עזרה :)

Suikun

New member
עזרה :)

שלום, לא מזמן התחלתי להכנס לרעיון של החלומות הצלולים, ומיד אחרי הקריאה הראשונה עלתה בי תהייה- האם חלומות רבים שאני זוכר היו למעשה חלומות צלולים? לדוגמא, מקרה שהיה לי אתמול בלילה. כבר כמה ימים שאני רוצה לשים מחברת ועט ליד המיטה כדי שאני אספיק לכתוב את החלום שלי ישר בבוקר, לפני שאני שוכח. אבל.. מה לעשות, תמיד הזכרון משטה בי ואני שוכח לשים את המחברת. בכל מקרה, היה לי חלום שאני פשוט לא זוכר מה היה בו. אבל אני זוכר את זה-כשהוא נגמר, אני התעוררתי. ואמרתי לעצמי כל כך הרבה פעמים "אסור לשכוח, אני צריך לרשום" ואז התחלתי לשנן לעצמי את החלום בפרטים. ואז הייתה מחברת. ועט. ואני זוכר שרשמתי את פרטי החלום. אני זוכר שרשמתי נקודות קטנות בצד ימים של הדף , וליד כל נקודה רשמתי מה קרה באותו הזמן בחלום ההוא. אני זוכר שזכרתי אותו ממש ממש במדויק, וממש רשמתי! ואז התעוררתי. ולא הייתה מחברת, ולא היה כלום. לא זכרתי שום דבר בקשר לחלום שכרגע רשמתי, אבל כן זכרתי את המחברת ואת עצם הרשימה. אז האם זה היה חלום צלול, שלמעשה הייתי בטוח שזאת מציאות עם מחברת, או שבעצם זה היה חלום רגיל שחלמתי שחלמתי חלום (מבלבל) ? עוד משהו- ברוב החלומות שלי יש לי שליטה, לא לגמרי, כלומר שאני יכול מתי שאני רוצה פשוט לפתוח את העיניים ואז החלום נהיה שחור ואני מתעורר. ה קורה לי הרבה כשיש לי סיוט, לדוגמא שמישהו דוחף אותי מצוק, אז רגע לפני שאני פוגע בקרקע אני אומר לעצמי שאני אפתח את העיניים ואנצל, ואז נהיה שחור והתעוררתי. או שאני חולם שם אני מנפנף בידיים אני עף, אז אני כאילו "לומד" כמה אני צריך בשביל לעוף גבוה יותר, נמוך יותר, ואיכשהו בהתאם לעלילה של החלום אני שולט בתעופה. זה מוזר, אני יודע. אז אלה נחשבים חלומות צלולים? תודה רבה מראש, אורי.

Real Dream

New member
שלום!

לחלום צלול יש הגדרה ברורה אחת - חלום שבמהלכו אתה מודע לכך שאתה חולם. לכן החלום עם המחברת לא היה צלול, למרות שהוא היה מציאותי(חלום צלול יכול להיות גם מאוד לא מציאותי, כך שאין קשר). בקשר לשאר החלומות... לפעמים יש חלומות שאפשר לשלוט בהם מבלי להיות מודע לכך שאתה חולם (ויש גם חלומות צלולים שאי אפשר לשלוט בהם, אז שוב אין קשר). ולכן השאלה שלי אליך היא - ידעת שזה חלום?

Suikun

New member
ידעתי שזה חלום,

שכן אם היה קורה לי משהו, לדוגמא נעמדתי על בניין ונפלתי, ידעתי להגיד לעצמי שמכיוון שנפלתי אני אפתח את העיניים לפני שאני פוגע באדמה.

LucidGuess

New member
עדיין לא נשמע לי חלום צלול.. מיאאו?

שמע, אני בכלל לא בטוח שהחלומות שדיברת עליהם היו חלומות צלולים, נתחיל בזה שאמרת - "אז האם זה היה חלום צלול, שלמעשה הייתי בטוח שזאת מציאות עם מחברת?" כלומר אתה בעצמך אומר שלא ידעת שזה חלום וחשבת שהמחברת והכל זו מציאות, אז למה בעצם נראה לך שזה חלום צלול אם חשבת שזו מציאות?? וגם לגבי הנפילה לא בטוח שזה חלום צלול, או-קיי, ידעת שרגע לפני הפגיעה בקרקע תוכל לפתוח עיניים ולהינצל, אך האם באמת ובתמים ידעת שאתה חולם? האם באמת היית מודע בתוך החלום וידעת ממש שבעצם אתה ישן עכשיו במיטה ושכל מה שסביבך זה חלום ולא אמיתי? חלום הוא צלול אך ורק אם בזמן החלום אתה יודע שאתה חולם. מיאווו?
Lucid

לי היה חלום דומה.

מזמן , היה לי חלום שאני הולכת לבית ספר ואני שוכחת תיקלוט אצל איזה ילדה והוא נעלם ואני מחפשת אותו ואני לא יודעת מה לעשות וגם הפלאפון לשי שם והמפתחות ופתאום אני מתעוררת , ורואה את התיק ליד המיטה! נרגעתי והמשחתי לישון..

Variety

New member
גם לי היה חלום דומה

חלמתי חלום צלול למחצה. זאת אומרת, ידעתי שאני חולם אבל הצלילות לא הייתה גבוהה. אח"כ, נכנסתי לאיזה כזה של טלפון, והתחלתי לרשום את החלום במחברת שלי - כאן לדעתי איבדתי את הצלילות, כי בכלל לא הייתי בבית. היו לי גם חלומות שאני קם בבוקר, רושם את החלום, ומתעורר, לגלות שהמחברת ריקה :) זה באמת קצת מתסכל :)

Chaka M

New member
לול =]

או שזה התירוץ שלך למה אתה לא כותב יומן חלומות! =]

למעלה