עזרה

יעל217

New member
עזרה

הגרוש הוכר כפושט רגל, הכונס ביטל הסכם בית המשפט לענייני משפחה וקבע סכום מזונות אחר . חוב מזונות שקיים בהוצל"פ ל עד להכרזה של פושט רגל הוקפא מה הדין לגבי חוב הבוצל"פ מתי ואיך אוכל לגבות חוב זה והאם יש הליך המתייחס לחוב מזונות בהוצל"פ האם חוב מזונות בהוצל"פ אינו קודם לכל חוב מתי אוכל לגבות חוב זה ?.....האם חוב כזה נימחק אנא תנו לי מידע למה הכונב לא מוכן לענות לי על שאלה כזו?

תשובה!

חוב מזונות בהליך פש"ר הינו חוב בדין קדימה (קודם לחובות האחרים), יש לסלקו בשיעור 100% והפטר אינו חל עליו -משמע הוא ימשיך לרבוץ כנגד החייב גם לאחר סיום הליכי הפש"ר. באפשרותך להגיש בקשה לבית משפט בו מתנהל תיק הפש"ר ולבקש לקצוב לך מזונות חודשיים. לא מן הנמנע כי הסך שייקצב יהיה נמוך מזה שנפסק לך בבימ"ש לענייני משפחה. לחילופין, היה והחייב אינו משלם את המזונות או את הסך שנקצב לו, ניתן לפעול נגדו בהוצל"פ על הסך שנצבר לאחר כניסתו להליך הפש"ר - על חוב זה לא חל עיכוב הליכים. קיימת חזקה משפטית כי חוב מזונות הינו חוב שנצבר בחוסר תום לב. חייב אשר אינו משלם מזונותיו או את הסכום שנקצב לו על ידי בימ"ש של פש"ר, מסתכן עד כדי ביטול הליכי הפש"ר...

יעל217

New member
תודה על התשובה

כפי שציינתי אני מקבלת מזונות על פי החלטת הכונס השאלה שלי מה קורה עםחוב שניצבר לפני פשיטת הרגל תיק מזונות בהוצל"פ שהוקפא עד מתי . מה הדין חוב המזונות שניצבר לפני פשיטת הרגל

תשובה!

הכונס אינו נוהג לקבוע את גובה המזונות שהחייב ישלם! כפי שציינתי בתגובתי הראשונה - אם חייב אינו עומד בתשלום המזונות, נהוג להגיש לבית המשפט (בו מתנהל תיק הפש"ר) בקשה לקציבת מזונות (ע"פ סעיף 128 לפקודת הפש"ר). בנוגע לחוב המזונות שנצבר לפני הכניסה להליך הפש"ר (ממועד צו הכינוס) חל עיכוב הליכים ולא ניתן לנקוט בהליכי הוצל"פ אך הפטר אינו חל עליו. כמו כן, חוב זה הינו בדין קדימה ובעל עדיפות על חובות אחרים.

למעלה