עזרה?

בורג

New member
עזרה?

שלום אני לא יודע אם אני במקום המתאים, אבל אקווה שאקבל עצה. הבן של השכנים הוא ילד רגיל, אבל אני רואה שהוא מתקשה לשחק בשכונה עם ילדים בני גילו, ולכן משחק לבד או עם קטנים יותר. את אמו אני כמעט ולא שומע מדברת אליו, אלא כמעט אך ורק צועקת: שמסתובב בבית, מלכלך, לא עושה מה שהיא אומרת, וכיוב'. הצעקות לרוב מלוות בקללות. האבא כמעט ולא מורגש: מחוץ לבית או שעל הספה. יש דאגה הורית, אין הזנחה מבחינת תזונה-לינה ואני חושב שאין מכות. האמא לא עובדת וכל היום בבית, אשה מאוד פשוטה. עם זאת יש הזנחה כי אני רואה את הילד מסתובב שעות בחוץ, מיזמתו או שנשלח על ידי האם כדי שלא יפריע לה ("לך תשחק בחוץ"). קונים לו דברים אך ללא ההשקעה הנילוות לכך (קנו אורגנית אך לא משקיעים בשיעורי נגינה, הביאו כלבה אך לא דואגים לעיקור ואולי גם לחיסונים). הוא ילד טוב. התחלתי להזמין אותו אלי כדי שיסתובב פחות ברחובות. הוא רק רוצה לשחק במחשב. הילד לא קורא והוא בכתה ג, וכנראה בחינוך המיוחד. בתחילת השנה הוא קיבל עזרה פעמיים בשבוע שהפסיקה, איני יודע אם מדובר בפר"ח או סיוע אחר ואת ההשתלשלות. הצעתי שאסייע לו בלימודים, שיביא שיעורים, או שנלמד במחשב לקרוא אך הוא לא רצה. עצות שקיבלתי הן שאזהר מהאשמות בפדופיליה, ושלא אתערב. האם כדאי שאמשיך ומהן הדרכים בהן אוכל לשפר?

טיגרס1

New member
היום לצערינו זה מסוכן מאוד גם אם הכוונות

מצוינות יכולות להתפרש בצורה לא טובה לכן יש כמה אפשרויות כדי לעזור והם : הראשונה זה לשבת ,לראות ולא לעשות דבר. השניה זה להציע לאמא את העזרה לילד שהיא תהיה מודעת שהילד בא מרצונו אליך ושהרקע נקי מכל פדופיליה!!! שלישית לפנות לעובדת רווחה ולהודיע לה על הבעיה זה החוק אם רואים הזנחה כזאת זה אומר דרשיני . אני בטוח שימצא הפתרון הטוב ביותר ,אבל זכור אם לקחתה את הילד זאת מחויבות גדולה ולא לפרק זמן קצר כי הילד לומד לבטוח בך ולפתע גם אתה זורק אותו הוא יחשוב שמשהוא דפוק אצלו וזה עלול להרוס את הילד .

אתה אדם טוב,אבל מסתכן באש

צר לי להגיד זאת, עידן התמימות הסתיימה, אתה אדם טוב,לב טוב ורוצה לעזור, ויתכן ששום דבר רע לא יקרה לך בעתיד, אבל אתה חייב לשים לב גם לאפשרות האחרת, לצערי ואני חוזר ואומר לצערי יש מצב שאתה תופתע מכצה רוע יש בעולם, וחבל על אנשים כמוך במיוחד הפגיעה באימון וטוב ליבך. עזוב אותך, אל תתערב. אם היית אישה אולי הייתי אומר אחרת..כי לאישה לא חושדים כמו בגבר...אז פשוט סגור את הלב שלך לילד ולאמא,אין בררה,אתה קודם לכל אחד אחר. כואב להגיד את זה,המדינה שלנו הפכה להיות למקום שמפחיד לעזור,המציאות עולה מכל דימיון, תעזוב את הילד!!

ואח"כ זועקים היכן השכנים במקרה התעללות..

אני חושבת שצריך להתייעץ עם אנשי מקצוע במוסדות המתאימים. אולי זו משפחה שכבר מוכרת לעובדים הסוציאלים?

תיראי

אפשר לעזור עד לקטע שזה עלול להזיק לאדם שרוצה לעזור! וזה מקרה קאלסי של עזרה שיכולה לגרום לו לצרות צרורות.. אז למה שהוא יזרוק את עצמו אל האש? מי יאמין לו אחרי שיקומו כל מיני "שמועות"? אחרי שיהיה בדל של שמועה מיד כולם יגיבו "צריך להרוג אותך"...או במקרה הטוב "לסרס" ...

אולי לפנות לארגון כמו פר"ח?

להסביר להם את הבעייתיות של לעשות דבר כזה באופן עצמאי, ולבקש להיות "תחת חסותם". כך החברה לא תקבל את זה בתור משהו חריג. למרות שמגיע לך צלש! כל הכבוד!!!

childling

New member
מה יש לכם אנשים?!?!?

אני פשוט מזועזעת מהתגובות שלכם. יש כאן אדם אכפתי, שרוצה ויכול להשקיע מזמנו בילד מסכן ונטוש (אפילו אם יש לו אוכל וקורת גג, הוא נטוש רגשית)- ואתם אומרים לו לברוח כדי שלא יסתבך??? אז אוקיי, ברור שצריך לעשות את הדברים נכון ובזהירות, לעדכן רשויות או את האמא כדי להמנע מלשונות רעות. אבל להגיד לבחור הטוב הזה לאטום את לבו לסבל של הילד זה פשוט הרוע והאדישות בהתגלמותם. בגלל אנשים כמוכם עם מחשבות כאלה המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית. תתביישו. ובאשר לך, בורג: כדאי שתיקח את האמא של הילד לשיחה ותפנה תשומת לבה למצב שלו. תגיד לה שאתה רוצה לעזור ומוכן שזה יהיה בפיקוחה. אישורה חשוב מאוד לצורך הדבר. פנייה לפרוייקט "פרח" היא אופציה. בכל מקרה אם יש לך את המשאבים אל תוותר על הילד הזה, כי בזכות האכפתיות שלך החיים שלו עשויים להשתנות.

ariar2

New member
אני חושב שאת צודקת, אבל שימי לב-

יש בסיס של אמת בחשש שהכוונות הטובות לא יתפרשו נכונה. תחשבי שגם ההורים, מתוך רצון להגן על הילד שלהם וגם מתוך כעס על ה"התערבות" של השכן הזר, עלולים להטיל האשמות מכוערות שעלולות לעלות ביוקר. הייתי מציע לך- שכן יקר- להציע לילדים שלך (אם יש לך) לשחק עם הבן של השכנים. אם לא, אולי להזמין את האחיינים שלך שיבואו וישחקו איתו. בכל מקרה גם התועלת שאותה יכול להפיק הילד מהסתובבות עם מבוגר או במשחקי מחשב היא מוגבלת. ילד צריך לשחק עם ילדים בגילו (לדעתי). וזו עוד סיבה שבגינה עדיף שתנסה לעזור לילד בצורה עקיפה ולא ישירה.

N o o b

New member
מעשים טובים לא עוברים ללא עונש!

להתרחק כמו מאש! מבחינתך צריך להיות שהילד ימות. כן,כואב. אני מזדהה איתך מאוד,גם אני אוהב לעזור ואוהב ילדים,אבל בחיים לא הייתי חושב לעשות משהו כזה,רוב הסיכויים שהחיים שלך יהרסו אחרי זה.כמו שלא משחקים עם אקדח טעון,לא מתקרבים גם לילדים. כן עצוב מאוד שזה מה שהחברה כופה,הניכור המוחלט הרגשי הזה של הגבר,אבל אם תלך נגדה,במקרה הטוב ביותר רק תיכווה קשות. גם אני חושב שכל המגמה ה"פדופילית" הזו,לא פרופורציונלית בכלל והיא קמה כתוצאה מהפסיכוזה האמריקאית שאנו אוהבים לסגוד להם כל כך...אבל זה מה יש. אני מכיר חונך בפנימיה,חונך מדהים שהייתי נותן לו את ילדי בעיניים עצומות,שלפני כמה שנים הועלו נגדו טענות ע"י בחור מסויים.החיים שלו נהרסו,מרגע שהאשימו אותו,אפילו לפני המשפט.הוא פוטר מעבודתו,כולם דיברו עליו,הוא לא יכל למצוא שום עבודה,הוא נאלץ להעתיק את מקום מגוריו(עד שגם במקום החדש גילו על האישום)...אחרי זמן ארוך שבו התנהל לו המשפט וחייו נהרסו, הבחור נמצא זכאי. אתה חושב שזה עזר לו? אפילו אחרי זכאותו,מבחינת כל מי ששמע על המקרה,הוא היה בגדר אשם. לא להתקרב!!!!!

אני מזועזע מהתגובה שלך

למה שאדם בריא וזר לילד יכניס את עצמו למשפחה חולנית מבחינה נפשית??? למה שהוא יסכן את עצמו???על מה?! אולי לא יקרה לו כלום,אבל יש מצב שגם יכול לקרות לו הרס חיים טוטלי, לא חבל על הבחור עם לב טוב? הילד הזה הוא לא הבן שלו, עם כל הכבוד הוא לא אחראי לחינוכו של הילד, הוא לא אבא שלו. למה הוא צריך להכניס את עצמו למיטה חולה? מה הוא מרוויח מיזה? סכנה לעצמו. לא כדאי.

לצערי אני מסכים

ההנחה שכיום מסוכן לנסות מתוך טוב לב אמיתי, וזאת כאחד שאוהב לעזור , המערכת החברתית שלטונית רואה כיום בכל דבר טוב ותום לב , צל הרים כהרים , וכך הרבה אנשים טובי לב נפגעים מכך. חבל עליך אתה בחור בן 30 ואם כל כאב הלב , שמור מרחק או העבר זאת לרשויות, גם אם תציע להם את עזרתך הם ירימו "גבה" וישאלו מה פתאום אנחנו הרי בעלי המקצוע , מה הוא מתערב משהו לא נורמלי כאן , בו בנדוק אותו (אותך) וכאן אתה נופל למקום שלא רצית להיות בו , אלא באת רק ממקום של טוב לב. שיהיה לך יום טוב וחיים טובים.

marceloros

Member
מנהל
חיבור של מה שנאמר כאן

היות ואתה עושה עבודת קודש, היות וזה עשוי להיות מסוכן מהבחינות שצויינו, אני הייתי מנסה להסדיר את העניין גם אם זה לא הכי פשוט בדרך הבאה: פנייה ללשכת רווחה כנ"ל בכדי שישדחו אותך אליו באופן מסודר דרך עמותות כגון אח בוגר ועוד.

marceloros

Member
מנהל
ישדכו...

אני עולה חדש

../images/Emo10.gifלבורג

לטובתך כדאי לך להתרחק מהילד כדי שלא תסתבך... אחותי וגיסי טיפלו בילדה יתומה מאמא הילדה רצתה את אחותי לאמא לכן הילדה התלוננה במשטרה על גיסי וזה הרס את גיסי ואת אחותי ...אני מציעה לך להתרחק מהילד וזהו לטובתך....

למעלה