עזרה...

blackorpheus

New member
עזרה...

אני עובד עם יומן חלומות ולאט לאט זוכר את החלומות טוב יותר...במקביל אני שואל את עצמי אם אני בחלום כל פעם שאני 1)מתחיל שיחה עם מישהו 2) עולה לאוטובוס ( עוגן) 3)מגיע הביתה 4)קם \הולך לישון 5) מביט בשעון 6) כל שעה עגולה אך כשאני חולם ועושה את הדברים הכי שטותיים אני לא זוכר לשאול את עצמי האם אני חולם, למה ? עוד משהו האם יש לכם עצה לזכור חלומות טוב יותר חוץ משכנוע עצמי לדוגמא אם אני קם בבוקר ולא זוכר מה חלמתי.

makron2

New member
טוב...

יומן זה דבר מאוד חשוב לשפר את הזכרון ועוזר גם להשאר במיטה עם עניים עצומות ו*לשחזר את החלום כשלב מקדים לכתיבה. "במקביל אני שואל את עצמי אם אני בחלום" - מתחיל שיחה זה קצת מוגזם ויהיה טוב לבחור מספר קטן יותר של פעולות ולשנות אותם ותקרא על מיילד וסימני חלום בספר וגם על התרגיל. - חשוב לקרוא מהמקור,זה עוזר להבין. "חולם ועושה את הדברים הכי שטותיים(בדרך כלל אלו סימני חלום) אני לא זוכר לשאול את עצמי האם אני חולם, למה ?" - כי צריך לעשות *מיילד(לאחר כמה שעות שינה)ולמשך כמה דקות לפחות,זה ישפר את ההבנה שלנו שהארועים הללו(הסימני חלום)הם בעצם כמו מעיין פעמון שמצלצל ואומר אני חלום,כל זה ישפר את הדריכות לסימני החלום בזמן החלום עצמו. בזמן המיילד בקטע של השחזור חלום/דמיון לדוגמא:ברגע שאני מסתכל על הסימן אז אני *משחק אותה כאילו אני מזהה ומדבר אל עצמי כמו משהו בסגנון של "היי זה סימן חלום" "אני חולם" "זה חלום"(בנחישות) - ז"א לזהות/לגלות/למצוא שמדובר בחלום *עקב הסימן -- בחלום עצמו יש לבצע בדיקת מציאות לאחר שמזהים ע"מ לוודא סופית שמדובר בחלום וזה גם ישפיע על מידת ההבנה שמדובר בחלום לאורך החלום.

blackorpheus

New member
אבל זה קצת שונה

לפי מה שכתוב בספר הוא קודם מביא טכניקות של אנשים שונים לבדיקת מציאות בחלום לדוגמא: CRITICAL STATE TESTING TECHNIQUE 1. Plan when to test your state 2. Test your state Adapted from Tholey’s reflection technique. ואז הוא מביא עוד כמה טכניקות באמת קצת מוגזמות כמו לדמיין שאתה כן חולם גם כשאתה לא....ואז הוא מביא את טכניקת המיילד ואומר שאפשר להתנסות בה רק אחרי שהצלחת לזהות שאתה רואה סימני חלום ושם הוא מביא את הדוגמא של לשנות כל יום משימות. האם מיילד זה חלק מהטכניות הקודמות לזיהוי סימני חלום או שזה כבר חלק חדש שאתה יכול להתנסות בו רק אחרי שאחת הטכניקות הקודמות הצליחה לך ?? כי אתה מבין שאם אני קובע לעצמי מספר בדיקות הרעיון הוא להפוך אותם להרגל וכשאני קובע לפי הדרך השנייה כל פעם בדיקות לכל יום בשבוע ומשנה אותם זה כבר לא ממש הרגל אלה הכנת מודעות עצמי לסימנים שאתה קובע לעצמך....אבל כשאני חולם אין את אותם הסימנים אלה אני רק אומר לעצמי שכשאני אראה משהו מוזר אני אעשה בדיקת מציאות : ]]

makron2

New member
נקודה טובה...

"CRITICAL STATE TESTING TECHNIQUE" - כמו ששמת לב מדובר בטכניקה אחת מיניי רבות - אבל זה חלק מתרגול לזמן היום,בהחלט רצוי לשלב בין תרגול יום לתרגול לילה כדיי להגביר את הסיכויים. - בעקרון זה כמעט וזהה לתרגול יום של המיילד וזה בעקרון ביצוע בדיקות מציאות בזמנים/ארועים מסויים כדיי לפתח הרגל של *תהייה לגביי המצב הנוחכי שלנו,מאחר שתמיד לפניי הבדיקה צריך להסתכל טוב ובאמת לחשוב "האם אני חולם?",כדיי שהרצינות וההשקעה בתהליך יעברו גם לחלום עצמו - לאחר התהייה יש לבצע בדיקת מציאות יסודית. "לדמיין שאתה כן חולם גם כשאתה לא" - בעקרון גם במיילד זה לדמיין שאתה חולם/בחזרה בחלום ומצליח לזהות - אלו כמו בערך טכניקות שספורטאים משתמשים כדיי לשפר את הביצועים - *להשתמש בדמיון,אני למשל רואה רק חושך אבל אני מדמיין שאני רואה
. "האם מיילד זה חלק מהטכניות הקודמות...זיהוי סימני חלום יכול להתבצע במקביל מאחר שגם החלומות וגם הסימנים לפעמים משתנים,אפשר להשתמש בכל סימן חלום למיילד ורצוי סימן שחוזר(עוגן)יש לעקוב ורצוי לסמן אותם ביומן כדיי *להדגיש לעצמך שהסימנים האלו מצביעים על כך שאתה חולם ובזמן חשד יש לבצע בדיקת מציאות יסודית. "אתה יכול להתנסות בו רק אחרי שאחת הטכניקות הקודמות הצליחה לך ?"אפשר תמיד מספיק שיש סימן אחד מחלום אחרון או "טרי" - ובגדול ברגע שאתה תזהה פעם אחת שמדובר בחלום זה יהיה יותר קל אבל בכל מקרה השיטה הזו מאוד יעילה ופשוטה לדעתי. "שאם אני קובע לעצמי מספר בדיקות הרעיון הוא להפוך אותם להרגל" כחלק מתרגול היום כן. "לפי הדרך השנייה - אתה מאמן את עצמך לבצע משהו רק לפי היכולת לזכור/לבצע משהו אוטומטית ברגע שאתה רואה משהו אחר - זה תרגול יום שנועד לשפר את היכולת הזו ז"א המשימות גורמות לכך שבפעם הבאה שתקבע לעצמך מטרה במיילד "*בפעם הבאה שאני חולם(זמן לביצוע)*אני רוצה לזכור שאני חולם(מטרה)"...לאחר מכן הקטע של הדמיון וההבחנה בסימן שבו אתה מצליח לזהות והחזרה בדמיון נועדה ע"מ לקבע את המחשבה הזו של תכנון והצלחה. "אני רק אומר לעצמי" - תחזור על הנוסח של המיילד,זה יותר מדוייק,אבל אפשר גם אחרת כמו ששמת לב.

למעלה