עזרה

123אלירן

New member
עזרה

מישהו פה מכיר איזשהו גוף(אגודה או משהו) לבני נוער שאפשר להצטרף אליו באיזור פ"ת שהוא אנטי-גלובצליציוני?

גולדי2002

New member
לא תצטרך להקים בעצמך

ובהזדמנות זו. ברוך הבא לפורום. קרא. תתעדכן. כנס לעניינים

גולדי2002

New member
שבת שלום לכולכם

קודם כל אני ממש שמח על ההיענות המדהימה לפורום. הפורום שלנו עדיין רק בן 3 ימים וכבר יש המון משתתפים ונפתחו דיונים רציניים וחשובים. ברור שלא כולנו מסכימים ויש חילוקי דעות קשים אבל זה כל העניין. להביא דעות מנוגדות, לשמוע ולהשמיע את שני הצדדים, ולנסח ביחד תכנית פעולה שתעזור להפוך את הגלובליזציה למה שהיא אמורה להיות באמת. לפי המילון גלובליסם = חובק זרועות עולם. הרעיון נשמע ממש נפלא. להפוך את העולם לכפר גלובלי אחד שבו המידע זורם בחופשיות ואחד עוזר לשני. נשמע ממש אחלה. כמו לגור בבית משותף עם שכנים ואחד נותן לשני כוס סוכר או חלב אם מבקשים ממנו. הללואי וזה היה כך. אבל בפועל זה לא מה שקורה. הכח לא מתחלק שווה בשווה. הוא נשאר אצל קבוצת בעלי הון (להלן: תאגידים) שמשחקים בעולם כמו במונופול, ושלצערנו הם צברו כל כך הרבה כח עד שהם יותר חזקים ממשלות ובתור שכאלה הם יכולים לשנות מהלכים מדיניים, חברתיים וכלכליים. והשינויים פוגעים בנו ובסביבתנו. חלקכם רואים אותנו כקומוניסטים שונאי אמריקה, כאנשים חולמנים ולא מציאותיים, כאנשים שמשעמם להם בחיים, כמתנגדי דמוקרטיה. חלקכם לא מבינים מה אנחנו רוצים ועל מה יוצא הקצף שלנו. אגיד לכם מה השקפתי בעניין. אני מאד מאמין בפורום הזה ולוקח אותו מאד ברצינות. וזו הבקשה שלי ממכם: לקחת את הדיונים שלנו כאן ברצינות ולא להשתמש בפורום זה להשתלח בנו, להשאיר הודעות מטופשות או להתנגח אחד בשני. אנו עוסקים כאן בנושאים מאד טעונים ורגישים וכואבים מאד שצריך למצוא להם פתרון דחוף, ולא נוכל לעשות זאת אם לא ניקח את העניין ברצינות. הייתי מאד שמח לחשוב שאנו קבוצה של אנשים שחושבים שמגיע לנו עולם טוב יותר ושאנחנו יכולים לגרום לזה לקרות וכולי תקווה שאכן הדבר כך. אז בואו איתנו אנשים וגרמו לזה לקרות. כי מגיע לנו עולם טוב יותר והדבר בידינו. תאמינו או לא יש לנו הכח לשנות. והשינוי מתחיל כאן ועכשיו, בפנים ובחוץ. הדבר מצריך זניחת דעות קדומות, שינוי בהרגלי המחשבה, ההתנהגות, היחס לאחרים, הצריכה. לא קל הדבר אולם אני סבור שהדבר אפשרי. ועכשיו בקשה: כל מי שמוצא כתבות, מאמרים, סיפורים או שבא לו לכתוב מאמר על מגוון האספקטים של תהליך הגלובליזציה (וחשוב להדגיש: אנו נגד גלובליזצית הכח התאגידי) מוזמן ואף יבורך. שתהיה שבת נעימה לכולנו גולדי

למעלה