עזרה

ayeletc8

New member
עזרה

שלום, אני חדשה בפורום ולמעשה חדשה בכל הנוגע לאנדו', זה ממש עוזר שיש פורום שיכול לעזור לבורים כמוני. אני אשמח אם משהי תוכל לסייע לי למצוא רופא טוב בקופת חולים מכבי באזור ירושלים. יש לי הרבה תסכול מהרופאים של קופת חולים, אחרי שרופא פרטי איבחן אותי וביקש גם לעשות סיטי ולא להסתפק רק באולטרסאונד הרופא שמטפל בי ברבעון הזה סרב להגיש את הבקשה בטענה שהקופה תדחה אותה, הוא מתעקש שיש לי שחלות פוליציסטיות ולא אנדו', זאת על אף שהוא מעולם לא בדק אותי והרופא הפרטי בדק אותי פעמיים באופן יסודי. האמת שאני ממש מבולבלת באופן כללי לגבי האבחון, יש דרך חד משמעית מעבר לתסמינים ולציסטה בשחלה מוגדלת "להוכיח" אם יש לי אנדו או לא? ובאשר לתסמינים, אני אשמח לעצה בנוגע להקלה בכאבים בכלל ובעיקר בזמן יחסי מין - ניסיתי תנוחות שונות ואני ממש מנסה להירגע ולהשתחרר ונראה שכלום לא עוזר, קצת לא נעים לדבר על פתרונות מהסוג הזה עם הרופא... תודה,

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בטח עוד ייכנסו לפה הירושלמיות עם המלצותיהן, אבל אם בינתיים קצת קראת פה אז בטח נתקלת בהמלצות להגיע לאבחון בתל השומר - במרפאת האנדו. זו המלצתי לך, גם אם את ירושלמית... יופי שה"פועל עם תג" המהמם שלך גם זרק לך שחלות פוליציסטיות בלי בדיקה. אין ספק שאת צריכה לתפוס ממנו מרחק, ומרחק גדול. אולי הקופה שייכת לו ולכן הוא מראש אומר לך שלא יתנו לך לבצע סי טי... אבל נחזור רגע לרצינות, האם באולט' אבחנו ציסטה עכורה? זה בהחלט יכול להחשיד, אך הדרך החד משמעית לאיבחון אנדו היא רק בניתוח לפרוסקופיה. לגבי כאבים ביחסי מין, השיטה היחידה שאני מכירה זה חומרי סיכה והתעלמות מכוונת מהכאב..
לעיתים גם הניתוח משפר את המצב. אולי כדאי גם להתייעץ עם סקסולוג, ואת זה אפשר לעשות גם דרך מרפאת האנדו. וזה אחד מהנושאים שבהחלט יש על מה לדבר עם רופא שמבין באנדו. תרגישי טוב, ותישארי איתנו. הגעת לאחלה

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תבקשי לבצע בדיקת דם CA125 תוצאה גבוהה מעלה את החשד שמדובר באנדו אך חשוב לדעת שתוצאה תקינה אינה שוללת אנדו. לגבי הקלה על כאבים תתייעצי עם רופא המשפחה איזה משככים מותר לך לקחת. ושוב חוזרת על ההמלצה שכבר ניתנה לך לגשת למרפאה בתה"ש גם אם את מירושלים (מגיעות לשם בנות מהצפון ומהדרום).

ayeletc8

New member
תודה

תודה על התגובות. מחר אני עושה עוד אולטרסאונד, אני אדע לשאול אם על הציסטה, עד היום רק רופאים עשו לי אולט' והם לא נידבו אבחנה רק ענו על שאלות ספציפיות. גם לגבי הבדיקת דם, עשיתי רק בדיקת הורמונים עד היום שהיא רק הראתה שיש לי בעיית ביוץ או משהו כזה.. אז תודה רבה

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

בהדסה נדמה לי יש את מרגליות ובן סימון שיש להם מושג ואף שניים באנדו'. בכל מקרה כפי שכבר כתבו לך לתה"ש מגיעות נשים מכל רחבי הארץ,כדאי להגיע אפילו ליעוץ חד פעמי. ובהחלט הגעת לאחלה בית

navonlaw

New member
עצה מירושלמית

אני ממליצה בחום רב על פרופ' אהוד מרגליות הוא מנהל המחלקה להפריה חוץ גופית בבי"ח שערי צדק ומקבל פעמיים בשבוע במרכז בריאות האישה במכבי ברחוב אגריפס ומטפל שם בהמון בנות בבעיות פורעיות אני מטופלת על ידו תחילה דרך מכבי ועכשיו בשערי צדק ב IVF הכל בהתחייבות של מכבי ובחינם. הוא רופא מעולה, אדם מדהים ורגיש ואני מאוד מרוצה. בהצלחה הטלפון המרכז בריאות האישה - 026238170 ובשערי צדק- 026666055 יש גם אופציה ללכת לייעוץ ראשוני בשערי צדק בפרטי ומכבי מחזירה 80% ( אם יש לך מגן וזהב יש לך 3 התייעצויות כאלה ב 80% השתתפות בשנת הצטרפות)

על מרגליות שמעתי דברים מצויינים

שמעתי שהוא מצויין הוא היה רופא של בת-דודה של גיסי ובזכותו יש לה תאומות מivf ראשון ובן מסבב מוקפאים. שווה ללכת אליו.

ayeletc8

New member
תודה על העזרה

תודה על העצות הטובות, קבעתי תור בתל השומר. באשר למרגליות - אני לא מנסה כרגע להיכנס להיריון, המומחה שהלכתי אליו באופן פרטי, פרופ' שנקר שהוא גם מומחה לפוריות, אמר שכרגע אני לא יכולה להיכנס להיריון באופן טבעי אבל תמיד יש הפתעות אז כדאי לי להיזהר. בקיצור, הבנתי שזה יהיה פרוייקט להיכנס להיריון וכרגע אני מעדיפה להתרכז באיכות חיים שלי. אבל אני אזכור את השם לעתיד הלא רחוק. ממש תודה לכולכן, עזרתן לי מאוד

טשומפי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

תשובות מעולות כבר קיבלת. לי נותר רק לאחל לך ברוכה הבאה לפורום. טשומפי.

למעלה