עזרה

liberally

New member
עזרה

שלום, אני בן 24..כרגע עובד למחייתי במלצרות...עובר תקופה לא קלה בחיי.. בגיל 21 החלטתי להשלים את הבגרויות עם שחרורי מהצבא..הלכתי להבחן במבחן TOVA ולא אובחן אצלי הפרעת קשב וריכוז..הייתי במעקב אצל נוירולוגית, שלאחר מבחן הטובה הפנתה אותי למבחן יותר מעמיק כגון CPT MOXO..עכשיו רציתי לדעת מה ההבדלים בין המבחנים האלה?
ועוד דבר...בתקופה האחרונה אני עובר תקופה לא קלה..אני מטופל כרגע בסוליאן 400 מ"ג, היה לי התקף פסיכוטי לפני כחודש כתוצאה, כנראה, ממינון גבוה שניתן לי בתרופה סרוקסט...וזה כנראה מה שגרם להתקף המאניה..
כרגע אני מעוניין לעשות אבחון יותר מעמיק בקשב-ריכוז\רגשי(?)

רציתי לדעת על איזה אבחון אתם ממליצים לי ולאן כדאי לפנות?

תודה מראש :)

דר יקיר

New member
תפקוד חשיבתי ומצב נפשי

שלום,

אתה מציין מספר נושאים :
1. קשיים בקשב, בריכוז.
2. תקופת התאוששות ממצב פסיכוטי
3. התקף מאני שאתה מציין שיתכן ונגרם ממינון גבוה של סרוקסט
4. תקופה לא קלה ורצון לאבחן לעומק את מקור ההפרעה בקשב

אנסה להתייחס לדברים (כמובן באופן כללי שהרי איננו מכירים) :
את הקשיים בקשב ובתפקודים חשיבתיים ככלל ניתן לבדוק בעזרת מבחנים שונים, אלו שציינת בודקים בייחוד קשב מתמשך, תפקודי קשב אחרים, אימפולסיביות.
התפקודים החשיבתיים שלנו מושפעים במידה רבה ביותר מהמצב הרגשי – לדוגמא - אדם מתוח מתקשה להתרכז. לכן, חשוב לוודא את המצב הרגשי במקביל לבירור החשיבתי.

בתקופת התאוששות ממצב פסיכוטי, בייחוד תו"כ נטילת תרופה אנטי פסיכוטית, חשוב להיזהר מלצאת למסקנות כיון שתוצאות מבחנים הבודקים קשב יכולות להיות בשל הפסיכוזה או התרופה.

במצב מאני שהתעורר בהקשר של לקיחת מינון גבוה של סרוקסט - יש להתייחס כמצב מאני לכל דבר וליטול תרופה מייצבת מצב רוח, במקביל להפסקה של הסרוקסט.
גם בהקשר זה יש להיזהר ממסקנות על יכולות חשיבתיות שגם כן משתנות במצב מאני.

כדאי לך לוודא עם הפסיכיאטר המטפל את הנושאים שציינתי, להתייעץ איתו האם ומתי כדאי לבדוק את הקשיים בקשב ולדעת שניתן לטפל ולעזור ובוודאי לקחת את הזמן בתקופת התאוששות ממצב מאני.

בברכה,
דר' אבי יקיר

אודות מבדק ה-MOXO

שלום לך,
מתוקף היותי מטעם מבדק ה-MOXO אתייחס לשאלתך לגבי ההבדלים בין הTOVA ל-MOXO:
ישנם כמה הבדלים מהותיים:
1- מבדק ה-MOXO בודק את תפקודי הקשב תחת מסיחים שמיעתיים וחזותיים, שמטרתם לדמות את הסביבה הטבעית של הנבדק (לראות איך תפקודי הקשב באים לידי ביטוי בסביבה מלאת גירויים). ידוע שהפרעת קשב מושפעת ממסיחים, ולכן זה פן מאוד משמעותי באבחון קשב.
2- מבדק ה-MOXO משווה את תוצאות הנבדק לנורמות עדכניות וישראליות ברובן. לעומתו, ה-TOVA משווה את התוצאות לנורמות אמריקאיות משנות ה-80.
3- מבדק ה-MOXO מאתר נכון בעלי הפרעת קשב ב-90% מהמקרים, לעומתו ה-TOVA מאתר נכון רק כ-65% מהמקרים.
4- תוצאות ה-MOXO מתקבלות מיד בתום המבדק ופשוטות מאוד להבנה.

תוכל לקרוא עוד על ה-MOXO.
מקווה שעזרתי!
המון בהצלחה!

למעלה