עזרה...

• פותח הנושא Mei6
  • פורסם בתאריך

Mei6

New member
עזרה...

אנחנו נשואים שנתיים ויש לנו תינוק מקסים בן חצי שנה.. הזוגיות היתה מעולה לפני הולדת התינוק, רק מאז שהוא נולד לא ברור למה ומה אנחנו רבים כל יומיים (בד"כ על שטויות), הוא נשאר מאוחר בעבודה (לצורך עבודה בלבד!!) ובכלל כבר לא קיימת זוגיות. לדעתי יש מקום ליעוץ זוגי, אם יש לכם המלצה ליועץ/ יועצת זוגית מאיזור הדרום (אשקלון- רחובות), אני ממש אשמח... כבר נשבר לי ואני אובדת עצות

גארוטה

New member
מה שקורה לכם

קורה להרבה זוגות שפשוט שוכחים את הזוגיות אחרי הולדת הילד הראשון. הזנחתם את הזוגיות וכל ההתעסקות שלכם היא סביב התינוק החדש. אם הכל היה נפלא קודם אין שום סיבה שלא ימשיך להיות נפלא גם עכשיו. אני לא יודעת אם את בבית איתו כל היום או לא, אבל בהנחה שכן את בוודאי כועסת ומתוסכלת שבעלך חוזר מאוחר הביתה כשאת כבר עייפה מכל היום ואין לך כח לכלום, הוא חוזר מאוחר כי אולי הוא מרגיש לפתע כינור שני ובתחרות על תשומת ליבך מול הילד ולאט לאט גדל הפער והמרחק ביניכם. את מחכה שהוא יעשה מעשה כדי להתקרב ולהעיר את הזוגיות וכנ"ל גם הוא ואף אחד לא מתאמץ לעשות שינוי שיוציא אתכם מהמבוך שנקלעתם אליו. מהמעט שכתבת זה מה שאני יכולה לנחש שקרה, יעוץ זוגי? למרות שאני תמיד בעד אני לא בטוחה שזה הכרחי למקרה הספציפי שלכם, אבל זה בטח אף פעם לא מזיק.

Mei6

New member
זה נכון

אבל שנינו עובדים, אני נאלצת לסיים מוקדם את יום העבודה שלי בכדי להיות עם הקטנצ'יק. ברור שהזוגיות הוזנחה, מה שגם היתה לנו התחלה מאוד קשה עם הילד. אבל התחושה ששום דבר לא חזר להיות מה שהוא, ואם כן הוא מבליח לרגעים קצרים. לדעתי אנחנו צריכים יעוץ כדי שנלמד מה אנחנו עושים לא בסדר (למרות ששנינו יודעים זאת, אבל דיעה מהצד נותנת יותר תוקף לדברים), וככה דברים יחזרו להיות מה שהיו. אם יש לך המלצה אני מאוד אשמח לקבל

גארוטה

New member
הדבר היחידי שאני

יכולה להמליץ לך זה יעוץ זוגי בשיטת "אימגו". תרשמי בגוגל אימגו ותמצאי מטפלים מהאזור שלכם, זה יכול לעשות פלאים לזוגיות שלכם וגם לכל אחד מכם באופן אישי. בהצלחה.

seeyou

New member
.." וככה דברים יחזרו להיות מה שהיו."../images/Emo178.gif

אחד הבעיות הנפוצות היא האמונה שהדברים יחזרו להיות מה שהיו. יש "שחקן" חדש -התינוק שגונב את תשומת הלב שלך. בעלך התחתן איתך בגלל מצב נתון בעבר(אינטרסים הצרים שלו) ולא בגלל האינטרסים שלך. ההגיון שלך לחלוקה צודקת-חדשה היט הגיונית אך בהרבה מקרים לא מציאותית. אם היום הוא נשאר בעבודה בגלל סיבה מסויימת-מחר הוא ישאר בגלל בעיות שצצו בקשר האינטימי שלכם אשר נפגע וימשיך להפגע עם הזמן . אנשים לא מבינים כללי המשחק לפני שמתחתנים לדעתי חובה יעוץ נשואים לפני ולא אחרי. Men marry what they need not what you need יוסי

גארוטה

New member
אתה כל כך צודק

בהחלט חובה יעוץ זוגי לפני שמתחתנים, רק חבל שכל כך מעט זוגות חושבים כך, אם בכלל.

seeyou

New member
קחי יוזמה ותפיצי את הרעיון../images/Emo24.gif

הרבה נשים(אנשים) בפורום הזה ומניח שגם בפורומים אחרים שאת משתתפת מעריכים את המלצות שלך לחיים לכן יש סיכוי שי]נימו את הרעיון.

נומלה

New member
הבעיה במקרה הזה התחילה עם התינוק

לא עם הנישואין. יש בעיות זוגיות ספציפיות לכניסת תינוק חדש שאינן מתרחשות כשמתחתנים. כשמתחתנים אפשר להמשיך כל אחד את חייו במסגרת האילוצים הפרטיים שלו. תינוק חדש מכניס למשוואה את הנושא שזמן של אחד מבני הזוג הוא על חשבון בן הזוג השני (כי תמיד מישהו צריך להיות עם התינוק) וזה מה שמכניס הרבה מריבות. אולי יעוץ לפני שנכנסים להריון?

יעל717

New member
דברים לא יחזרו להיות כמו שהיו..

וברגע שתשני את הציפיות שלך אז גם לא תתאכזבי כל כך.אתם כבר אף פעם לא תהיו זוג צעיר ללא דאגות על ילדים, סדר יום מטורף,עייפות וכו'. עכשיו יש הרבה יותר אחריות,עומס עבודות בית וטיפול בתינוק,לילות בלי שינה,פעם הוא חולה,פעם הוא אחרי חיסון,פעם כואבת לו הבטן ועוד ועוד ועוד.... איך את מצפה שתחזרו להיות כמו שהייתם לפני לידתו?

Mei6

New member
ברור שדברים לא יחזרו

להיות מה שהיו, אבל בדרך כלל לגברים קשה קצת לקבל את המצב החדש..וזה גורם להרבה מריבות

seeyou

New member
"בדרך כלל לגברים קשה ../images/Emo8.gif"../images/Emo45.gif

אם תשכילי להבין-להפנים את המשמעות הזה בחיי הנשואים באופן כללי ובפרט במצב כפי שאת נמצאת היום(אחרי הריון) הכול יסתדר על הצד הטוב.
את תתני לילד אחד לקחת את הצעצוע של השני
יוסי

אשליית הביחד

אנשים נוטים לראות בזוגיות שלהם מבצר - מגן ומחסה, הדבר היחיד היציב בחיים. האמת, כמובן, הפוכה: במצבי משבר - מחלה, אבטלה, ילד ראשון, אפילו סתם מעבר דירה - הזוגיות היא הראשונה שנפגעת. לא צריך "טיפול זוגי" ולא נעליים, רק לקחת אוויר - עם כל חודש שעובר הילד גדל, הטיפול נהיה יותר קל, כבר אפשר להשאיר אותו עם בייביסיטר או מטפלת, מתפנה זמן והזוגיות חוזרת - מה שהיה לכם לפני הילד לא יחזור, כמובן, משהו שונה יפרח.

למעלה