עזרה

עזרה

לפני כמה שבועות המזוזה בחדר של ההורים שלי נפלה,הרמתי את המזוזה ונשקתי אותה והכנסתי אותה לבית המזוזה. האם הייתי צריך לברך...? ואם כן,האם אני צריך לברך עכשיו שעבר כבר הרבה זמן מאז שזה קרה...? אשמח אם תענו לי תודה ושבת שלום לכול עם ישראל-עידן :)

אולי אעזור לך...

בדרך כלל כשנופל לך משו קדוש עם שם השם אתה צריך לצום או לפחות לתת צדקה. ולא צריך לברךך. אצלנו שניכנסנו לבית החדש שמנו מזוזה די יפה ויקרתית בכניסה ו פעמיים גנבו לנו אותה את המזוזה השלישית הצלחנו לישמוע את הרעש איך שהמזוזה נופלת, העברנו אותה לאחד החדרים ושמנו מזוזה רגילה בפתח הבית ומאז ברוך השם לא גנבו לנו אותה. לא קרה כלום תודה לאל. אנחנו בודקים מידי פעם תמזוזות. מה שחשוב להדביק או למסמר אותם טוב שלא יוכלו ליפול שוב. לכן אני חושבת שהכל בסדר אבל לתת צדקה זה תמיד טוב... שבוע טוב

אופירA

New member
מנהל
יש לתת תשובות עפ"י ההלכה

אין לצום אם נפלה מזוזה. בכלל אין לצום כתחביב, ואסור לצום ללא הוראה הלכתית המחייבת (או לפחות מתירה) צום. יש הוראות הלכתיות בכל מקרה של דבר קדוש, ולא כל מקרה זהה למקרה אחר.

ירון 5

New member
התשובה האמיתית!!!!!

אם המזוזה נפלה או שהוצאת אותה ובדקת אותה במקום והחזרת אותה לאותו פתח שהיא היתה לא צריך לברך אבל אם העברת אותה לפתח אחר או שהחזרת אותה לאחר כמה ימים או ששמת מיד אבל מזוזה אחרת צריך לברך.

ירון 5

New member
תיקון קטן..

עיינתי שוב ותיקון קטן: אם הוצאת את המזוזה והחזרת מיד לא מברכים אבל אם המזוזה נפלה צריך לברך.

אמנם כך כותב הקיצור שולחן ערוך..

אולם הלכה למעשה.. אם מחזירה מיד למקומה לא יברך וספק ברכות להקל. בודאי שאין לצום על כך.

צריך לישאול רב

אתה לא רב אם היא נפלה ככה סתם זה אומר משו תישאל רב בבית כינסת שיוכל לענות לך על זה אפשר לצום מתי שרוצים אם רוצים לעשות מיצווה. וזו מצווה גדולה.

למעלה