שראיתי אותה נמסר לי ממנה ללא כל הסבר שהילד שלי סיפר ואמר לכולם שהיא לא ניגשה עליו כשזה קרה שהוא היה מתחת לשולחן (הייתי בשוק ) .איך מתנהל בכיתה הסיוע אצלכם? עד כמה יש דיווח מהסייעת שלכם? תודה

miss owl

New member
דבר ראשון לנשום עמוק

הכל יהיה בסדר, אולי יקח קצת זמן וקצת מאבקים אבל בסוף יהיה בסדר, רק תאמיני !
לגביי השאלות סייעת בשילוב היא אישית של הילד, היא יכולה לעזור בכיתה כאשר הוא לא צריך אותה אבל המחויבות הראשונית שלה היא כלפיו, אין לי מושג איפה זה כתוב אבל זה משהו ברור וידוע לכן היא גם נקראת ככה - סייעת אישית.
אין נוהל מסודר לגביי הקשר בין הסייעת להורים ויש הרבה מועצות ובתי ספר שמגבילים ומכשילים את זה אפשר ונכון להלחם בהם על זה - לומר שבגלל זה נוצרים מצבים כמו שקרו לילד ובגלל זה אין כלים למנוע אותם לעתיד כי את צריכה לדעת מה קרה כדי לעבד את זה עם הילד בבית -לדבר איתו מה לעשות בפעם הבאה שיש מצב כמו זה שגרם לו לבכות ולומר לסייעת מה לעשות שנוצר המצב שגורם לבכי כדי שיהיה בכי / איך להגיב ולהרגיע שנוצר כבר בכי .
המורה לעומת זאת כן צריכה להיות בקשר שוטף מולך במקרים חריגים ולתת לך את כל המידע במיוחד אם את מבקשת את זה וההתנהלות שלה כמו שאת מתארת אותה היא בהחלט עילה לפניה ותלונה לגורמים שמעליה . לא יכולה להיות פגישה ברמה שאת מדברת עליה על הילד שלך בלי שאת תדעי מראש על מה היא ותוכלי להיערך אליה, זה א"ב ועל זה את צריכה להתעקש ולהלחם.
כלומר בגדול על פני השטח נעשה מולכם הרבה מאוד אי צדק ומכוון שכן לישיבה שזומנת אליה יכולות להיות השלכות על השילוב יענו יש פה מצב שדורש התערבות ומאבק מול המערכת אני מציעה לך לקחת מישהו שיעזור לך , ההמלצה שלי (ואין לי שום אינטרס) היא עו"ד רויטל לן כהן שהיא כמובן עו"ד אבל גם אמא לילד אוטיסט משולב שזה התפקיד שלה - היא עוזרת בתשלום להורים בהתמודדות מול הגופים השונים .

TikvaBonneh

New member
החזרת אותי לימים של *מתחת לשולחן*

הבן שלי היה מתחבא מתחת לשולחן בכיתה, ובהפסקה הכריחו אותו לצאת החוצה, אז הוא התחבא מתחת לספסל.
למרבה המזל היה בבית הספר פסיכולוג שמבין בילדים...
הוא הדריך את הצוות איך למנוע את המצבים האלו ואיך להתנהל מולו.
נראה שהצוות אצלכם לא יודע איך להתנהל עם הילד.
גם אצלנו היו ישיבות שזימנו אותנו כאשר לא ידעו איך לעבוד עם הילד.
טוב שהם מזמינים את הפסיכולוגית של העיר, אולי היא תדע להדריך אותם.
תפקידך בישיבה הוא להסביר שלצוות כיום אין פיתרונות ואין מספיק הדרכה, ולכן הם לא מצליחים לשלב את בנך.
את יכולה לבקש שהם ישלחו עוד הדרכה או להציע שאת תביאי מומחית לPDD מטעמך שתדריך אותם.
ועתה לשאלותייך.
רק ועדת השמה יכולה להעביר את הבן שלך לחינוך מיוחד, וגם זה רק אם את מסכימה. הוא הילד שלך, ואת מחליטה.
אצלי הסייעת הייתה שלי ולא של העירייה, אז היא דיווחה לי דיווח יומי במייל.

schlomitsmile

Member
מנהל
כמו שקורה לעיתים קרובות מדיי, צוות ביה"ס לא יודע לשלב,
ואת המחיר משלמים הילד והוריו בסבל.
הנוהל הטיפשי של איסור קשר ישיר בין הסייעת להורים,
קיים במקומות רבים, לא בכל המקומות.
לי היה קשר שוטף עם הסייעות
(שתיהן מונו ע"י הרשות המקומית, לא הוספתי להן אגורה).
מה שאומר שזה אפשרי, זה לא נגד התקנות,
אלא תלוי בשיקול הדעת של האחראים על העניין ברשות המקומית.

האם לישיבה הקרובה הוזמנת?
חשוב להבהיר לצוות שאת לא כועסת עליהם,
הם לא אשמים שאינם יודעים לשלב,
אבל היות שזה המצב, טובת הילד מחייבת קבלת הנחיה שוטפת ממישהו שכן יודע.
רצוי וראוי שזה יהיה מתוך המערכת, ואם הם לא יכולים לארגן את זה,
שיהיו מוכנים לקבל את עזרתך במציאת מנחה מתאים.

הילד הוא הילד שלך, לא שלהם.
הם עלולים לנסות להפגין שרירים,
אבל בסופו של דבר רק את תחליטי אם ימשיך בשילוב יחידני
או יעבור למסגרת אחרת.
עם זאת, המלצתי החמה לשים-לב האמנם כדאי שהילד
ישהה יום אחר יום במסגרת שלא מבינה אותו ואת צרכיו.
מנסיוני- שילוב, לא בכל מחיר.
מדובר בתהליך מורכב ורגיש, ואם הוא לא נעשה נכון,
הוא עלול לגרום לנזקים וצלקות.
הייתי בסרט הזה...

קצת מחשבה...

כשקראתי שבנך סיפר שהמורה לא ניגשה אליו כשהוא בכה (בין אם זה נכון או לא) אולי מראה שהוא מרגיש שהיא לא מתיחסת אליו מספיק, לא מבינה מספיק.
בינינו, לא נראה שהיא מבינה מספיק ב-PDD או בשילוב, או לא רוצה אותו מספיק.
לנו יש מורה מקסימה שמשקיעה הרבה מחשבה במה ואיך לעשות דברים כדי שיתאימו גם לבני.

ayalafree

New member
זה מאוד קשה וצריך לפתח עור דל פיל

כדי לשרוד את השנה הראשונה בשילוב. למה לא נותנים לך את הפלאפון של הסייעת כדי שתוכלי לדבר איתה בערב? לבן שלי יש סייעת והם נותנים לי לדבר איתה בערב. אמנם אני לא יכולה להורות לה איך לעבוד אבל לקהל דיווח כן. תתקשרי ותדברי ים פסיכולוגית של הבית ספר. היא חייבת לתת לך דיווח.

ayalafree

New member
זה מאוד קשה וצריך לפתח עור דל פיל

כדי לשרוד את השנה הראשונה בשילוב. למה לא נותנים לך את הפלאפון של הסייעת כדי שתוכלי לדבר איתה בערב? לבן שלי יש סייעת והם נותנים לי לדבר איתה בערב. אמנם אני לא יכולה להורות לה איך לעבוד אבל לקהל דיווח כן. תתקשרי ותדברי ים פסיכולוגית של הבית ספר. היא חייבת לתת לך דיווח.

אורחת126

New member
עצוב לי מאוד לקרא - לא תקין בכלל!!

כמה דברים, ראשית קראתי בתחילת השנה שאין כבר איסור שסייעת תדבר עם ההורים - באיזה מייל שקבלתי. תתיעצי טלפונית עם בית לורן אולי הם יעזרו. חייבת להיות תקשורת בין הסייעת וההורים - איך תדעו איך לעזור, להסביר, להדגיש דברים..המורה של הבן הלא משולב שלי כבר דיברה איתי יותר פעמים השנה.. - לנו יש מחברת קשר באמייל. צריך שתהיה תקשורת עם המורה במקרה של משברים כמובן ובכלל..שתזומנו לישיבות המרכזיות בבית הספר בנושא הבן שלכם..הכל אצלכם שם הפוך!!!! המערכת מלאה מדיי במורים אדישים ולא מתאימים..אני לא יודעת אפילו להגיד לך מאיפה להתחיל..את צריכה לקבל יעוץ והבהרה של הזכויות ולבנות את השילוב והעברת המידע בין המשלבת אליך, תקשורת עם מחנכת וצוות טיפולי..השתתפות בישיבות, תוכנית שילוב וכו מהתחלה - צריך לעשות סדר בבית הספר כנראה. במצב הקיים כדאי לדעתי לבוא מגובה ולדרוש שיאפשרו את השילוב של הילד שלך..כרגע לא נראה שיש לו תנאים לכך. תחזיקי מעמד..אנחנו עברנו בית ספר לצערי מבית ספר ש'לא התנגד' לשילוב לבית ספר שהשילוב חשוב לו מאוד ומאפשרים תקשורת בין כולם, ישיבות צוות, יש תמיד לאן לפנות, הקלות כשצריך..לפני כן היה מאוד לא פשוט. אני מקווה ששר החינוך החדש יוציא הנחיות דחופות שיאפשרו שילוב אמיתי של הילדים..ושישמו לב מי המורות..של כולם אגב אבל בטח מתבטא קיצוני יותר בשילוב..

Astroo

New member
גם לנו היום נאמר ע"י צוות בי"ס שאסור

להיות בקשר עם הסייעת. וזו עוד סייעת שאנחנו משלמים לה מכיסנו הרבה מאוד כסף.

אני נמצאת עם הסייעת בקשר טלפוני כל שבוע

יכולה להתקשר אליה לגבי כל דבר קטן, גם אם לא קורה "משהו רציני". חופשי מבלבלת לה במוח, אפילו בדברים פעוטים כמו רשימת ימי ההולדת הכיתתית. יש יומן, שבו היא יכולה לרשום, אבל לרוב היא מתקשרת אליי אם יש הודעות, או שהבן שלי מוסר לי בע"פ/בכתב (הוא בכיתה ח). עם המורה אני בקושי מדברת, כי יש את הסייעת. האמת שראיתי אותה באסיפות ההורים ולא שמעתי ממנה מאז.
כשהוא התחיל בשילוב, בכיתה א, היתה סייעת איומה והיה לו קשה מאד בהתחלה, אבל הייתי יכולה להיות איתה בקשר טלפוני או להיפגש.
אני הייתי ניגשת מיד למנהלת ביה"ס במקומך ומבקשת ישיבה איתה, עם המורה, הפסיכולוגית, נציגת המתי"א ומורת השילוב.

אני רוצה להגיד שמתוך ניסיון רב שנים

עם כל המסגרות , המערכת לא יכולה להתמודד עם תסכול שמביא להתפרצויות גם
בבית ספר לחינוך מיוחד.. ולכן אין להם שום סיבה ושום תירוץ להמליץ על חינוך מיוחד.
אין מצב שהם עושים משהו בלי הסכמת הורה, אבל הם יכולים ללחוץ ולכן אנחנו כאן הורים נפגעי מערכת שיוכלם לעזור לך בתמיכה לעמוד
בכל סוגי הלחצים שיש.

למעלה