עזרה

shmuliksa1

New member
עזרה

החיפושית לא מניעה יש סטרטר אבל לא מניע . שפכתי דלק ישר לקרבורטור ועדין לא קרה כלום . בדיקת ניצוץ בין הכיול למפלג הכל תקין. חניתי את הרכב בירידה תלולה ומאז לא מניע יכול להיות קשור? תודה

בדוק אפשרות לקרבורטור מציף..

אי לכך התנע את הרכב כאשר דוושת התאוצה לחוצה עד לרצפה, עד שהמנוע יתניע, כשהוא יראה סימני התנעה עזוב בהדרגה את דוושת התאוצה, ותן למנוע להתיצב. יש לפתור את בעית ההצפה, שנרמת בגלל תקלה בקרבורטור, חניית הרכב בירידה , גורמת ללחץ דלק חזק בגלל גרביטציה, שגורמת להצפה בעת חנייה במורד, או במעלה תלול. שמוליק חזור לפורום לעדכון. בדוק מפלס שמן מנוע החשוד כעת כמהול בדלק, והוא עלול להיות דליל, והרבה מעל קו המקסימום. במקרה כזה רוקן את השמן הקיים, והחלף שמן מנוע חדש. בברכה צביקה

shmuliksa1

New member
צביקה תודה

מפלס השמן הרבה מעבר לנורמל . האם החלפת השמן תחזיר את הרכב לחיים

לא שמוליק החלפת השמן לא תחזיר את הרכב לחיים..

היא תשמר אותו בחיים ! הבעייה היא לא בהחלפת השמן, עליך תחילה לטפל בסימפטומים שגרמו לכך,שמפלס שמן המנוע גבוהמעל קו המקסימום, היות והוא מדולל בדלק ! עלייך לאבחן תחילה את הסיבות לכך(אפשוריות בהמשך...), ולאחר שתטפל בסיבות לדלק המהול, רק אז תתפנה להחלפת שמן איכותי בצמיגות 20/50 מומלץ מתוצרת ליקווימולי ומעלה.. הסיבות האפשרוית לשמן מהול בדלק,הוא קרבורטור מציף, לאחר שחנית, המחייבת טיפול ושיפוץ הקרבורטור. הסיבה השנייה האפשרית, משאבת דלק בעלת דיאפרגמה מחוררת, הגורמת לחדירת דלק מהמשאבת דלק ישירות למנוע, הפתרון החלפת משאבת דלק, וניקוז שמן המנוע הנוכחי, והחלפתו בשמן איכותי חדש, ומומלץ לא להגיע לקו המקסימום במדיד, אלא כחצי ליטר פחות !! בברכה צביקה

shmuliksa1

New member
תודה רבה על העזרה

אבל האם יש דרך להניע את הרכב בלי לגרום נזק למנוע כי הוא עדין לא מניע?

shsh35

New member
תניע עם דוושה לחוצה עד הסוף וצ'וק מבוטל

אני תמיד מצליח להניע ככה מנוע מוצף. תבדוק שהפלטינה נפתחת ,תבדוק שהמפלג לא זז איכשהו בטעות . השמן מריח כמו בנזין? יכול שאתה רואה הרבה שמן כי המנוע בשיפוע .

shmuliksa1

New member
כפי שצביקה אמר הרכב במישור

והרכב לא מניע גם שהדוושה לחוצה עד הסוף

שמוליק ספר מעט על היסוטרית החיפושית..

את הטפולים האחרונים שבוצעו ברכב, מתי הרכב נסע לאחרונה, קודם לחניה במישור, כיצד הרכב היה מתניע בעבר, במנוע קר או חם, האם נגעת במשהו מסויים בתא המנוע, קודם לתקלה, האם יש דלק בטנק(לא לפי שעון), האם יש ריח חריף של דלק בעת נסיון ההתנעה, ספק פרטים רבים ככל האפשר,זכור אבחנה מרחוק, היא קשה, וקל יותר לאבחן אם תספק פרטים רלבנטים, רבים ככל האפשר?! מה הידע וההבנה שלך, ברכב בכלל, ובמכונאות כללית בפרט? בברכה ובהצלחה. צביקה

shsh35

New member
זאת החיפושית של רן שושני למי שזוכר

נכון? תפתח מכסה מפלג תבדוק אולי הרוטור מסתובב על ריק

shmuliksa1

New member
טיפול אחרון לפני כ3 חודשים שכלל

החלפת שמן , ופלגים יש דלק בטנק הרכב נוסע יום יום בימים האחרונים הרכב היה מניע רק אם פול גז והיה מטפס לאט לאט עד שהיה מגיע לטורים הנכונים אחר כך הכל היה בסדר אני יודע שהקרבורטור לא היה מכוון טוב כי בימים האחרונים צריכת הדלק היתה קצת גבוה אבל הרכב היה מניע עד שחניתי את הרכב בעליה תלולה כ6 שעות . שאני מנסה להניע את הרכב אין ריח של דלק אבל מבדיקה של מדיד השמן הוא מראה מעבר לנורמל . מגיע ניצוץ לפלגים אבל אני חושש שבגלל שאני מנסה להניע את הרכב כבר 3ימים רק אם סטרטר שהמצבר נחלש קצת האם אני יכול לדחוף את הרכב לירידה תלולה האם זה יעזור תודה רבה לכל העוזרים

שמוליק תודה על האינפורמציה , היא די מועילה...

היסטורית הרכב מועילה מאד, למרבה הפתעתך. רן שושני מוכר לי אישית, כך שאני מניח שקנית אותה בירושלים. הקרבורטור שופץ בעבר אצל" מיקי קרבורטורים" בירושלים. מצבר שנחלש מקשה מאד על התנעה, בוודאי ברכב ישן, עם מצתים רטובים מדלק התנעה בדחיפה יכולה לעזור, רק במקרה של מצבר חלש, אך רכב שהיה נתניע בעבר בנגיעה, מה שזה לא המקרה שלך, כך שאני לא ממליץ לעשות זאת, כי אתה עלול להתקע ולהתרחק ממקום חנייתך הנוכחי. מבלי אפשרות להחזירו בדחיפה. מומלץ להתניע אותו מחר בעזרת רכב מסייע, כאשר בית מסנן האוויר מפורק מהקרבורטור, ומצערת הצוק החשודה כתפוסה, מוחזקת במצב פתוח לגמרי בעזרת מברג או אפילו בקשירה זמנית עם חוט כלשהו. במידה והרכב יתניע, יש לתת לו לעבוד בהילוך סרק, כרבע שעה לפחות, על מנת שהמצבר יטען, ויקל על ההתנעה הבאה. לפי עיון בפרופיל שלך, אני מניח שאתה מתל אביב, החיפושית היא בעלת מנוע ;1200 כמדומני, ונחשבת יחסית לחסכונית(עד כ15 קילומטר לליטר, בנסיעה בין עירונית רגועה.), צור קשר טלפוני, ללא שום התחייבות מצידך, ואנסה לעזור לך ככל האפשר, ולפתור את בעייתך אחת לתמיד. בברכה ולשרותך. צביקה

shmuliksa1

New member
צביקה תודה רבה על העזרה

הרכב היום חזר לחיים כמו שאמרת עם קצת עזרה מרכב אחר. הרכב שוב מתחת לבית ואני יכול להתחיל לטפל בו . לגבי הקרבורטור שצריך טיפול אני ינסה למצוא מקום קרוב (נתניה קצת רחוקה לי} שוב תודה רבה על העזרה אתה בן אדם טוב ומקווה לפגוש אותך בהקדם : )

שמוליק נסה מקום קרוב לקריית גת.....

משום שקריית גת קרובה יותר בהרבה לנתניה, מאשר תל אביב לנתניה, ולכן כנראה זה הסיבה כנראה , שחיפושית 1200, שנת 69, מנוע 1200, הגיעה אלי היום מקריית גת, לנקוי שיפוץ וכוון קרבורטור, דרך כביש 6. וזאת כנראה גם הסיבה, שבשבוע הבא, בעזרת השם יש לי הזמנה לנקוי שפוץ וכוון קרבורטור, לחיפושית מנהריה, שקרובה גם כן לנתניה, הרבה יותר מאשר מקום מגוריך תלאביב, ולכן המלצתי, יש להמר מראש בחיים היכן להתגורר, במרכז המדינה העצומה ישראל בתל אביב, או בדרומה או בצפונה, קבל זאת כחומר למחשבה.
בהצלחה צביקה

למעלה