עזרה

עזרה

שלום לכולם, אני לא יודעת אם אני נמצאת בפורום הנכון... אני מחפשת בנרות הסברים מדעיים או חילוניים לכתוב בתורה. למשל גאות ושפל בסיפור של קריעת ים סוף. תודה

יש המון תשובות לנושא ...

בתור התחלה את חלקם את יכולה למצוא בעולם התנ"ך שהיא סדרת פירוש בהוצאת ידיעות אחרונות מאוד בסיסית אבל מועילה למדי. מעבר לזה ניתן להעמיק דיי הרבה השאלה היא מה המשאבים שעומדים לרשותך. את יכולה גם לחפש את האתר של מקראנט שמכיל מאמרים לפי ספרים במקרא. לשאלות נוספות וספציפיות יותר אשמח לעזור. (במקרה סטודנטית למקרא)

,תשאלי בפורום אתאיזם.

אתאסיטים בדרך כלל לא מעדיפים לחפש הסברים לדברים שרוב הסיכויים שבכלל לא קרו. אבל יש גם כאלה שמנסים להסביר. היה פסיכולוג בשם עמנואל וליקובסקי שניסה להסביר את הבקיעה של ים סוף בערת תנועה של פלנטות וכתב ספר בשם עולמות מתנגשים כדי להסביר עוד כמה דברים בתנ"ך.

אתאיסטים

אני אתאיסטית ואני מחפשת תשובות, אבל לא למציאות קיום הדבר, כלומר אם זה קרה או לא אלא איזה תופעה חברתית גרמה לאנשים לכתוב כאלו דברים.

אז למה את שואלת רק על ניסים?

יש הרבה דברים שלא קרו ואנשים משוכנעים שכן.יש אנשים שחושבים שיש בנבדה חייזר משומר ויש גם כאלה שחושבים שהארץ שטוחה.

../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

ומה שלום ידידנו פינוקי הכלבלב?

פינוקי הכלבלב מכשכש בזנב

ומקשקש על השוטון הבקטריאלי. הוא נעלם מפורום אתאיזם אז באתי לפה. להתראות ותודה על הפרחים.

טוב זה כמו שדוקינס אמר

אני יכולה להגיד שאני מאמינה שסביב כדור הארץ מסתובב קנקן תה שהוא קטן מידי לצפייה בטלסקופ אבל אי אפשר להפריך את הטענה. אני אישית מתעניינת בהרבה יותר מהניסים, למשל סיפורי האבות ועוד ועוד.

gady18

New member
אם מדברים על ניסים

פעם הרבי מפתח תיקוה רצה לרחוץ בים. בדיוק כשהגיע לים גילה ששכח את הבגד ים בבית, הסתכל שמאלה ימינה לא ראה אף אחד , הוריד את הבגדים וקפץ למיים. בדיוק כשהוא יצא מהמיים הוא ראה שתי בחורות הולכות בחוף, לא ידע מה לעשות. פתאום ראה דלי מונח על החוף, אז הוא לקח את הדלי ושם אותו מקדימה , ואז הרוח פתאום התחילה להעיף לו את הכיפה מהראש, אז הוא תפס את הכיפה בשתי הידיים, ואז קרה נס והדלי לא נפל.

למה זה חשוב לך?

יש שתי אפשרויות: 1. להאמין שבני ישראל ברחו ממצרים וחצו את ים סוף. 2. להתייחס לענין כאל מיתוס. נראה שאת בחרת ב 1, לקבל את הכתוב בתורה בהקשר הזה. בואי ונניח שבאמת היתה במקרה בדיוק באותו זמן רוח מזרחית חזקה שגרמה לגוף המים המכונה בתורה "ים סוף" להפוך לרדוד מספיק כדי שבני ישראל יעברו בו. במה המידע הזה יקדם אותך? עדיין מי שירצה יוכל לטעון שמדובר במיתוס קדום שמבוסס על תופעת טבע אמיתית או על סיפורי עם שמבוססים על תופעת טבע אמיתית. עדיין המאמין יטען שגם אם המכניזם של חצית ים סוף הוסבר מדעית מדובר רק במכניזם של הנס ועצם העובדה שבדיוק שהתופעה קרתה בזמן שבני ישראל ברחו מהמצרים היא נס אלוקי.

חשוב לי זה לא

מעניין אותי, כן. סתם שיהיה לי מה להגיד בויכוחים כאלה ואחרים...

deathcaster

New member
הנה דוגמה

מסופר על אלישע הנביא שזרק גרזן למים, והגרזן בדרך נס צף אם מניחים שידית הגרזן היתה מעץ והלהב ממתכת, אם הלה היתה מליתיום- אין שום בעיה, מתכת ליתיום ועץ (רוב העצים בישראל בתקופת המקרא) צפים במים עמוד אש ועמוד עשן בתקופת בני ישראל במדבר - פעילות וולקנית וסופות חול סנה שנשרף ואינו נאכל - צמח פלורסנטי או צמח שישבו עליו גחליליות, לאדם פרימיטיבי באותם זמנים זה היה נראה נס מזבח אליהו בכרמל שנדלק למרות שהיה רטוב - אליהו היה ברנש חכם, שפך על המזבח עראק (או משקה אלכוהולי שקוף אחר) שהוא דליק ושקוף כמו מים, ועם זכוכית מגדלת שהרים באוויר מדליק את המזבח ללא להבה מכת דם - אצות אדומות מכת חושך - ליקוי חמה מכת בכורות- מוטציה ליתלית בזכרים או פתוגן ספציפי כלשהו מכת ארבה- נו ? באמת צריך הסבר מדעי ? התקפת ארבה מטה שהפך לנחש- נו ? כתוב שגם החרטומים עשו את זה... מעשה להטוטי קסמים ולא יותר.. שחין/דבר- מגיפות, ליהודים לא קרה כלום כי יהודים מאז ומעולם היו יותר סניטריים מעמים אחרים באסיה/אירופה. את מוזמנת לציין עוד כמה "פלאים" בתנ"כ בכדי שאפריך אותם עם הסבר מדעי הגיוני (או לפחות אשתדל לעשות זאת)

למעלה