עזרה

julia159

New member
עזרה

מה עושים אם בעלי לא מוכן ללכת לייעוץ זוגי/ טיפול? הוא ממש אנטי נגד "שטיפות המוח" האלה לדבריו ואני לא הייתי רוצה לפרק את החבילה- זה הפיתרון הקל. אנחנו לא מצליחים לתקשר, הוא לא משתף אותי, הוא מחליט לבד בכל העייניינים הקשורים למשפחתנו, לכלכלה שלנו, לעתיד שלנו.
כנראה אני אשמה, התחתנתי צעירה, לא באמת ידעתי אז מה אני עושה ועם מי אני מתחתנת, וככל שאני מתבגרת, אני רוצה להיות מעורבת ולקחת חלק בהחלטות, גם אני שותפה כאן בחיים האלה. מבחינתו הכל משולם אצלינו חוץ מכאשר אני לדבריו "לא מפרגנת", "לא תומכת", "לא סומכת". יש לנו שני ילדים מדהימים ועוד תינוק בדרך. אנחנו נשואים 11 שנים.

seeyou

New member
האם התובנות שלי יכולים לעזור לך?

לדעתי יש לך "התעוררות מאוחרת" למציאות של הנשואים אחרי 11 שנה עם 2 ילדים וועוד תינוק בדרך

ברור לעולם שאת צודקת במה שאת רוצה-הבעיה (לדעתי) היא בגישה

הגבר שלך כמו עוד כמה רבבות חושבים שויתור על מנהיגות בבית זה סימן לחולשה

את תצליחי במטרות שלך אם תתנהגי בחוכמה ותסתפקי (בהתחלה)במנות קטנות בנושים מינורים (לדעתו)

אם תעלי על בריקדות ותלחמי בו יש סכנה למשבר רציני ואפילו פירוק

יוסי

אני הייתי מציע שאולי תתחילי את התהליך לבד

תלכי ליעוץ זוגי לבד ובהמשך בעצה אחת עם היועץ/ת תראו איך מתקדמים...

אגב, ולמרות מה שכתבתי קודם גם אני לא מאמין גדול ביועצי זוגיות ובקסמים שהם יכולים לחולל אבל אם עומדים לפני פירוק משפחה אז שווה לנסות כל פיתרון.

מעריך שאם בעלך יבין שאתם הולכים לכיוון של גירושים גם הוא, כמוך יעדיף ללכת לייעוץ עם כל הסקפטיות שיש לו

שיהיה במזל טוב עם התינוק שבדרך והצלחה עם הזוגיות

אמיריצה

New member
נראה לי כבעיה קטנה - שתהפוך ח"וח, לבלתי פתירה

כי יש כאן 2 קברניטים - טובים, אך שונים - לספינה אחת,
או 2 טבחים - טובים, אך שונים - במטבח אחד, וגם לאחר
שכ"א יצליח לוותר קצת לשני יהיה מאוד קשה לנסר האוניה
ל - 2, - מבלי לטבוע, ואני מאחל לכם בהצלחה ושבת שלום.

נומלה

New member
בשיטת הסלאמי

ראשית תלכי לבד ליעוץ. גם לך יש מה ללמוד. לא צריך לוותר רק כי הוא לא רוצה. שנית תתחילי לקחת אחריות על נושאים במנות קטנות שהוא יכול לבלוע. זה יתאסף לאט לאט לשינוי משמעותי. את רוצה לשנות סטטוס קוו של שנים. לא עושים את זה בשיטת הזבנג וגמרנו.

nirity1

New member
תלכי לבד

כפי שאמרו לך כאן.
יכול להיות שיהיו לך תובנות לגבי החיים שלך ותכלי לקבל כלים להתמודדות איתו

סטנגה Joe

New member
לדבר

את חייבת לנהל איתו דיאלוג אם את רוצה להגיע לאנשהו.
אולי כשהוא "קיבל אותך" היית עדיין לא בוגרת.
הראי לו שהתבגרת.
אל תוותרי על מקומך.

כל יום

New member
לעתים יש ליצור משבר

ולפוצץ את הקיים כדי להקימו מחדש.

צרי משבר, דוגמת מריבה פיצוצית, עד כדי על סף פירוד, וזאת כדי לגרום לו לבוא לשולחן המו"מ. והמו"מ יכול להיות רק שניכם. שיקשיב, ויבין שאת רצינית.

מאחר ובמהלך כל השנים הירגלת אותו שהוא המחליט היחידי, זו הדרך היחידה להבהיר לו כי הימים הטובים נגמרו, וצריך לקום סדר חדש.

למעלה