עזרה!!

moomi123

New member
עזרה!!

אני צריכה להיות ביום ראשון בשעה 9:30 בבהד 11. אני גרה בכפר סבא אבל אני לוקחת אוטובוס לתחנה המרכזית בתל אביב, איזה אוטובוסים ושל איזה חברות מגיעים לצריפין ולאיזה שער? כמה זמן נסיעה בקו 6 זה משער יפו לבהד 11?
תודההההה!

olli3

New member
מנהל
אז בואי נתחיל מזה שאת לא נוסעת לת"א כי זה

מיותר, מאד מיותר.

את נוסעת עם 567 אגד לצומת גהה, שם את מחליפה ל164 אגד עד מרכזית ראשל"צ הישנה (רחוב הרצל) ושם את מחליפה לקווים 10/11/20 בכיוון הנסיעה לשער ראשל"צ של צריפין (כיוון הנסיעה לשיכוני המזרח).

זו הדרך הכי מהירה מכיוון שבה"ד 11 נמצא קרוב לשער ראשל"צ ולא שער יפו.

כמו כן אין שום טעם לנסוע לת"א, זה יאריך את הדרך בחצי שעה במקרה הטוב ובשעה במקרה הרע.

ניתן לנסוע ברכבת מכפר סבא לתחנת הראשונים בראשל"צ. זה רלוונטי אם זמני ההחלפה לרכבת מתאימים. שום פנים ואופן לא לנסוע לתחנת ראשל"צ משה דיין, רק לתחנת הראשונים! מתחנת הראשנים קווים 10/11/20 לנסיעה של מספר דקות בודדות לשער ראשון.

olli3

New member
מנהל
ומרחוב טשרניחבוסקי בבוקר יש גם 640 אגד.

למה 640 יותר טוב לך? כי 640 ממשיך לבר אילן. על כן את יורדת בבר אילן (על כביש גהה) ומאותה התחנה שאת יורדת בה את ממשיכה עם 164.

567 מגיע לצומת גהה ופונה ימינה ומיד יש שם תחנה. על מנת להגיע לתחנה של 164 במקום תחשבי ש567 לא היה פונה ימינה אלא ממשיך ישר ושם נמצאת התחנה (בכיוון הנסיעה דרומה). אם זה לא היה ברור, אוכל לצרף מפה פשוטה שמסבירה את העניין.

בכל מקרה ת"א לא עוזר לך כל כך, יש לך מרכבת מרכז קו 155 של סופרבוס ישיר, הוא גם נכנס לתוך צריפין, לא מגיע ספציפית לבה"ד 11 אבל עובר קרוב לשם. על מנת להגיע לרכבת מרכז קווים 149 מטרופולין ו567 אגד. קו 155 יוצא מהמסוף שנמצא ממש מול פתח תחנת הרכבת.

בכל מקרה לטעמי זה יהיה עיקוף מיותר ואיטי מלא בפקקים ולכן עדיף בהרבה להחליף ל164. בואי נגיד שאם היית נוסעת ברכבת פרטי, היית עושה בדיוק את המסלול של 567/640+164. אף אחד לא ייסע ברכב פרטי דרך ת"א על מנת להגיע לצריפין, כולם ייסעו על כביש גהה וזה בדיוק מה שהקווים האלו עושים (התדירות של כולם גבוהה).

moomi123

New member
תודהה

וואי תודה רבה! חשבתי על תל אביב כי לא ידעתי שיש בכלל אופציות אחרות..

olli3

New member
מנהל
תלוי איפה את עולה עליו בכפר סבא.

אני הייתי יוצא מכפר סבא (צומת רעננה מרכז) לא לאחר 8 בבוקר. למרות שבראשון הקרוב צפוי הרבה פחות עומס עקב גיוס המילואים הגדול.

בואי נגיד שמקסימום תקדימי בכחצי שעה.

olli3

New member
מנהל
כן, תקדימי אפילו. קו 159 שהוצע מתחת לא רלוונט

לשעת הנסיעה שלך.

אני מניח שביום ראשון הפקקים יהיו קטנים עוד יותר כך שאם את מוצאת את עצמך בבה"ד 11 כבר לפני 9, זה בגלל זה.

Chen Shesek

New member
של אילו חברות הקווים שציינת 10/11/20?

אני לא מצליחה לאתר את המסלולים שלהם.

olli3

New member
מנהל
אולי כי את מחפשת במוצ"ש... כל הקווים של אגד.

גם קו 11א טוב.

מידע על כל קווי התחבורה הציבורית בישראל ניתן למצוא באתר www.bus.gov.il בלי תלות במפעיל.

מסלול על גבי מפה ניתן למצוא באתר המפות הממשלתי: http://beta.govmap.gov.il/ יש לחפש או לפי כתובת > לעבור ללשונית שכבות ולבחור שם תחנות אוטובוס או לחפש על פי קו בלשונית "יישומים".

על מנת לקבל מידע בזמן אמת תוך כמה זמן כל אוטובוס מגיע לתחנה, ניתן באמצעות האפליקציות: טרנזמייט, איפה בוס ואוטובוס קרוב. כולן מציגות בזמן אמת היכן נמצא האוטובוס ותוך כמה זמן הוא יגיע לתחנה שלך.

olli3

New member
מנהל
אם את מגיעה מירושלים יש לך 456 אגד ישיר.

לצריפין - נכנס לתוך צריפין ועובר בין הבסיסים השונים. הקו פעיל כל יום בשעות הבוקר.

אם הזמנים לא מתאימים ניתן לנסוע עם 404/433 אגד עד לשער יפו, להיכנס לתוך המחנה ולהמשיך עם קו 6.

נסיעה דרך ראשל"צ במקרה הזה תהיה איטית יותר. במידה והינך מעוניינת בכך, סעי עם 433 למרכזית ראשל"צ הישנה ומשם באמצעות 11א/10/11/20. רק 433 מגיע למרכזית ראשל"צ הישנה.

קו 431 מירושלים לראשל"צ לא רלוונטי עבורך.

Chen Shesek

New member
תותח!

תודה רבה.
למען האמת פתחתי את המשתמש כשאכן גרתי באזור ירושלים אך עכשיו אני מגיעה מהשרון, אבל אמסור את המידע לחברה שצריכה להגיע משם לצריפין.

שוב המון תודה!

ואגב, ברגע שאני יורדת מ-164 אני צריכה לחפש רציף מסוים ממנו יוצאים הקווים של אגד? התחנה המרכזית בראשל"צ מזכירה את הסיוט שנקרא תמח"ת תל אביב?

olli3

New member
מנהל
אין שם כבר מרכזית בכלל.

אל תתבלבלי. בראשל"צ הייתה התחנה המרכזית הישנה, היא נהרסה וכיום זה סתם הרחוב הראשי של ראשל"צ (רחוב הרצל). כשתגיעי לשם, מלבד לשמוע בכריזה של האוטובוס תחנה מרכזית ישנה ראשון לציון, לא תראי שאת בתחנה מרכזית בכלל :)

איפה שאת יורדת, את ממשיכה ישר לרמזור, פונה ימינה ושם יש תחנות של הקווים העירוניים. זה הליכה של 20 שניות. הכי טוב שפשוט תשאלי איפה קווים 10/11/20 לכיוון שיכון המזרח.

מרכזית ראשל"צ החדשה דווקא נחמדה ביותר, פשוטה ונוחה. משלבת בתוכה קניון ומרכזית בקומה אחת בלבד. הכל בה ברור ואין מצב ללכת לאיבוד. אם יום אחד תזדמני אליה...

Fanty S

New member
זה מול תחנת הדלק סונול, לא?

ככה מזהים מרחוק (בהנחה שלא התבלבלתי)

olli3

New member
מנהל
כן, אבל יש כריזה היום ברוב האוטובוסים, מה גם

שיורדים שם מסה גדולה של אנשים. זו בעצם התחנה הראשונה בראשל"צ שיורדים בה כל כך הרבה אנשים.

לא ציינתי זאת כי מצד אחד יש תחנה של פז ומצד שני יש תחנה של סונול וזה מבלבל אנשים כשאתה אומר להם תחנת דלק (לא כולם זוכרים איזו תחנה ובסוף יוצא שהולכים לכיוון ההפוך).

התחנה נקראת במערכת הכריזה: הרצל/תרמ"ב - תחנה מרכזית ישנה ראשון לציון. זה גם מופיע בצגים של האוטובוס כ"התחנה הבאה".

איך שיורדים, ממשיכים ישר לרמזור ובלי לחצות פונים ימינה (רחוב עין הקורא) שם יש תחנה של 10/11/20.

olli3

New member
מנהל
לא בדיוק, התשובה למען האמת פשוטה.

מאז שאני זוכר את עצמי (גיל שנה וחצי) התעניינתי בדרכים, כבישים, מכוניות וכמובן אוטובוסים שהיו אמצעי התחבורה הנפוץ בחיי.

כל מקום שראיתי בין אם בנסיעה או בהליכה, אזכור כל מאפיין שקשור בו. מה הכוונה? שם רחוב, שלט של חנות, תחנת אוטובוס ואיזה קווים עוברים בה. בבאר שבע העיר בה אני גר, אני יודע כמעט את כל סדר התחלפות הרמזורים בעיר. כך אני יודע אם שווה לי להאיץ או בכלל מאיפה כדאי לנסוע; אם כדאי להמשיך ישר או לפנות שמאלה/ימינה וכו'... כך גם בכבישים בין עירוניים שאני נוסע בהם הרבה. אני פשוט ממש ממש שונא לעצור :)

מה יוצא בסופו של דבר? יש לי פשוט מפה ענקית בראש, כך שגם אם מישהו אומר לי להגיע לרחוב שמעולם לא הייתי בו, אני פשוט שואל ליד איזה רחוב ראשי זה נמצא (ולא משנה באיזה עיר מדובר, אין מצב שאני לא מכיר רחוב ראשי בכל עיר מחדרה ועד אילת), ואז אני פשוט יודע לאן להגיע. כן כן, כבר קראו לי אנשים רבים GPS.

כשאני הולך ברחוב שכף רגלי לא דרכה בו עד לאותו יום, אני תוך כדי הליכה, תוך כדי דיבור בטלפון או עם מישהו אני קולט את כל מה שמסביבי וזהו, זה מתווסף למפה שבראש שלי :). אני יודע בדיוק איפה נמצא כל שלט בכביש כזה או אחר. לגבי אוטובוסים, לא רק שאני יודע איזה קווים עוברים איפה, אני גם יודע מה התדירות שלהם.

חבר שלי שאל אותי איך אני מבין בזה כל כך, אמרתי לו כמו שאתה אוהד שרוף וזוכר כל דבר שקשור בקבוצה שלך. כשאתה אוהב משהו ונהנה ממנו, אתה תזכור הכל.

בקיצור, אני פריק של כבישים, דרכים וכל מה שקשור בזה. ודר"א אין פינה אחת במרכזית ת"א שלא ביקרתי בה, גם ערכתי בה שני סיורים לחברי פורום תחבורה ציבורית כולל הקומות הסגורות, קומות 0-2 והחלקים של קומה 3 שסגורים, המקלט האטומי, מערת העטלפים שיש שם (אמיתי לגמרי) ולא, אני לא הולך לאיבוד במרכזית ת"א, גם לא בדיזינגוף סנטר :)

אושי231

New member
מדהים! ואיזה כיף לנו שאתה בפורום

למעלה