עזרה..

hilush26

New member
עזרה..

אני בת 26, הרבה אחרי צבא, ואחרי כמה טיולים אחרי הצבא.. ועדיין בלי תואר ראשון. כרגע משתגעת עם עצמי מה לעשות, והלחץ מכל הכיוונים כמובן שלא עוזר, ואני לא אחת שתלך ללמוד בגלל שלוחצים או בגלל שצריך, אבל להתקדם בחיים, וכבר הבנתי שצריך איזהשהיא אסמכתא מסויימת כדי להתקדם. אני טיפוס נורא אנרגטי ובעלת קוצים בתחת,ורק המחשבה על מקצוע שמחייב לשבת במשרד בין 8:00 ל 17:00 מדכאת את החיים.. עבדתי במשרד כמעט שנה ורציתי לתלות את עצמי על העץ הכי גבוה, ומתוך ההבנה הזאת נורא קשה לי למצוא משהו ללמוד אשר כן יבטא אותי ויתן לי את הסיפוק של מעבר להיות רובוט ושהחבר הכי טוב שלך זה המחשב בעבודה. מקצוע שחשבתי עליו עד לא מזמן היה בישול, אך זה ירד מהפרק מכיוון שזה תחביב ואני לא מעוניינת להפוך את זה למקצוע ולבסוף לשנוא את הענין כולו.. (מניסיון, אחרי טראומה שבגללה לא נכנסתי למטבח 4 שנים- אך זה עבר!! ) מה שכן הדליק לי נורה ממש לאחרונה, ראיתי שיש באוניברסיטת תואר ראשון באנגלית ולימודים אמריקאים שזה כן נשמע לי הגיוני כי ניתן לשלב את זה במגוון מקצועות כגון הוראה, עיתונאות וכדומה. עדיין לא עשיתי פסיכומטרי ואני פוחדת מהעניין, לא שאני לא חכמה, פשוט יש לי בעיה עם עמידה בזמנים ולחץ, למשל מצבי בלאק אאוט במבחנים בתיכון, אבל מהפחד לקבל 400 אני פוחדת אפילו לגשת. בגרות לא משהו.. מהסיבה הנ"ל, וגם בדיעבד, הייתי צריכה ללמוד כמו שצריך ולא לעבוד ולנצל את הזמן במחשבה על העבודה ולאן לצאת בערב.. זאת פעם ראשונה שאני רושמת בפורום, ולאחר קריאת כמעט כל הפורום התרשמתי לטובה מהתגובות ומהעזרה שאתם מציעים פה. אודה מאוד אם תוכלו טיפה להשתיק את הקולות בראש.. שבוע טוב :)

תשובה ממה שאת כותבת עולים פה הרבה פחדים שאיתם את מתמודדת או צריכה להתמודד. הטראומה שקרתה לך בתחום הבישול, הפחד לקבל ציון נמוך בפסיכומטרי, הפחד לא לעמוד בזמנים- כל אלו הם פחדים שיכולים לעקב אותך בדרך למטרה. את חייבת לחשוב מעבר להם ולראות למה את באמת רוצה לפנות. אם את רוצה לעסוק בבישול, אל תתני למה שקרה להפריע לך. אם את רוצה ללמוד אנגלית, תלכי לעשות פסיכומטרי. את, דרך אגב יכולה לשלב בין השניים. הצעד הראשון שלך הוא לנסות לנקות לך את הראש מאותם פחדים ואז להחליט בצורה נבונה יותר.

לידול

New member
היי

את טיפוס מוחצן או מופנם? את אוהבת למכור? את אוהבת את עולם הפרסום? במה עבדת עד היום? איך את עם דם? ועם זריקות?

hilush26

New member
תשובות

- אני קצת מוחצנת וקצת מופנת, משתדל לא להיות קיצונית לשני הקוטבים. - כן, אוהבת למכור. - אוהבת את עולם הפרסום אבל מרחוק. - עבדתי בשתי חנויות בגדים בתור אחראית משמרת, הנהלת חשבונות במשרד עורכי דין, תקופה קצרה כטבחית במסעדה. - אין לי כל כך בעיה עם דם, ודווקא חשבתי כבר על כיוון של להיות אחות, אבל מידת השקעה בלימודים לא שווים את המשכורת הזעומה והיחס שאחיות מקבלות, למרות שיש תגמול אישי וסיפוק של מתן עזרה לאנשים וגם זה 24/7 , שעות מטורפות..

sivan120

New member
זה לא נכון בקשר לאחיות

דווקא אחיות מקבלות משכורת יפה מאוד בעבודת משמרות ועם הוותק המשכורת עולה יותר ויותר (בכל מערכת הבריאות יש משכורות בסיסיות נמוכות שבעזרת משמרות מגיעות להרבה כסף).

hilush26

New member
נכון, אבל

נכון, אבל וותק זה מעל לחמש שנים במקצוע , ונכון שככל תעשי יותר משמרות המשכורת תעלה אבל אחרי כמה שנים מגיעים למצב של שחיקה, זה עבודה פיזית קלה, נותנים את כל הכוחות והאנרגיות וגם מבחינת הצד הרגשי..

sivan120

New member
לכל עבודה יש יתרונות וחסרונות

מצד שני, אחיות זו עבודה די בטוחה. תמיד תהיה לך עבודה והאחיות של הארץ מאוד מוערכות גם בחו"ל.

לידול

New member
היי

נראה לי שלכל אדם יש הרבה דברים שהוא יכול לעבוד בהם ולהנות ולהצליח. אני אגיד לך שני רעיונות שהיו לי, את יכולה לאהוב או לא לאהוב אותם, זה בסדר. אם את אוהבת למכור, אז תוכלי לעבוד במכירות. כמובן, שהכי טוב זה לעבוד בחברת הייטק, ולהיות שם "איש שיווק ומכירות". כלומר, במקום למכור בגדים, למכור מכונות גדולות. אם את רוצה תואר רלבנטי, את יכולה לעשות תואר במנהל עסקים עם התמחות בשיווק. רעיון שני, זה שתהיי מתווכת נדלן אם הכיוון מושך אותך.

hilush26

New member
רעיונות מעניינים

ובאמת תודה על העזרה ועל ההקשבה, בשלב הראשון החלטתי לגשת לפסיכומטרי. נדל״ן זה פחות אני, אז נראה לי שלא. מכירות זה כן מאתגר אבל אני מגיעה לשחיקה נורא מהר.. בינתיים הכינון שלי זה אנגלית ולימודים אמריקאים.. מקווה שזה יהיה מהלך שהוא נכון. בברכת שנה טובה לפורום! ותודה על העזרה וההקשבה, זה גרם לי לראות דברים בצורה שונה ולטובה. חג שמח!

למעלה