עזרה :)

arielbes

New member
עזרה :)

היי קבוצה יקרה,
לא יודעת אם אתם זוכרים אבל לפני כחודשיים בקשתי את עצתכם בנוגע לפעילות הסברה על טבעונות שהעברתי במכינה שאני עובדת בה.
רק עדכון - בעקבות המערך ישנם כעת 8 מכיניסטים שהפסיקו לאכול בשר :)

אבל מה, עם כל הרצון הטוב הם עדיין בני 18 ולא כל כך מקפידים על תזונה נכונה ותחליפים ראויים, גם יש לא מעט רעש מההורים בבית שמתלוננים שהילדים עייפים חלשים (כמובן שלא כולם) ולא כולם יודעים איך צריך להשלים חסרים.
מלבד פעילות שאני אבנה ואני אשב עם הצמחונים להסביר קצת יותר על מקורות טובים להשלים חלבון ברזל וכו', תהיתי האם יש בקרבכם תזונאי\ת שיוכל לעזור, להגיע ולהסביר, אולי אפילו דרך סקייפ (אם עכו זה רחוק מדי...)
אני בטוחה שכולכם מבינים שזה למען מטרה טובה. לקחתי את האחריות 'להמיר' אותם, אני צריכה גם לקחת את האחריות לשמור על הבריאות שלהם

אשמח לכל עזרה, תודה רבה!

האלזה

New member
איזו נהדרת שאת
,פעילות ויוזמה מבורכות

יש לי כמה רעיונות בשבילך:
1. לפנות לאנונימוס, אולי יש להם איש מקצוע "להשאיל"
2. אם יש שיתוף פעולה, לגבות מכל אחד קצת כסף (תלוי כמה אתם) ולהזמין איש מקצוע שמבין בטבעונות שיבוא להרצות לכם.
3. לעודד אותם קרוא וללמוד על הנושא, לכוון אותם למאמרים מהימנים בנושא טבעונות בריאה ולגרום להם לקשר בין האחריות על הבריאות שלהם שמשפיעה על זכויות בעלי חיים (ז"א, שאם לא יקפידו על בריאות הם עושים נזק גם עצמם וגם לבעלי החיים).
4. להכין מערכים בעצמך! למשל בכל שבוע לקרוא על תחום אחר (ברזל, סידן, אומגה 3, B12...) ולהעביר להם מצגת קצרה.
תוכלי להעזר בנו לבניית המצגות, זה יכול להיות מאוד מוצלח ומעשיר.
בהצלחה

arielbes

New member
רעיון טוב

לפנות לאנונימוס. כמובן שאני יכולה לאסוף מידע מהאינטרנט, פשוט חשבתי שאיש מקצוע יעשה עבודה טובה ומדויקת ממני, מן הסתם... והכוונה היא באמת יותר לפגישה אחת שבה הם יקבלו כלים למעבר נכון לצמחונות :)

מצלתיים

New member
את מדהימה, חשבתי עליך ורציתי לדעת איך הלך,

את יכולה לספר קצת? איזה וידאו הראית להם?
לגבי תזונאית אני באמת מציעה שתפני לתזונאיות של אנונימוס, כרם אביטל או אורית אופיר, בטוח יש להן עצות איך לעשות את זה לכל הקבוצה.
https://www.facebook.com/kerem.veg?fref=ts
https://www.facebook.com/orit.ofir.5

arielbes

New member
אוי איזה כיף!

אחרי שהתלבטתי באמת הרבה, הראיתי להם את ההרצאה של ד"ר מלאני ג'וי המדהימה, וכמובן עם הקדמה שמקשרת את הערכים שרציתי להביא לנושא הטבעונות. כלומר לא רק הקרנתי את ההרצאה, עמד מאחורי זה מערך פעילות שלם... אשמח להעביר אותו הלאה אם יש לך בו עניין או קהל יעד :)
זה היה מדהים, במהלך השבוע גיליתי על חניכה חדשה שהחליטה להפסיק לאכול בשר, זה לא היה צפוי.. יש אחת שאפילו שוקלת ממש טבעונות!

בכל אופן אני בהחלט אנסה ליצור קשר עם אחת התזונאיות. תודה על ההכוונה והפרגון!!

מצלתיים

New member
כיף! כן, אני רוצה את מערך השיעורים שלך

אין לי קבוצה להסביר לה אבל אנשים בודדים, חלק שממש אין להם שום מושג ואני לא תמיד יודעת מאיפה להתחיל, מערך כזה יכול לעזור.

subatoi

New member
כל הכבוד.

אוף, אני חייב לצפות במלאני ג'וי הזו מתישהו.

ממש חור בהשכלה.

למעלה