עזרה

לילך00000

New member
עזרה

שלום אני אמא לשני ילדים מקסימים ילדה בת 5.5 וילד בן 3. . בתי היא ילדה מקסימה וחכמה מאוד. וגם בני מקסים וחכם אך שובב מאוד עד כדי כך שאינו מקשיב לי בכלל הוא כאילו עושה לי בכוונה כדי שאני ישים לב למעשים שלו. אציין כי לילדיי לא חסרה ולו טיפה אחת של תשומת לב, אני כולי שלהם עד שהם הולכים לישון.אציין כי ילדיי מאוד קשורים אליי ותמיד מחפשים אותי בסביבתם, הבעיה היא שבני אינו מקשיב לי אפילו כשאני צועקת ומנסה לחנך. בעלי תמיד אומר שאני צריכה להפסיק לצעוק ויותר לדבר ולהסביר אבל ניסיתי גם את הדרך הזאת וזה לא עזר.

לילך00000

New member
הילד שלי הכי מקסים בעולם

אנשים חסרי שכל מבקשת לא להגיב אם התשובה שלכם אינה לעניין

skyismine

New member
כן, "מקסים, ו"חכם" רק צורח ולא שם עליך

ממש ילד מדהים

ללילך...

שלום רב, ילדים יכולים להיות מקסימים וחכמים ולא להקשיב לנו – אין קשר בין הדברים. אני חושבת שזה הזמן להצטרף לקבוצת הורים לומדת וללמוד מה ילדים אומרים לנו בהתנהגותם? מה הם צריכים? מה אנחנו יכולים לעשות על מנת לספק להם את הצרכים ובמקביל ללמד אותם ולאמן אותם לכישורי חיים נדרשים? מה דעתך להצטרף לקבוצה כזו ולקבל מיומנויות וכלים להורות יעילה ועכשווית? ועוד שאלה, מה הגננת מספרת? איך היא מתרשמת מהילד בגן? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

לילך00000

New member
בהמשך לשאלתי

תודהעל תגובתך המהירה. אשמח מאוד להצטרף לקבוצת הורים וללמוד דברים חדשים. בנוסף אציין כי בני עדיין נמצא במעון והמטפלות ממש אוהבות אותו ואומרות שהוא ילד מדהים ומקסים, והאמת שהוא באמת ילד מקסים הוא אינו מרביץ או חוטף או שובר,הוא ממש חכם ומתנהג כמו בוגר. הבעיה היא שהוא אינו מקשיב רק בבית וכאילו עושה לי בכוונה, כי כשאנחנו יוצאים מהבית ולא משנה לאן אז הוא כן מקשיב ומתנהג ממש יפה. האמת שכולם אומרים שהוא מפונק מדי האם יש קשר בין הדברים?

המידע שהוספת משמעותי מאוד

שלום רב לילך, המידע שהוספת משמעותי מאוד. וגם אופטימי מאוד. כי לילד יש יכולת להקשיב, לשתף פעולה וכיו"ב. הוא בוחר (באופן לא מודע) איפה ולמי להקשיב? אני מבינה שהקושי הוא בעיקר בבית מולכם (הוריו). מה המסקנה? כנראה יש קשר בין הפעולות שלו לתגובות שלכם. בקבוצת הורים תלמדו מהו הקשר? ואיך ניתן לתת התייחסות בונה להתנהגות מפריעה כדי למתן או להכחיד אותה. המשיכי לשתף ולשאול. בברכת לילה טוב, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה