עזרה

Unsteady7

New member
עזרה

איך מתמודדים עם רגישות יתר? אומרים לי 'להשתחרר', לקחת פחות ללב כל דבר - ואיני מצליחה. אני לוקחת כל דבר בצורה אישית, נפגעת בקלות - אבל לא מראה את זה. יש לי סוג של חומות מגננה, פשוט מרגישה כלואה בתוך עצמי. אני חוששת להתקרב לאנשים, להיפתח, יש לי תמיד את המחשבות האלו שנובעות כנראה מהפרעת אישיות שבהן אני מתחילה לעשות סרטים עם עצמי, סוג של פארנויות. אני מטופלת כבר מעל לשנה בכדורים די חזקים - עדיין לא משהו יציב, ועוד לא נמצא משהו שאני מרגישה שעוזר. הייתי בטיפול פסיכולוגי כמעט חצי שנה, לא הועיל לי. הרגשתי מיצוי בעניין ושזה לא באמת 'דוחף' אותי לאנשהו. אני אובדת עצות לחלוטין.

Shazi

New member
שמעת פעם על

טיפול התנהגותי קוגניטיבי? נשמע שזה ייתן מענה בדיוק לצרכים שלך- לשנות דרכי חשיבה, וגם חלק מההתנהגויות ("להיפתח" למשל). אחת מהנחות הסוד, היא שרגשות שליליים חזקים (כמו "רגישות יתר" נובעים ממחשבות ואמונות לא אדפטיביות- ש"תוקעות" אותך בחיים. יש פה קישור לנושא מאתר ויקיפדיה- ואם תחשי בגוגל, יש עוד המון חומר... (אני מניחה שהיית בטיפול פסיכולוגי דינמי, שבארץ נחשב ל"סטנדרטי")

Shazi

New member
הקישור

לא עבד... אני מצרפת קישור אחר, מהאתר של איט"ה.

עזרה

מאחר ואת מטופלת תרופתית, ובהנחה שאת נמצאת במעקב פסיכיאטרי, הייתי מציעה לך טיפול התנהגותי. במקביל ישנו מגוון רחב של טיפולים אלטרנטיביים שיכולים לעזור כמו - מח אחד, דמיון מודרך- nlp שיטת המגן ועוד.. ישנה אפשרות נוספת של הצטרפות לקורסים/סדנאות בנושא גוף ונפש שיכולים אף הם לעזור.

איני מבין מדוע

את בטיפול פסיכיאטרי. התופעה שאת מתארת לא נשמעת חריגה. האם את נפגעת גם מדברים שברור לך רציונלית שאינם נוגעים לך אישית? נראה שהבעיה היא שאת נפגעת בקלות וזה סימן לדמוי עצמי נמוך. הכוונה שאת תמיד חושבת שהזולת צודק ואת לא בסדר. את צריכה להגיע למצב שבו את מרגישה שאת בסדר ומי שמבקר אותך באיזשהו אופן טועה. איני מציע לך אופן טיפול אלא תיאור אחר של מקור הכאב שלך. באשר לאופן הטיפול גם לי נראה שטיפול התנהגותי זה אולי הדבר הכי טוב שיש.

Shazi

New member
חסר מידע

ייתכן שהיא סובלת מהפרעות נוספות המצריכות כדורים פסיכיאטריים, זו בכל זאת הודעה בתפוז בה נחשף מעט מאוד מידע. (אגב, מעניין מי אבחן "הפרעת אישיות"- האם זו אבחנה אמיתית או שאת משתמשת כזה כביטוי או אבחנה שאת חושבת שיש לך?)

Unsteady7

New member
אבחנה מבוססת...

וטיפול כדורים בעקבות דיכאון קליני שעליו מעדיפה לא לפרט בפומבי

למעלה