עזרה

Moriel a

New member
עזרה

אני סטודנטית שנה א' במכללה לחינוך.
בעוד שבועיים עליי להעביר מספר פעילויות לגילאי 2 -3 בנושא מסויים שאבחר.

אני לא יכולה לעשות פעילויות בנושא יום ירושלים או שבועות.
בעלי חיים - אישרו לנו לעסוק רק בחיה אחת במשך שבוע שלם (אין לי מושג איך אפשר לדבר כל כך הרבה על חיה אחת),
כל מה שקשור לקיץ - לא מאושר.

דיי קשה לי למצוא נושא אחד שימשוך כמה ימים, ויהיה מעניין ומרתק את הילדים (המדריכה תצפה בי באחת הפעילויות).
חשבתי אולי על נושא - נקיון הגוף, אך אין לי רעיונות לפעילויות.

אשמח אם תייעצו לי בנושא או רעיונות לפעילויות .

תודה!!

יש לי כמה רעיונות

את יכולה להעביר על הפרה או הדבורה
אבל לפרה יש יותר רעיונות יפים את יכולה
*לדבר על הפרה ועל הולד שלה שהוא העגל לככל אחד משפחה
* אפשר גם לדבר על החלב ומוצריו
* ועל הבשר של הפרה
* מה אוכלת הפרה ומה אוכל האדם וגם חיות אחרות
אני מקווה שעזרתי לך ומאחלת לך בהצלחה

moriela

New member
לגננות שבכן

אילו נושאים אתן מעבירות בגן, שהם לא לא קשורים לחגים או לעונה מסויימת ?
פעילות של רבע שעה
שיש מה להרחיב עלייה לעוד פעילות.
גילאי 2- 3.

תודה!

איברי הגוף, ניקיון הגוף, צבעים,צורות.

יש חלק מהנושאים האלה שאני כן מתייחסת אליהם דרך משחקים, פעילויות במפגשים וכו' אבל אלה נושאים שאפשר להתייחס אליהם כאל נושא ספציפי.

טוואי המשי

אם תוכלי להשיג מהמכללה זחלים של טוואי המשי זו יכולה להיות פעילות חקר מרתקת ומסקרנת.

הילדים בוחנים את הזחלים, מעלים שאלות ותהיות ולאחר מכן אתם בודקים אותם בעזרת מידע ובדיקה, מאכילים אותם, עוקבים אחר התפתחותם ובהמשך התגלמותם ויציאת הפרפרים.

moriela

New member
הרעיונות מאוד יפים

בטוח אשתמש בהם.

מכיוון שלא ממש רציתי להתעמק בשבועות, כי עוד קשה לי להסביר לילדים את מהות החג , ואין כל כך חפצים מוחשיים להביא בחג זה,
חשבתי אולי להתמקד בתחום של מוצרי החלב, מהיכן החלב מגיע, אילו סוגי גבינות וחלב יש וכו'.

מישהי פעם עשתה פעילויות בנושא זה?

galizoe

New member
אני מראה לילדים סרטון על חליבה, פרות ועיזים,

ואנחנו מכינים בגן מוצרי חלב שונים - לבנה מחלב, חמאה משמנת וכד'.

יש DVD נחמד 'חלב ודבש' שגם מתאים לתקופה ואהוב על הילדים.

מלבד נושא החלב יש בשבועות גם את כל תחום החיטה ו'דרך הלחם', כך שלא חסר תוכן לעסוק בו....

galizoe

New member
המחשה לחליבה:

מכינים פרה גדולה מקאפה ומחברים לה כעטינים כפפת גומי ורודה (של נקיון/כלים) מלאה בחלב. מנקבים עם סיכה חור קטן ב-4 האצבעות ('פטמות') ומזמינים כל פעם ילד לחלוב לתוך דלי...
אם החריר מספיק קטן, גודל מחט/סיכה דקה, החלב לא מטפטפ מעצמו אלא רק כשלוחצים על הפיטמה.

milimnif

New member
עוד כמה רעיונות

למה שלא תבחרי ספר ותתכנני פעילויות סביבו?
כל ספר עם שורה-שתיים בעמוד יכול להתאים לגיל הזה. והילדים בגיל הזה יכולים לשמוע את אותו הסיפור שוב ושוב.
ואחר כך אפשר לעשות יצירה בעקבות הסיפור, להכין יחד מאכל בעקבות הסיפור, שיר וריקוד שמתאימים לסיפור, המחזה פשוטה של הסיפור כשהילדים הם השחקנים.

בגיל 2-3 ילדים מתחילים לשחק יחד וללמוד מה זו חברות. זה גם גיל שבו מתחילים להתכונן לגמילה מחיתולים. אם יש הרבה ילדים בגן שהאמהות שלהם בהריון אפשר לדבר על נושא תינוקות/ אחים.
כל נושא כזה מעולמם של הילדים בגיל הזה, יכול להתאים לפעילות ויש המון ספרים שמתאימים לכל אחד מהנושאים האלה.

את יכולה לקרוא בבלוג שלי (מילים ונפלאות) על המלצה לספר שפרסמתי היום, אמנם מתאים לילדים מעט גדולים יותר, אבל אולי ייתן לך רעיונות.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=milimnif

חן
מומחית להתפתחות הילד, מדריכת גננות

moriela

New member
תודה לכולכן!

הרעיונות נפלאים!
כשאת בתקופה לימודים, הראש לא תמיד פנוי לחפש רעיונות והפורום הזה מאוד עוזר לי.

תודה על כל העזרה :)

הייי - משתתפת לבקשה!

גם אני סטודנטית שנה א' ומתחילה שבוע התנסות מעשית בו תהיה התצפית.
הילדים בני 2.5 - 3 ולא פשוט לי לפשט את הידע וההסברים כך שיוכלו להבין בצורה הטובה ביותר
אשמח אם תוכלו לתת רעיונות על נושא הדבורה (קצת דוגמאות לאיך הייתן מעבירות הסברים כאלו לקטנטנים, חוץ מהקראת סיפור ופעילות בתנועה)
או זהירות בדרכים

מודה לכם!!

למעלה