עזרה :)

עזרה :)

נתונות שתי התרכובות הבאות- NaNH2 N2H4 א. קבע מי מהן תהיה נוזל בטמפ החדר. תשובה- N2H4 בגלל שהחומר הוא מולקולרי והשני הוא יוני מוצק. נכון? ב. נסח תגובת היתוך לכל אחת מהתרכובות. יש את זה שקובץ שצירפתי. אני לא בטוחה לגבי התגובה השניה. ג. כיצד ניתן להבין בין שני הנוזלים. תשובה- החומר היוני יוליך חשמל בניגוד לחומר המולקולרי. ד. רשום נוסחת ייצוג אלקטרונית של התרכובות. צירפתי את זה בקובץ. אני מקווה שהכל טוב !!!!!!!!!!!! :L שאלה נוספת- HF SiF4 למי טמפ' רתיחה גבוהה יותר? די התבלבלתי פה. בהתחלה חשבתי של-SiF4 בגלל ההבדל הגדול בענן האלקטרונים, אבל אז חשבתי שאולי לHF בגלל שהוא מקיים קשרי מימן שהם חזקים יותר מקשרי ו.ד.ו ולכן המרחק בין המולקולות גדול יותר ונדרשת יותר אנרגיה לכן הטמפ' רתיחה גבוהה יותר. אז... מה מבינהם הוא הנכון?? תודה מראש!!

התגובה הראשונה נכונה

השנייה מאד לא. אמרת בעצמך שהחומר מולקולרי ולא יוני אז למה לפרק אותו ליונים??

אני יודעת שאין שש מינוס ולא פלוס בגלל זה שאלת

י. ידעתי שזה לא נכון ומשהו פה לא בסדר.

כי זה לא קשור למה ששאלתי אתמול!!

אם אני אשאל באותו שרשור של אתמול לא התיחסו לזה כי לא יראו את זה.

deathcaster

New member
זה כן קשור וכן יתייחסו ../images/Emo46.gif

השאלות שלך הן בנושא כימיה כך שזה כן קשור, ואני מאוד בספק אם יש כאן שאלות שלא זוכות למענה כלשהו, משורשרות או לא משורשרות. להבא אל תפתחי נושא חדש.

תשובות נוספות

א)נכון ב)כאמור לעיל, נכון חלקית בלבד ג)נכון חלקית,אלא שב' שלך סותר זאת חלקית כיוון שלפי הניסוח שלך גם החומר המולקולרי יוליך(כי יש לו יונים ניידים). יתרה מזאת, בעייתיות נוספת: החומר היוני יוליך במצב צבירה נוזלי או מומס ולא ככה "סתם" כמוצק בטמפ' החדר (לא ציינת זאת אלא כתבת תשובה חלקית בלבד). ד) בNaNH2 חסר לך אלקטרון בקשר אחד של החנקן עם המימן ובנוסף לא ציינת שהם יונים, היינו סוגריים מרובעות על כל יון וכתיבת המטען שלו (ככה אנחנו עשינו בזמנו בתיכון). בהידראזין, N2H4, עשית קשר כפול בין שני החנקנים כך שיש לכל חנקן שני קשרים קוולנטיים בודדים ועוד אחד כפול, מה שמאד לא סביר אלא אם כן כל חנקן טעון, וזה לא המצב. כמו כן, אפילו ככה חסרים לך שני אלקטרונים למבנה שציירת. לגבי שאלה אחרונה: מסכים, מעט מבלבל. עם זאת, שימי לב: המימן הפלואורי גם דו קוטב קבוע(מומנט דיפול) וגם קשרי מימן חזקים בין המולק' וחשוב לזכור שקשרי מימן חזקים בהרבה מכוחות וד"ו. לכן (ראי וקיפדיה לאישור), סה"כ המימן פלואורי רותח בטמפ' גבוהה יותר. בהצלחה.

שאלה נוספת ! (הינה לא פתחתי שירשור נוסף)

SiF4 מתמוסס ב-CS2 אבל היסוד Si לבדו לא מתמוסס? איך זה יכול להיות???

יכול להיות בגלל ש.....

SiF4 הוא מולקולרי שמקיים ו.ד.ו וכאשר Si לבד הוא למעשה חומר אטומרי. חומר אטומרי לא מתמוסס כלל. זו הסיבה?

ועוד דבר כללי-

אני שם לב שלרוב לאחר שמגיבים לך, את לא מגיבה. עזרי לנו לעזור לך, על ידי תגובה אלינו, בה תגידי אם הבנת מה שאמרו לך או לא...אפילו אם הבנת את זה-מצויין, אבל מומלץ לכתוב שהבנת את העניין (לדעתי). אחרת,כאמור נראה שלא נעשה שימוש בתג' שכתבו לך, מה שמוריד במעט (עבורי) את הרצון להגיב...

למעלה