עזרה

tuvia444

New member
עזרה

אני מחפש להרחיב את הסינגל מאלטים ח"ח שיש לי. יש לי רק אברלור אבונה. אני מאוד נהנה מהתחושה של לשתות סירופ של ויסקי. איזה המלצות יש במחיר סביר? האברלור הנ"ל זו למעשה הרכישה הכי יקרה שלי עד היום - 220 שקל. חשבתי על לפרוייג, יש לי כבר ק"ק ולא מאוד דחוף לי הח"ח. לפי המלצה של גל, אוכנטושן valynch מעניין אותי ראיתי שהוא מתומחר ב40-45 פאונד, שזה גבולי (40 פאונד הייתי לוקח) בואומור ח"ח הוא אחד הזולים בקטגוריה, שווה? גלנליווט נאדורה אפשרי, יש רשמים? (יש לו ייתרון שהוא נמכר בליטר בדיוטי פרי. למרות שאני לא מת על המזקקה. ה15 שלהם בסדר. ה18 טוב+. למה הוא דומה בסגנון?) רצוי אם אפשר מידע על מחיר ואיפה אפשר להשיג אותו תודה

קשה להשיג בארץ חוזק חבית

בטח בטווח המחירים הזה... מה שיש לך בדיוטי זה: ארדבג - קוריוורקן ואוגדייל, שניהם נהדרים. האוגדייל במיוחד מצויין, אבל לרוב חסר במלאי. 100 דולר כל אחד. גלנמורנג׳י - אסטר. גם 100 דולר בערך, אחלה וויסקי. מתוק, טעמי טופי וקרמל. העץ מודגש יותר מהתזקיק. ניקה מהחבית (from the barrel) - יפני, טעים מאוד, זול!!! אבל זה חצי ליטר. מומלץ ביותר בכל מקרה. גלנליווט נאדורה - אני אוהב אותו, אבל לא דומה ל-18 שיש בו השפעת שרי. ויש לו כמה גירסאות, זו שבדיוטי שלנו היא לא חוזק חבית, רק %48 או משהו כזה. במחיר קצת יותר גבוה יש מגוון רחב של ביקבוקי דאגלס וליינג של מזקקות מוכרות יותר ופחות. גם לא ח״ח, אבל 50% מכובדים. אם בחו״ל, המבחר גדל קצת. הבולטים שעולים לי לראש הם: לאפרוייג ח״ח שהזכרת גלנפארקלס 105 - דומה לאברלור קצת, בגיל, במחיר, בחוזק ובאופי השרי. אתה יכול לטעום ממנו בנורמה אם אני זוכר נכון. ספרינגבנק 12 ח״ח שמאוד אהבתי ומנסה להשיג, גם מחיר דומה לאבונה. אינספור מבקבקים עצמאיים - בדרך כלל מחיר טוב אבל איכות לא קבועה. יש הברקות ויש נפילות. דורש מחקר מקדים ובירורים באינטרנט על החבית הספציפית. אם תגיד איפה אתה מתכוון לקנות אוכל אולי לפרט עוד, יכול גם לפרט רשמי טעימה על מה שמעניין אותך.

tuvia444

New member
דיוטי פרי

אין מגבלה איזה דיוטי פרי. נמצא איך להביא. גלנפרקלס יכול להתאים. גם ספרינגבנק נשמע מעניין.

matan5165

New member
משהו קטן שהייתי רוצה לדעת

זה לא בא ממקום רע, באמת שלא וחס וחלילה אל תחשוב שאני נכנס לך לכיס. אני יכול להבין את זה שאתה מגביל את עצמך לסכום מסוים והלוואי שאני הייתי עושה את זה אבל אני שואל ברצינות - אם אתה אומר ש 40 פאונד זה בסדר ו 40-45 פאונד זה לא ? לא שווה לך להשקיע עוד 1-5 פאונד בשביל לקנות משהו שאתה רוצה ? לדעת שבחרת בחירה טובה ולא לקחת סיכון ? אני לא מדבר על הוויסקי המדובר, אני מתכוון לתקציב בכללי. וחשוב לי שתבין שאני לא כותב בצורה שלילית.

tuvia444

New member
לא הובנתי...

(זה אח של "דברי הוצאו מהקשרן"...
) הייתי קונה גם במחיר הזה אם הוא מאוד מעניין אותי, ויש מצב שאני אעשה את זה. אצלי זה נובע מכמה צדדים. קודם כל, זה לא נורמטיבי בציבור שלי לצאת לפאב, וגם אין חובבים של ויסקי, ככה שאם אני רוצה לטעום משהו, אני צריך לקנות אותו. חבל לי להוציא סכומים גדולים כשדברים בסיסיים אני לא מכיר. חבל להשקיע בגירסאות מיוחדות, כשאין לי את הבסיס להשוות ולהעריך. בנוסף, גם ככה אשתי טוענת (במידה מסויימת של צדק...) שיש לי הרבה שתייה

rustynail

New member
חוזק חבית

ארבע המלצות ע"ב חנויות הדיוטי פרי של UK http://worldofwhiskies.com/Scottish/GLENFARCLAS-105-CASK-STRENGTH-1-LITRE.php גלנפארקלס ח"ח דומה מאוד לאבונה לטעמי הרבה שרי וויסקי מוצלח מאוד. http://worldofwhiskies.com/Scottish/Speyside/GLENFIDDICH-DISTILLERS-EDITION-15-YEAR-OLD-1-Litre.php גלנפידיך 15 ח"ח, לא טעמתי, אבל השמועה אומרת שהוא לא רע יחסית לפידיך. http://worldofwhiskies.com/Scottish/Islay/LAGAVULIN-12-YEAR-OLD-SPECIAL-RELEASE-70cl.php הפייבוריט שלי מבחינת ההמלצה והמחיר: לגבולין 12, אין לי הרבה מה להגיד מלבד שזה לא יכול להיות יותר טוב מזה. קנייה שווה ביותר מבחינת מחיר ותמורה. http://worldofwhiskies.com/Scottish/Islands/TALISKER-57-NORTH-1-Litre.php אומנם לא חוזק חבית אלא רק 57% אבל שווה קנייה. תהנה וספר מה רכשת!

tuvia444

New member
נראה לי הפידיך לא ח"ח

גם לא הפרקלס. אחוז אלכוהול גבוה, אבל לא ח"ח. בד"כ ח"ח זה לא עגול. מה עוד שזה משתנה עם האצווה. הפרקלס שנים אותו אחוז (אלא אם הם מכוונים לרמה עגולה - נשמע לי קצת מוזר. מה עוד ש51% זה נמוך לויסקי בן 15 שנה) דווקא מעניין אותי האוכנטושן ולינץ'. גל כתב עליו דברים טובים. מסקרן לראות איך ויסקי עדין וקליל הופך להיות ויסקי מעניין ומורכב כשהו בח"ח. שרי בח"ח זאת לא חכמה גדולה להיות משהו מצויין בח"ח, גם לא לפרוייג בח"ח. אוכנטושן בח"ח זה דבר שראוי להערכה (תמיד יש מצב שגם אצלם יש שרי) מסקרן אותי גם הבואומר 10 טמפסט. שניהם מתומחרים די נמוך מישהו יודע אם אפשר ליצור קשר אם אתר הדיוטי פרי בהית'רו? אני יודע שבוורלד אוף ויסקי יש מבחק מאוד מאוד גדול, וסביר להניח שיהיה.

גלנפרקלס וחוזק חבית

אני די בטוח שה-105 הוא כן חוזק חבית. ההסבר לאחוז העגול והקבוע הוא שזה ערבוב של הרבה חביות, ולא אצוות כמו של אברלור. מכוונים את הערבוב לחוזק הרצוי, אבל בלי מהילה במים. עושים את זה משיקולים של עיקביות במוצר, ואולי גם חיסכון בייצור התוויות והאריזות. כאמור, לא בטוח בזה, אבל זה מה שהבנתי. לגבי הגלנפידיך, קראתי איפושהו שהוא לא חוזק חבית. ובלי קשר, מסכים ש-51% זה נמוך לגיל הזה, אבל זה אפשרי. תלוי מאוד בחבית, בחדר בו שמרו אותה, ובמזג האוויר באיזור. יש גם וויסקים בני 30+ שעדיין מעל 60%.

foodnwine1

New member
אז ככה :*)

הואלינץ' שווה קנייה גם במחיר של 45 פאונד. אין הרבה הזדמנויות לכזה טושן צעיר בח"ח. לגבי המלצות נוספות: הלגבולין 12 חח באמת סבבה אבל זה ואחד דראם אלים. לא לחלשים. כמובן ה 105 של גלנפרקלאס קול איילה NATURAKL STRENGTH - לטעמי הקולי איילה הכי טוב שיש כיום לגבי הבאומור לג'נד - שים לב לאצווה. לי יש את 1 ויש כבר 2,3. לפי מה שקראתי ה 3 החדשה לא טובה כמוהו. ממליץ גם על קילוכמן ח"ח אם יש לך אפשרות להשיג. יש כמה גרסאות כאלה. אם אתה מדבר על משהו מלונדון נסה גם את ה ELEMENTS OF ISLAY של TWE שכולם בח"ח ולא רעים בכלל. ובאים בחצי ליטר כך שהמחיר טוב

syko1

New member
ה-105 באמת מעולה

ניתן לקנות בשר המשקאות \: ~550 ש"ח

למעלה