עזרה

Mist2

New member
עזרה

כשאתה עוזר למישהוא, אל תצפה לתמורה! לעשות את הדרך לבד, בדרך כלל בלתי אפשרי. אם עזרת למישהו להעלות על הדרך, הנה מהלכים שניכם ביחד. זו היא תמורתך, וזו היא העזרה הגדולה ביותר שתקבל!

orli997

New member
כן, בסופו של דבר זה נכון../images/Emo140.gif

אני חושבת שמי שעושה את הדרך לבד עושה זאת מאכזבה וחוסר ברירה ולא מבחירה.

Shar0ni

New member
לא בהכרח נכון

שמי שעושה את הדרך לבד עושה זאת מאכזבה וחוסר ברירה ולא מבחירה. יש שעושים דרך לבד מבחירה. לא מאכזבה ולא מחוסר ברירה.

כאילו לבד לבד?

גם למלך יש יועצים,,, ובמסלול הזה של החיים אנחנו פוגשים כל יום אנשים שעוזרים לנו בדרך כזו או אחרת,,, ככה נראה לי בכל אופן,,

Shar0ni

New member
לא קטרת

אורלי כתבה משפט כוללני. אז תיקנתי. לא כל מי שעושה דרכו לבד בהכרח עושה את זה בגלל חוסר ברירה ואכזבה. אני אישית בעד חופש ואוהבת מאוד להיות לבד. אולי כי ככה גדלתי. לבד. אני בת זקונים והאחים ואחיות שלי גדולים ממני בהפרשים גדולים. אמא שלי מספרת שכשהייתי תינוקת היא היתה משאירה אותי שעות לבד בחדר ותמיד מצאתי לי עניין. הבן שלי יצא גם כמוני, כנראה. אבל מצד שני, אני כן אוהבת להיות בחברה. לא טוב היות אדם לבדו. אז לפעמים אני בוחרת להיות לבד - לא בגלל אכזבה, או חוסר ברירה - אלא מתוך רצון.

orli997

New member
להיות מסוגל להיות לבד זה משהו אחר לא?

כשאדם לא בורח מעצמו לא צריכה להיות לו בעיה להיות לבד להיפך, אבל לצעוד לבד בדרך בחיים זה סיפור אחר.

Shar0ni

New member
יש לבד ויש בדידות.

בדיוק היתה לי שיחה עם חברה שלי על זה אתמול, כשאתה לבד אינך לבד, אתה פשוט בודד- ויש הבדל עצום בין בדידות ללבדות. כשאתה בודד אתה חושב על האחר, האחר חסר לך. בדידות היא מצב שלילי. אתה מרגיש שהיה טוב יותר עם האחר היה שם- חברך, אשתך, אמך, אהובך, בעלך. זה היה טוב יותר אם האחר היה שם - אבל האחר איננו. בדידות היא החוסר באחר. לבדות היא הנוכחות של עצמך. הלבדות חיובית מאוד. היא נוכחות, נוכחות גולשת. אתה מלא בנוכחות, עד שאתה יכול למלא את כל היקום בנוכחות שלך, ואין כל צורך באף אחד. אושו

orli997

New member
שרוני

גם אושו אמר אבל לא היה לבד. סיסמאות יכולות להיות מאוד חכמות, תראי לי אדם אחד שהוא צועד בחיים לבד נהנה מזה וחי על פי המנטרה הזו. הקושי להיות לבד נובע מזה שלמדו אותנו שאנו יצורים חברתיים עוצבנו ע"י החברה אז היכולת להיות לבד נחשבת להישג, לחויה של נוכחות, עדיין היא נגזרת מאיזה קונפליקט.

Shar0ni

New member
סיסמאות?

אני לא רואה את זה ככה... אבל כשאני מרגישה לבדות ואני קוראת את זה - זה עוזר לי
בוודאי שאנחנו יצורים חברתיים. אלה פשוט כלים להתמודדות עם מצבים, זה הכל.

orli997

New member
לזה בדיוק התכוונתי

זה כלי להתמודד עם מצב זו לא עובדת חיים נכונה. הכלי הזה נוצר מתוך קונפליקט.

Shar0ni

New member
את רואה../images/Emo35.gif

את זוכרת את השרשור על מערכת החינוך? זה למשל משהו שצריכים ללמד בבית ספר. לתת לילדים כלים להתמודד עם החיים. איך להפוך לאנשים טובים יותר, בריאים יותר. ומה מלמדים אותנו? לא לאלימות! נכון, אך לא מספיק לדעתי. ועלה לי עכשיו רעיון - שאם היה אפשר ליישם אותו זה היה בן **** אם אני מציעה לעשות את זה בהתנדבות? או כמורה מחליפה בבית ספר? ויש הצלחה? וואו! זה יכול להיות פריצת דרך... מה את אומרת?

orli997

New member
זה גדול

זה אולי יבהיר למערכת מה חסר בה, אני חושבת שהבסיס הוא לא להגיד לא, לא להתנגד ולהילחם, בכלל לפעול למען משהו ולא נגד משהו, נקודת המוצא צריכה להיות שהתנגדות מעצימה כל תהליך , אילה כלים מאוד חשובים מאוד משמעותיים שיכולים לעשות שינוי אמיתי בתופעה של האלימות ובכלל סובלנות ויכולת התמודדות, אם יש לך כוונה כזו זה יכול להיות פיצוץ,

Shar0ni

New member
אממ...

כן! לדעתי זה רעיון גדול ואני אציע את זה למנהל בית ספר שלנו. דורון החמוד
(באמת אחלה מנהל) ותשמעי, אולי יהיו עוד הורים שירצו להרתם לתהליך ולכי תדעי- אם זה יעבוד... זה יכול ליצור שינוי גם בבתי ספר אחרים. אני אתייעץ עם אחותי היא כבר 23 שנה במערכת החינוך. רכזת חברתית ומורה מחנכת.

orli997

New member
בהצלחה../images/Emo140.gif

אני רוצה לומר לך שאנחנו עושים סדרה של הרצאות וסדנאות עבודה בבי"ס מסויים, המורים הם עם קשה עורף חחחח התלמידים זה סיפור אחר.

Shar0ni

New member
אהה! יופי!

כן... המערכת קצת אטומה, אבל זה שווה בשביל הילדים. תגידי, איך זה באמת הולך? יש תוצאות יפות?

orli997

New member
כן ולא

אנחנו עם מורים לא עם ילדים חחחח אני מאמינה שאת הבלאגן המבוגרים עושים לא הילדים, אז יש מי שמוציא מזה המון ויש מי שמתנגד ולפעמים נלחם בתהליך ומפריע, בעצם יוצא שמי שניכנס לתהליך ומתקדם יוצא לעשות אותו מחוץ למערכת בעצם, אבל זה בסדר כי המערכת או קבוצה גדולה מאוד קשה להתקדם וזה תהליך מאוד אינדוידואלי, עם ילדים יהיה לך כיף והמון פידבאק לדעתי,

Shar0ni

New member
כן...

יש לי קצת ניסיון, פעם עבדתי כמורה מחליפה בבית ספר
אני מאוד אוהבת ילדים.

orli997

New member
אז נראה לי שזה יכול לעבוד

אם את אוהבת ילדים , מבינה אותם את החשיבה שלהם ואת מתקשרת איתם זה יכול מאוד להועיל, רעיון כביר כבר אמרתי לך? ממש בהצלחה

ברור ברור,,תודה על ההבהרה

סליחה שהבנתי לא נכון,,,אכשהו המחשבה שלי לקחה אותי לקטע של העזרה/הדרכה של האנשים שנקרים בדרכינו,,, בהחלט שלפעמים מרגישים צורך להיות לבד- וזה יותר מבסדר בעיניי,,,גם אני בוחרת את זה כשאני מרגישה צורך כזה,,, וברור שלא מתוך אכזבה או חוסר ביררה. כמובן הצדק איתך. חג אורים שמח לך ולכולם

למעלה