עזרה

צר לי

אין כל קורלציה בין יום כיפור לבין יום השואה. ההקבלה שאתה יוצר היא בדיוק מסוג ההזניות המקובלות בשיח הישראלי הציבורי כדי להעצים איזו טענה, או לחדד קורבניות מיותרת. אז לפני הכל, תשאיר את יום השואה מחוץ להקשר, כי יום השואה זו החלטה אזרחית, יום כיפור, לפי אמונתך הוא צווי אלוהי, כלומר לא ילכו השניים יחד גם אם החלטת להועיד אותם יחד. וזה, גבירותיי ורבותיי מאפיין נוסף של הישראליות - העצמת השיח באמצעות דחיפת השואה אם צריך או לא צריך. בענין אנשי התקשורת, ישראליות אין ביכולתי לשבור את תמונת העולם הפראנואידית שאתה בוחר לשווק כאן השכם והערב. המחקר שהביא ידידינו תמו"ש, שרק 20% מאוכלוסיית המדינה חילונית ממש, מסתכם לפי הודעותיך המועצמות שלא לצורך, באיזה 200 אנשי תקשורת. גאולה כהן לא תצליח להתחרות אתך במניפולטיוויות של האמת. וזו ישראליות, קוטראי, צעקנות, עמידה על "זכויות" מדומיינות, יצירת "איזון" נלעג בין ימין לבין שמאל.

masorti

New member
צר לי...

אבל יש קשר הדוק בין יום השואה ליום כיפור. הקשר הוא שמדובר בשני ימים שבהן מוטלות מגבלות על הבילוי וההנאה מתוך סיבה ערכית. כל ההבדל הוא שאתה מכיר בסיבה הערכית שמאחורי יום השואה ולא בזו שמאחורי יום כיפור. אגב, אם מפריעה לך ההעצמה של הדיון דרך דחיפת השואה - אני מוכן להעביר את הדיון ליום הזכרון. הטענה שלי אפילו מתחזקת יותר, משום שיום הזכרון נתפש כיום האבל האולטימטיבי של השבט ה"ישראלי" (בהנגדה לשבט היהודי). עובדה שחרדי שלא עומד בצפירה זוכה להקרנת תמונתו בפריים-טיים בטלויזיה. הטענה שלי לא מסתכמת באיזה 200 אנשי תקשורת. הטענה שלי היא שמרבית אנשי התקשורת מגיעים מתוך אותם 20% מאוכלוסיית המדינה שעליהם דיבר המאמר של תמו"ש.

עובדה שחרדי שלא עומד בצפירה זוכה להקרנת תמונת

עובדה שחרדי שלא עומד בצפירה זוכה להקרנת תמונתו בפריים-טיים בטלויזיה???????? הפרנואידיות שלך עוברת כל גבול. נער הייתי וגם זקנתי ומימי לא ראיתי עיסוק מהותי בקוריוז הזה. כן ראיתי ואף תיעדתי, כרזות חריפות ביותר נגד ציון יום הזיכרון ויום העצמאות מעולם לא ראיתי כרזות נגד יום הכיפורים. השנאה התהומית לחגו של האחר קיימת בקרב החרדים, וכמעט לא קיימת אצל החילונים.

masorti

New member
You from all people ?

אתה מאשים אותי בפרנואידיות בענין עיסוק אובססיבי בחרדים? הרי התחביב שלך הוא להביא לפורום פשקוילים נידחים כדי להוכיח איזה חלאות הם החרדים. ובענין השנאה לחגו (יותר נכון למועדו) של האחר... תזכיר לי איזה סקטור נלחם כארי למען פתיחת בתי הקפה בערב תשעה באב? ואיזה סקטור נלחם עד חורמה לאפשר מכירת חמץ בפסח? אבל חס וחלילה וחס שחרדי המהלך באמצע בני ברק לא יכבד את הצפירה של יום הזכרון.

גלבועא

New member
אתה מתעלם מהמקור להגבלות

הציווי האלוהי מול הציווי האנושי, ולכן אין תואם בין שני המקרים. דחוף את יום הזיכרון, גם טיפוסי לצרחנות הישראלית, תמיד לדבר במנעד גבוה. מה גם, שיום כיפור אינו זיכרון למלחמות או להשמדות המוניות - אבל מה זה חשוב, אם המטרה לנצח בויכוח היא העיקר, הכל קשר. קוראים לזה דמגוגיהץ. אין דבר כזה "שבט ישראלי". שבטים יש במדבר, של בדווים.

masorti

New member
אני לא מתעלם מכלום...

ברור שהמקור להגבלות שונה, ולכן אתה מכיר ביום הזכרון ולא ביום כיפור. וזו בדיוק הפואנטה שלי.

renjintso

New member
זאת הפרשנות שלך

אתה לא יודע מה הרוב המכריע של אנשי התקשורת חושבים. אתה מפרש דברים כאילו הם מכוונים נגדך ונגד יהדותך, כשלמעשה אין להם שום קשר אליך. כשאנשים מנצלים יום שבו הם לא עובדים ולא נוסעים לשום מקום כדי להיפגש ולאכול ביחד, הם לא חושבים: "בואו נעצבן את הדוסים". הם חושבים, בדרך כלל: "יש לנו הזדמנות לפגוש חברים יקרים שמזמן לא ראינו", או סתם: "בואו נעשה משהו מגניב שלא דורש נסיעה". בני ציפר הוא אדם עם דעות מאד לא שגרתיות.טוב שהוא קיים בעיני, אבל להציג את מה שהוא כותב בבלוג שלו כדעתה הקולקטיבית של התקשורת זאת סתם בדיחה לא מוצלחת. ומה רע ב"צום קל לכל הצמים"? את הסאב טקסט אתה הכנסת כי אתה מתעקש להעלב מדברים שמעולם לא נאמרו. באותה מידה אני יכולה לטעון שלו יגידו "צום קל" בלי תוספות זה יפגע בי, כי הסאבטקסט אומר שמי שלא צם הוא לא בסדר. אבל כנראה זה ההבדל בינינו. לי אין בעיה בכלל עם אנשים שכן צמים ביום כיפור, אבל אתה רואה בכל מי שלא צם עוכר ישראל, אנטי יהודי שבז לערכיך.

masorti

New member
מצאתי בדיוק את המאמר בשבילך...

הוא לקוח מתוך עיתון תל-אביב (המקומון). החלק הראשון במאמר עוסק ביחס אנשי התקשורת ליום כיפור. כותרת החלק היא "לא צם זין". לגבי עודד בן עמי... אם היית רואה את המבט המגחך שלו כשהוא ברך את הצמים בצום קל - היית מבינה על מה אני מדבר.

אלה ה"הוכחות" והנימוקים שלך?

מאמרים מהעיתונות הם התנא דמסייע שלך, אזי הנימוקים שלך ערכם כקליפת השום. נו טוב, עיתונות בידורית, פופוליסטית, צהבהבה, מכוננת את אופי הצווחה והצעקה המיותרת.

masorti

New member
סליחה שאין לי זמן וכוח...

ללקט מאות אמירות אנטי-דתיות בגוף ראשון של אנשי תקשורת. אז אני מביא את מה שהחכה מעלה בחיפוש מהיר. לגופו של ענין... לטעון שהתקשורת אינה חילונית ושמאלנית זו טענה תמוהה על סף הזויה. המאמר שהבאתי רק משמש כעוד עדות של מישהו שרואה את המציאות כמוני. אני מקווה שנחום ברנע נתפש בעיניך כאיש תקשורת בכיר. הנה, תקרא מהי פסיקתו ההלכתית לגבי המועד של ברית מילה. תרכובת של בורות ורשעות האופיינית לתקשורת.

גלבועא

New member
אינני עוסק בתקשורת, אתה עוסק בה

אני מדבר על אזרחים במדינה, שמגדירים עצמם כישראלים, ורק כישראלים. עכשיו תראה לי את כל החברים שלך מהתקשורת שמגדירים עצמם כישראלים.

כרגיל אתה רואה מהרהורי לבך

מזה עשרות שנים שאיני צם ביום כיפור ומעודי לא נתקלתי לא אצלי ולא אצל מי ממכריי בסעודות חגיגיות. דווקא הייי מוזמן מאות פעמים לארוחות חגיגיות אצל חברים, ואפילו פעם אחת זה לא קרה ביום כיפור - רובן התרחשו דווקא בשבת, ובדמיונך זו בטח גם קנוניה נגד הדת שכן הארוחות הללו, ללא יוצא מן הכלל , היו כרוכות בחילול שבת - נסיעה, הדלקת אש וחשמל, ושמיעת מוזיקה רחמנא ליצלן. פגישות עם חברים, אם הם בטווח הליכה? כן - ולמה לא? רק בדמיונך זה מצטייר כצעד אנטי דתי. סרטי וידאו? אנשים רואים סרטי וידאו ביום כיפור רק בגלל שהטלוויזיה לא פועלת, לא כשום צעד "אנטי דתי" אני אישת מצר על כך שלאנשים בארץ אין קשר עמוק יותר ליהדות. יתכן מאד והסיבה לכך היא הניכור שיחושו בגלל יחסה העוין של היהדות האורתדוקסית ל'חופשיים'. עדיין, בליל כל נדרי מלא בית הכנסת שלנו - קהילת בית דניאל מפה לפה, ואפילו מקום עמידה קשה למצוא בו.

masorti

New member
כרגיל אתה מסלף את דברי...

לא טענתי שצפייה בוידאו או אפילו ביקור אצל חברים שגרים קרוב היא הצהרה נגד הדוסים. הטענה היתה נגד סעודת המלכים המשותפת בצהרי יום כיפור. הסעודות בשבת הן לא שמחה גדולה מנקודת מבט דתית. אלא שאנו חיים במציאות עם מוסכמות מסוימות שבה יום כיפור נתפש כסמל משמעותי בהרבה מהשבת. אז הסעודות ביום כיפור הן אמירות הרבה יותר חריפות. הסיבה לניכור ליהדות היא לא בגלל היחס האורתודוכסי אלא בגלל שנעלם הדור שזכר יהדות דתית מבית אבא וסבא, וגדל במקומו דור שחונך על ברכי ה"ישראליות" הבזה לדת. החילוני הממוצע היום רואה בדת מטרד ללא שום משמעות לחייו, והתקשורת מלבה את הבוז העמוק לדת. בוא ונעזוב את בית דניאל מחוץ לדיון. זה אולי מרכז קהילתי שמארח חילונים שמחפשים רוחניות הקשורה ליהדות. בית כנסת זה לא.

sailor

New member
מי שמך?

בית כנסת הוא מוסד קהילתי ורק הקהילה זכאית לקבוע את אופיו ואת צורת ותוכן הטקסים המתקיימים בו. בעיני החרדים הקיצונים בית כנסת של מזרחי לא טוב יותר מכל בית כנסת רפורמי או קונסרבטיבי. כל גישתך דוגמתית ואינה מתירה זכות בחירה אישית.

masorti

New member
טעות בידך...

בית כנסת הוא מקום התכנסות דתי יהודי ולא "מוסד קהילתי". הרפורמים אינם זרם מוכר על פי ההלכה, ולכן מקום ההתכנסות שלהם אינו בית כנסת. הם יכולים לכנות את מקום התפילה שלהם איך שירצו, אבל לא בשם מטעה. בדיוק כפי שמוסד לימודי שאינו מוכר ע"י המל"ג לא יכול להיקרא אוניברסיטה. בעיני החרדים בית כנסת דתי-לאומי הוא בית כנסת תקף לכל דבר, ואילו "בתי כנסת" רפורמיים הם מושב לצים.

sailor

New member
זו דעתך הפרטית

ששווה בדיוק מה ששווה כל דעה פרטית אחרת.

masorti

New member
שוב טעות...

זו דעת ההלכה. אתה כמובן יכול לטעון שדעת הרקטור של שלוחת אוניברסיטת לטביה שווה לדעת יו"ר המל"ג. מה לעשות שיש מי שמוסמך ויש מי שלא.

ההלכה לא מוסמכת לקבוע מהו בית כנסת

או מיהו רב, או מיהו יהודי, אלא רק בעיני מי שמכפיף עצמו להלכה זו.

masorti

New member
אתה משעשע...

לדעתך ודאי גם המל"ג לא מוסמכת לקבוע מהי אוניברסיטה ומהו תואר אקדמי אלא בעיני מי שמכפיף את עצמו לקביעתה. אנשי השלוחה של אוניברסיטת לטביה יסמכו לקבל את דעתך.

למעלה