עזרה!!!

yoad dt

New member
עזרה!!!

קניתי שרשרת חדשה לדי טי שלי והיא ארוכה מידי איך אני יכול לקצר אותה ?, אבל אל תציעו לי לקצר אותה אם דיסק - כי אין לי... - אם יש לכם רעיון אחר - הוא יתקבל בברכה...

hananlv

New member
אז ככה:

1. תמצא את הנקודה שבה אתה רוצה לחתוך את השרשרת שים לב טוב שניתן לקצר שרשרת במקטעים של 2 חוליות בלבד. 2. תפוש את השרשרת במלחצים כך שהחוליה שאתה פותח תהיה תפושה כשהצד של נקודות הנעילה של הפינים פונה למעלה 3. בעזרת שופין מתכת יש לשייף את הנקודות הנ"ל עד שהן נעלמות לחלוטין 4. קח מסמר פלדה שקוטרו קצת קטן מקוטר פיני השרשרת וחתוך את קצהו החד 5. בעזרת פטיש דפוק על פיני החוליה עם המסמר החוליה אמורה לצאת החוצה

yoad dt

New member
הרעיון שלך -

ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא עובד וחוץ מילשייף את הצורה של השרשרת לא עשיתי הרבה - אבל בכל זאת תודה על העצה...

hananlv

New member
הרעיון לא רק שעובד...

הוא כבר נוסה 1000 פעם.... ובהצלחה מרובה ....

yoad dt

New member
אז יכול להיות -

שזה עובד על השרשרת שלך כי אני אומר לך שייפתי את מה שאמרת עד הסוף ודפקתי אם מסמר עליו - אבל הפין הזה ממש מחובר שם...

hananlv

New member
כנראה...

שבזמן שדפקת עדיין החולייה הייתה תפושה במלחציים... אחרי השיוף צריך להזיז את החוליה המשויפת ולתפוש את החוליה הבאה...אחרת זה באמת לא יצא

gadyf1

New member
תשמע הדבר הכי קשה ובטח הכי מעצבן

זה לנסות לעבוד בלי כלי עבודה אז דבר ראשון אתה צריך לדעת שאם אתה מעוניין לטפל באופנוע לבד אתה צריך כלי עבודה אלמטריים. ולעיניננו: יש כלי מיוחד שפותח את הפינים של השרשרת ( תנסה להשיג אותו בחנויות אופניים ) רק תזכור מה שהורדת אי אפשר להחזיר אז כך מידה מדוייקת כשהגלגל האחורי נימצא במצב קדמי מקסימלי בהצלחה נ.ב. איפה אתה גר? אולי תוכל לקפוץ אלי כדי לקצר את השרשרת. גדי

yoad dt

New member
תשמע

יש משהו במה שאתה אומר - אבל אני עדיין לא במצב שאני יכול להעשיר את כמות כלי העבודה שלי - ואת הכלי הזה שפותח פינים אני לא אנסה להשיג כי חבר שלי יביא לי בערב דיסק כדי לחתוך - אבל תסביר לי איך אני יחתוך - כי אם אני יחתוך באמצע החוליה אז חלק ישאר מחובר... - ואין סיכוי שאני יחתוך יותר מידי כי אני משווה את השרשרת החדשה לקודמת שהייתה לי...וככה אני יוריד בידיוק לכמות שיש לי בשרשרת הקיימת אך מקולקלת..., אני גר בצפון לא ניראה שאתה תוכל לעזור לי אבל
בכל מקרה...

gray

New member
בדיוק כמו בהסבר של hananlv

רק שבמקום שופין תשתמש בדיסק.

hananlv

New member
ואם אין דיסק אפשר גם...

עם אבן משחזת שמחוברת למקדחה רגילה....

תגידו מה קרה לכם... השתגעתם?

יש כלי יעודי לחיתוך (פירוק) שרשראות קונים אותו בכל בית עסק שמוכר שרשראות זה לא ממש יקר - רק כמה עשרות שקלים ויש לך כלי לכל החיים ועזוב אותך מכל פתרונות האינדיאנים / בדואים. לא צריך לשייף ולא כלום ובטח לא להשתמש בדיסקים או בכלי חיתוך אחרים. וחוצמיזה מקווה שאתה מחליף גם גלגלי שיניים יחד עם השרשרת. הסבר מלא בנוגע לשרשראות יבוא בהמשך.

yoad dt

New member
למה?

הגלגלי שיניים דיי חדשים אין לי למה להחליף אותם - או שזה ממש ממש קריטי להחליף אותם ביחד...

STIVENZ 426

New member
ככה.

בגדול, כדי שהשחיקה תהיה שווה בין כל המכלולים הנ"ל. בפרוטרוט, אני הולך לישון ולכן אסביר מחר אם תרצה. סטיב.

yoad dt

New member
...אתם ממש לא מקיימים הבטחות

אני מחכה בקוצר רוח שתסביר לי למה זה כל כך קריטי להחליף ביחד... אני מחר הולך לתקן אופנעים שיקצר לי את השרשרת שאני יוכל לשים אותה על האופנוע - אם תוכל להסביר לי עוד היום למה זה כל כך קריטי שאני יחליף ביחד את השרשרת ואת שני הגלג"שים... אבל אני יגיד לכם מה אני ממש לא מבין - אני לא מזמן החלפתי את הגלגלי שיניים באופנוע והם ממש במצב טוב, זה לא שהם ממש שחוקים אז אני ממש לא מבין מה כל כך קריטי להחליף את כל הסט ביחד..., ואני רוצה להזכיר לכם שאני לא מחליף את השרשרת בגלל שהיא נשחקה או משהו אלא כי היא היתעקמה חוץ מזה היא בסדר גמורר... - ועוד משהו אחרון שאני לא מבין מה יכול להישחק בשרשרת?, כלומר אני מבין שאחרי הרבה זמן אולי היא מחלידה קצת או דברים בסגנון הזה אבל אני לא מבין את כוונתכם שעדיף להחליף ביחד כדי שהשחיקב תיהיה דומה - כי השרשרת לא ממש נשחקת...

נו שוין... הנה ההסבר -

ראשית... קבל זאת כאמת אבסולוטית - שרשרת מחליפים יחד עם גלגלי שיניים - ככה זה, אבל אם אתה מתעקש אז הנה ההסבר: שרשרת נשחקת, כן ידידי הצעיר, אמת עצובה, אבל, גם היא כמו כל דבר אחר עלי אדמות נשחק תחת העומס האדיר שהיא מעבירה לגלגל, השחיקה הזו באה לידי ביטוי בהתארכות השרשרת - זאת אומרת, המרחק בין גלילי השרשרת גדל. התופעה נורמאלית לחלוטין ובד בבד עם התארכות השרשרת, נשחקים גם גלגלי השיניים - יותר נכון נשחקות השיניים ובכך בעצם "גדל" המרחק בין השיניים אך ראה זה פלא התארכות השרשרת תואמת באורח פלא את גדילת מרחקי השיניים שכן גדלים יחד המה במעין סימביוזה מופלאה שנדרש כאן משורר כדי לתארה.(לא אני) אבל, אם בטעות יד זדים ורשעים תחליף השרשרת מבלי להחליף גלגלי השיניים או להיפך רחמנא ליצלן, חיש קל תתרחש קטסטרופה שכן אורכה של חולית השרשרת אינו תואם את המרחקים בין גלגלי השיניים ואז יתרחשו אחת מהשתיים - או שיתחילו להשחק באופן מהיר להפליא גלגלי השיניים וברוב המקרים אף ישברו לך שיניים (זה במקרה בו החלפת גלגלי שיניים מבלי להחליף שרשרת) ותיוותר עם גלגל שיניים (לרוב הקטן) חסר שיניים כמו זקן בבית אבות או שהשרשרת הדנדשה שהענקת לאופנועך בשמחה ובששון תישחק עד למצב בלתי שמיש וגם תישבור גלגלי שיניים כבונוס... אז כמו שאמרתי קודם, עזוב, אל תחפור בזה, קבל זאת כאמת אבסולוטית, שרשראות וגלגלי שיניים זה סט, תמיד מחליפים יחד.

מילים בסלע

גז אחי הביא פה את שיר השירים של Tzubaki. כ ב ו ד. ???Ammmm, Whats´up Doc
ברקס ונדם

סחטיין על הטסובקי

בסחורה איכותית עסקינן למביני עניין ואניני טעם ברקס ונדם אכן... כבוד!

למעלה