עזרה

עזרה

אתמול הכנתי אוזני המן..מכיוון שנהוג לתת משלוחי מנות בפורים ומכיוון שמעט תשומת לב ומחמאות לא יזיקו אז החלטתי לתת חלק למורים בבית הספר..לחברים..וחלק לשמור לבני משפחתי.
אבא שלי צחק איתי בנוגע לצורה של העוגיות והטעם שלהן (הן "התפקששו" קצת..) ובהתחלה באמת קיבלתי את זה בהומור אבל כשהוא המשיך עם עוד ועוד בדיחות זה כבר נהיה פחות מצחיק ויותר מעליב.
אני יודע שאין לי מה להיעלב מאבא שלי אבל בפועל הכנתי את העוגיות כדי שיאהב ויחמיא וקיבלתי את ההרגשה שהעוגיות שהכנתי לא שוות כלום וזה די דיכא אותי . (וגם כשהוא אמר שהן בסדר כבר לא האמנתי לו..)
מכיוון שלא היה לי מצברוח אז נהגתי בילדותיות ולא רציתי שיטעם עוד עוגיות ("זה לא טעים אז למה שתאכל?" )
והוא נורא נפגע מזה. הוא טוען שהגישה שלי מאוד פגעה בו (לא בסדר שלא כיבדתי אותו..שמרתי את העוגיות לאחרים כי חשובה לי דעתם..לא ברור) וכשניסיתי להסביר מה קרה אז הוא ענה בכעס שאין לי מה להסביר כי יש עובדות ולא אכפת לו אם אני אתנצל...
הוא גרם לי להרגיש ממש רע ורעדתי והיו לי בחילות..כי פשוט הרגשתי חוסר אונים ושהוא שונא אותי.
עכשיו אני מנסה להיות קצת יותר אופטימי ולחשוב שיהיה בסדר והוא יירגע..אבל אני אשמח אם תתנו חוות דעת על המקרה הזה..אני עד כדי כך לא בסדר? מה אני צריך לעשות עכשיו?

תודה מראש..

למנף!

בשנייה שהוא אומר לך משהו על הגישה הפוגעת שלך, אתה יכול לנצל את זה כדי להגיד לו שמהרגע שאזני ההמן יצאו מהתנור, כל מה ששמעת ממנו היה ביקורת שהתחילה כהלצה ולאט לאט הפכה ליותר מעיקה ומעליבה.
כלומר, שאתה למדת ממנו, מאלוף האלופים, איך להיות בעל גישה פוגעת. כי אין מה לעשות! כשמסתובבים בבית בה יש גישה פוגעת הילדים לומדים גישה פוגעת.
ואתה מאוד מתנצל, ובאמת שמנסה ללמוד גם גישות אחרות, אבל לצערך אין לך כל כך הרבה דוגמאות תומכות כרגע.

איך אומרים בפורים?
"ככה יעשה לאיש...?"

הקטע הוא, שאתה כל כך רגיל לגישה הזו בבית שאפילו לא נראה לך מוזר שמבקשים ממך להיות אדיב חייכן וסלחני, כלפי מי שלא אדיב חייכן וסלחני כלפיך.
אז הנה, אני אומרת לך בתור מי שמסתכלת מהצד: זה מוזר. זה לא תקין ואפילו גובל בהתעללות.

עכשיו תורך למנף ולהפוך.
אתה לא חייב להיות אדיב למי שלא אדיב אליך. ואם אותו מישהו (שבמקרה הוא אבא שלך, אבל יכול גם להיות כל אדם עלי אדמות) רוצה שתהייה אדיב אליו ובעל גישה חיובית, שיהיה אדיב וחיובי אליך גם כן.

ככה פשוט.

וואוו

המון המון תודה. אני מאוד מבין את הדברים שכתבת..העירו לי רבות על כך שאני "חייכן וסלחני" גם כלפי מי שלא ראוי לכך.
אני חושב שיהיה לי יותר קל לממש את הגישה שלי מול חברים וכאלה מאשר מול אבא שלי..(די ברור למה, לא?)

בכל אופן תודה רבה!

למעלה