עזרה

עזרה

אז ככה, מחר אני אהיה בספריה ויש שם ארכיון של עיתונים (הארץ,ידיעות, מעריב וכו), בכל אופן, אני מחפשת תאריכים של כמה דברים שאולי מישהו פה יודע, זה מאודדד יעזור לי. *זוכרים שלפני כמה חודשים, נדמה לי שזה היה בתחילת השנה הזאת (אולי נובמבר?) נפצעה חיילת שהיתה בטירונות לוחמות נח"ל, היא היתה בהכשרה להיות לוחמת נח"ל בפלוגת קרקל ונפצעה במהלך תרגיל חי"ר במתקן אדם, ידוע לכם אולי מה היה התאריך, או החודש? *הפרסומים שהיו באמצע שנה שעברה לגבי רוני צוקרמן שכיום היא טייסת קרב, ז פורסם אם אני לא טועה משהו בסגנון:"הצוערת רוני, עומדת לסיים בעוד כמה חודשים - חצי שנה נדמה לי, בתור טייסת הקרב ה1 בצה"ל" ואז הופיעו פרסומים גם ביום קבלת הכנפיים שלה, או בכלל כתבות עליה, מישהוזוכר איזה חודשים זה הופיע בעיתונות? *בקשר לאליס מילר, ענבל נתנה לי קישור לבג"ץ עצמו, אני צריכה תאריכים של כתבות שהופיעו בעיתון סביב כל הסיפור. המון המון המון תודות.

את יודעת,

בפעם הקודמת שבקשת עזרה, נתתי לך כמה לינקים - אחד מהם הוא בדיוק זה שאת מבקשת כרגע (צוערת בחיל אויר בדרך להיות טייסת קרב ראשונה), ועוד אחד נוסף על קורס טיס. זה נמצא בהודעה שזו הכתובת שלה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=68&msgid=4161903 ואני מודה, שבתנאים, אני לא חושבת שאשקיע שוב בחיפוש.

חבל שאתה מזלזל

באמת חבל, כי אם גם אתה היית קורא את ההודעה שלי היית מבין שאני הולכת לחפש מחר בעיתונות (ידיעות מעריב וכו) ואת הכתבה מבטאון חיל האויר יש לי כבר גם כי אתה נתת לי את הקישור, וגם כי היה לי אותו. אבל בכל זאת, תודה.ושים לב שד"א דיברתי על התאריכים שזה הופיע בעיתונות!

הסבר קצר

הלינק הוא ל YNET ולא לבמחנה זאת גירסת האונליין של ידיעות אחרונות המאמר הופיע בידיעות אחרונות בתאריך שבו הופיע ב YNET (ובמקרים חריגים מאד, בהפרש של יום).

החיילת שנפצעה במתקן אדם

נפצעה בתאריך 13.12 אני מניחה שביום שלאחר מכן הכתבות פורסמו בעיתונים.

greywolf

New member
שתי הפניות באדיבות אחותי

א. דפנה יזראעלי ב"מין מגדר ופוליטיקה" ב. "התשמע קולי" בעריכת יעל עצמון מאמר של אורנה ששון לוי. והמון בהצלחה במחקר, הנושא מאוד חשוב.

the red bh

New member
בעניין הפצועה

לדעתי מסקנות התחקיר בנוגע לפציעה לא הופיעו בעיתונות (המ"פ וסגנו נמצאו אחראים, החיילות פעלו ללא דופי) וניתן (לדעתי) להשיג אותם ביחידתך מהגורם האחראי על הבטיחות (גורמים כאלו מקבלים תחקירי אירועים ממז"י).

מירה ח.

New member
צהל, כהרגלו בקודש,

מזנק ומזדרז להאשים את החפים מפשע, ולכסת"ח על האשמים האמיתיים (בדר"כ מפקדים שאינם ממלאים את תפקידם כראוי), אבל משרך רגליו כשיש צורך להודות באמת. ואמצעי התקשורת מסייעים לו בכך שהם ממהרים לפרסם בריש גלי את השקרים הראשונים או את חצאי האמיתות, ומסננים בלחישה - בעמוד האחרי למטה - את העובדות לאשורן, כפי שהן מתגלות, לעיתים מאוחר מדי...

התשמע קולי/יעל עצמון

אתמול הייתי ביריד הספרים וחיפשתי את הספר, ומשום מה היא אמרה לי שאין להם אותו, ולא אמור להיות בכלל בחנות, ז"א שהם לא מביאים אותו בכלל. זה ספר שקשה למצוא אותו? הוא מוגבל או משהו?

BooBee

New member
אני חושבת

שהכי טוב זה להתקשר להוצאת הספרים ולברר שם. אם אין שם, אפשר להשתמש בשירותיו של איתמר, הידוע באיתורי ספרים שלא ניתן לרכוש בחנויות הספרים.

.inbal

New member
למיטב זכרוני אולי דווקא בגלל

שזו היתה חיילת, מה שמיד עורר גל בדיחות ושמועות בקרב ´נשמות טובות´, כן פירסמו. משהו כמו יום אחרי האירוע אמרו בחדשות שהמפקדים שהגדירו את המסלולים בהם נוהל האימון (כמה מסלולי פרט/חוליה במקביל באותו שטח) לא שמרו על גבולות גזרה נכונים ונוצר מצב שמי שעושה תרגיל במסלול אחד, ירה בגבה של החיילת במסלול אחר.

.inbal

New member
קצת קשור - על הקשיים של נשים בצבא

ארה"ב, בעיקר בהתמודדות עם חוקים מקומיים במדינות כמו סעודיה, שם משרתות חיילות, אבל כשהן יוצאות מהבסיס הן חייבות בליווי גבר, אסור להן לנהוג וכו´. זה מציב בפני ארה"ב בעיה קשה מאוד מבחינה חוקתית, כי זו הפרת זכויותיהן הבסיסיות כאזרחיות ארה"ב, כי הן שם לעבוד, לא כביקור...

טל קר

New member
לא לשכוח את הספר של איריס ג´רבי

על נשים בצה"ל! (יש לי אותו אפילו להשאלה)

למעלה