עזרה

kori09

New member
עזרה

שלום אני מעונין ללמוד בסיסי נתונים ושפת sql ואודה לכם אם תעשו לי סדר בבלאגן שנוצר לי. 1.ראיתי שיש גרסאות שונות לsql למשל זאת של אורקל או sql server או mysql מה ההבדל ביניהן? 2.איזו תוכנה יש על מנת שאוכל לכתוב בה קטעי קוד של sql ? 3.האם ללמוד sql זה מספיק או שלמשל צריך לקפוץ ישר ללימוד sql server 2005? 4.אודה לכם אם תמליצו על ספרים ללימוד בסיסי נתונים וsql, יש את הספר של רז הייפרמן בסיסי נתונים טבלאיים ושפת SQL - עקרונות ועיצוב איך הספר הזה והאם אתם ממליצים עליו? תודה רבה לכם

א ו ר ח ת

New member
ישנם מאמרים רבים אשר עוסקים בהשוואות

ויש הרבה ספרים טובים בתחום, כל ספר שהוא מעל 300 עמודים טוב בתחום
האמת לא מכירה ספר בעברית שהוא לא טוב, אז תכנס לכל חנות ספרים וכל ספר עבה של SQL יניב את התוצאה.

s h i m s h o n

New member
שלום קורי

בעקרון כל לימוד/תוכנה/קורס שתעשה לא יספיקו להכניס אותך לשוק העבודה לצערי. בשטח מדבר רק דבר אחד - נסיון (רק אל תשאל "אז איך מקבלים נסיון?"...). SQL הוא השפה שאיתה מבצעים שליפות ועדכונים ב-DB. אתה חייב להכיר/ללמוד מושגים כמו טבלה, עמודה, JOIN ואת ארבע הפקודות הבסיסיות SELECT INSERT UPDATE DELETE. בסיס נתונים (DB) הוא כבר מושג הרבה יותר רחב, שכולל את המידע עצמו (הטבלאות), אבל גם הרבה דברים נוספים, כמו ניהול נעילות, ריבוי משתמשים, אבטחת מידע, גיבוי ושחזור, שיפור ביצועים ועוד ועוד. מעטים האנשים שמכירים לעומק את כל הפיצ'רים (הגלויים והנסתרים) וכל היכולות של DB. כשאתה כותב אפליקציה ב-JAVA למשל, שמשתמשת בנתונים של DB, ולא ידוע מראש מהו סוג ה-DB, או כשרוצים שהאפליקציה תהיה גמישה מבחינת סוג ה-DB, חייבים להשתמש ב-SQL כמה שיותר בסיסי, כזה שיעבוד בכמה שיותר DBים. אבל, כשכותבים אפליקציה ויודעים מראש מהו ה-DB, כדאי מאוד להכיר טוב את ה-DB הזה, כדי לנצל את יכולותיו המיוחדות ולהמנע מה"שגעונות" הפרטיים שלו. לשאלותיך: 1. ישנה גרסת ANSI SQL בסיסית שפחות או יותר כולם מצייתים לה, ולכל DB התוספות שלו. ההבדלים רבים מכדי לציינם כאן. 2. תוכל להתקין כל גרסה חינמית ומצומצמת של DB לשם בנייה ראשונית של טבלאות, הרצת SQLים והתנסות. אקסס למשל, נותן לך גם את הצד הויזואלי - תוכל לבנות מסכים שיבצעו שליפה מטבלאות ויציגו את הנתונים. 3. SQL זו שפה. SQL SERVER זהו שם DB. לעיתים מקצרים ואומרים SQL גם כשמתכוונים ל-DB עצמו. מה ללמוד? SQL חובה ללמוד. אבל האם ללמוד גם DB ואיזה DB? זה כבר תלוי בך ובכוונותיך. 4. אני ממליץ לך בחום ללמוד SQL דרך הרגליים - תתקין איזשהו DB ותתחיל לבנות טבלאות, להוסיף ולהוריד עמודות, לשלוף ולעדכן מידע. תרגילים בסיסיים כאלה ניתן למצוא באינטרנט (גוגל). אם תראה שהכיוון מתאים לך, אז תיקח ספר ותלמד קצת יותר על קשרים בין טבלאות, מפתחות, תכנון ועיצוב. בברכה, ש.

רק עוד שאלה אחת..

היכן אני יכול להוריד כלי חינמי, שעל המחשב שלי אני אוכל לבצע את כל הפעולות של השליפה מחיקה וכו'?ושלא אצטרך להיות מחובר לאינטרנט בשביל לבצע זאת. אודה לכם אם תמליצו לי מהיכן להוריד תוכנה שמאפשרת באופן ויזואלי לבצע את הדברים האלו וקישור למקום בו אוכל להוריד תוכנה זאת.(רשמת שאוכל להתקין גרסה חינמית של db אודה לך אם תתן לי קישור מהיכן להוריד את זה) תודה רבה

itaym02

New member
עם את הDB של MS אז גגל

sql server 2005 express download אם את mysql אז גגל xampp download.

למעלה