עזרה....

tali226

New member
עזרה....

יש לי פעוט בן שנתיים שדי "התמכר לטלויזיה" זה לא שחסר לו משחקים או שאני לא מעסיקה אותו אבל במהלך היום אני מוצאת את עצמי עסוקה עם אח שלו תינוק קטן ועם הבלאגן בבית במיוחד עכשיו לפסח..וזה הדבר היחיד שמקל עלי אכשהוא... אבל אני ממש לא יודעת אם זה טוב.נהיה מצב שהוא קם בבוקר ישר לטלויזיה...מסיים לאכול טלויזיה...,,משחק בכדור טלויזיה...מנסה להדליק אותה ומתעצבן שהיא מכובה...כאילו היא רק מעניינת אותו. מה דעתכם??

a g 2 7

New member
לנסות יום ללא טילויזיה....

גם אצלי יש ימים שהם רואים הרבה טילויזיה אבל יש ימים שהטילויזיה לא נפתחת בכלל אני מאוד משתדלת שלא יראו הרבה.... זה ממש לא בריא לראות הרבה ... תנסי לענין אותו בגינה בחוץ,משחק מיוחד ....לנסות להעסיק אותו במשהו אחר..

תראי, אני מבינה שאין אחים גדולים בבית, נכון?

אצלינו למשל, לא פותחים טלויזיה בבוקר בכלל. ההרגל הוא שפותחים רק בשביל לראות תוכנית או קלטת מסוימת ואז סוגרים, היא לא עובדת ברקע. ויש תקופות שרואים יותר, כי נכון, לפעמים זה עוזר, אבל גם בתקופות האלה אני משתדלת שיהיו זמנים שעושים דברים אחרים, כדי באמת שלא יתרגלו רק לראות טלויזיה.

polegra

New member
אנחנו בדיוק באותו המצב..הוא יודע להפעיל לבד

את הDVD וכל הזמן שם ומפעיל... קם בבוקר ישר מבקש לולי (מסבירה לו שלולי עוד ישן כי אין טלויזיה בבוקר) הוא מנסה להפעיל וכבר למדתי אני מכבה מהכפתור הראשי...את זה בינתיים לא יודע.... קם מהשינה לולי או הכיבשה שושנה או הופ... הוא כבר יודע מתי יש הגן הקסום ומבקש... אני מסבירה לו שמ-8 הטלויזיה של אמא (רואים חדשות ומכינים אותם לשינה) ומנסה להסיח את דעתו עם משחקים קפיצות מוכנה להתפשר על שירים (MTV או 24) ורוקדים וקופצים ביחד והוא לא נעול על הTV אחרי שהוא ראה את הכבשה שושונה איזה 8 פעמים ברצף החלטתי על ניתוק מהיר מהTV ואין מה לעשות זה דורש להעסיק אותם ברגע שהבנתי שבמקום להיות איתי במטבח הוא מעדיף לעמוד ולבהות בTV הבנתי שזה ממש , אבל ממש ממכר ומשתדלת שיראה כמה שפחות. טלי

mAmA MiSiSiPi

New member
נראה לי

שזה בגלל מה שציינת בפיסקה הראשונה, נכון לעכשיו הטלויזיה היא תחליף זה מקל על שניכם ונותן לכם את מה שאתם צריכים עכשיו, לאט לאט עם תינוק קטן תיכנסו לשיגרה ויהיה יותר פשוט עט עט בהדרגה להוריד את המינון של הטלויזיה. כמו שאני רואה את זה סה"כ תקופה וזה יעבור...רק לא לשכוח שזה רק לעכשיו.

../images/Emo45.gif

גם לנו היתה תקו' שבה רננה נדבקה יותר, כשרעות היתה פיצית. גם היום היא חולת טלויזיה אבל אני שמה לזה גבול ולא מוותרת...

../images/Emo45.gif מסכימה ומוסיפה

באמת נשמע שעכשיו הטלוויזיה עוזרת לך ולו להסתגל לסדר יום חדש ולשינוי במשפחה וזה בסדר. כשירגעו העניינים ותכנסו לשיגרה תוכלי לנסות למתן את הצפייה. רק רוצה להוסיף שלנו מאוד עזר סדר יום קבוע - יש שעות קבועות לצפייה (חצי שעה בבוקר ועשרים דקות אחר הצהריים בזמן שאני מבשלת ארוחת ערב) והוא יודע שיתהפך העולם - לא תהיה טלוויזיה בשעות אחרות. אני מאוד ברורה בנושא- אלא אם כן הוא חולה ומסכן ורוצה לרבוץ מול המסך. השלט לא בהישג יד ואני לא צופה בטלוויזיה בשעות הערות שלו (הוא הולך לישון מוקדם, בסביבות שמונה, ויש לי זמן לראות טלוויזיה).

עגלי

New member
אני משתדלת להפגיש אותה עם חברים

ההתעסקות איתם מעניינת לכשעצמה ואולירואים תוכנית ביחד אבל תמיד יהייה מישהו שירצא לעשות משהו אחר אחרי שהתכנית ניגמרת .

למעלה