עזרה
מישהו?

peachy

New member
עזרה ../images/Emo92.gif מישהו?

אני בת 21, מעולם לא הלכתי לאבחון אבל תמיד הייתי ילדה כזאת רחפנית, שבביה"ס אמנם הייתי פיזית בכיתה, אבל הייתי בכלל בעולמות אחרים. הייתי ילדה כזאת שמציירת רוב הזמן, חולמת בהקיץ עם דמיון מופרז.. כיום אני לומדת לתואר (שנה ראשונה) עם הרבה מקצועות מתמטים שמצריכים קריאת ספרים עבי כרס ולימוד עצמי ואני בקושי מסוגלת לגרום לעצמי לשבת וללמוד, אני משתמשת בכל התירוצים בעולם, ואם אני יושבת לרגע, לא כ"כ מצליחה להתרכז וביום שלם מסוגלת ללמוד רק שלושה דפים בגלל חוסר הריכוז "הרחפנות" אפילו חשבתי לעזוב את הלימודים
יש כאן עוד אנשים במצבי? מקווה שיש לכם עצות בשבילי איך להצליח בלימודים כנגד כל הסיכויים (איך לגרום לעצמי לשבת וללמוד - ולהתרכז בלי לקום כל 15 דקות) אבל גם תמיכה תתקבל בשמחה... תודה מראש

אכן כדאי לך לעבור איבחון.....

דרך קופת החולים שאת חברה בה,אם את חשה שיש לך בעיה של ריכוז איבחון יצביע על בעיה ממוקדת ויציע לך הדרכה דרכי התמודדות. שלך חנה גונן

kniaper

New member
מתמטיקה, אאוצ' ../images/Emo122.gif

שלום לך וברוכה הבאה ל
. כל הכבוד לך שאת הלכת להתמודד עם השד (מבחינתי בכל אופן) מתמטיקה. המקצוע הזה בהחלט דורש המון ריכוז וכפי שאת מתארת את עצמך, רחפנית, מובן שממש קשה לך אם הלימודים הללו. יכול להיות שבאבחון יזהו שיש בעייה כמו ADHD. אם כן, זה תחילתו של מסע קשה אך כדאי ואם הרבה תקווה בשבילך. כולם פה עברו או עוברים אותו ועם זאת כל אחד עושה זאת בדרכו המיוחדת. אני מבין ומזדהה עם התסכול שלך אבל לפני שאת עושה צעדים רציניים כמו לעזוב את הלימודים כדאי שתפני למרכז לסיוע ללקויי למידה בקמפוס שבו את לומדת (רשימה חלקית) והם יכולים לעשות חלק גדול מתהליך האבחון ולאחר מכן גם לסייע לך בהתמודדות האקדמית. אני שמח שהצטרפת אלינו ומזמין אותך להשאר ולקחת חלק בשיחות ובדיונים. גם אנחנו נהיה כאן בשבילך ונשמח לשמוע ממך איך מתגלגלים העניינים

ailag

New member
תאומה

אפילו בגיל
באוניברסיטה בד"כ יש אבחון, אם את באת"א הוא עולה 800 שקל שם. לא עוזר הרבה, שמעתי שהוא רק נותן הארכת זמן (וחברה שלי עם ADD העירה: איך תעזור הארכת הזמן אם אני לא יכולה להתכונן?). אבל שווה לנסות. חוץ מזה: פאלם, study buddy, וסיכומים. לדעתי.

nu shoin

New member
שלום peachy

קודם כל אני מצטרף להמלצה לעבור אבחון. עדיף מוקדם ממאוחר, או מאוחר מאף פעם לא. בקשר ללימודים, גם אני לומד הרבה מקצועות מתמטים במסגרת התואר הראשון ולפי דעתי המקצועות האלה ממש תפורים על ADD. הלמידה לא מבוססת על הקשבה או זיכרון אלא קודם כל על היגיון. אני לא יודע מה את לומדת אבל אם את מוצאת את עצמך יותר מדי מול ספרים עבי כרס אז יש סיכוי טוב שאת לא לומדת כל כך טוב. אז מהניסיון שלי: - נסי תמיד לחשוב לבד על הפתרון לפני שאת קוראת אותו, גם אם לא תצליחי תגלי שיותר קל לקרוא כשזה לא בא מתוך חלל ריק. - תשתדלי תמיד לזכור כמה שפחות ולהבין כמה שיותר (גם אם יש לך זיכרון מצוין). - תמיד תפתרי את התרגילים, יותר קל להתרכז בלכתוב מאשר לקרוא ובסופו של דבר שם הלמידה האמיתית. - אם את מרגישה שבא לך לעשות הפסקה קצרה אל תראי טלוויזיה, אחרת את עלולה לגלות שה"הפסקה" מתארכת יותר ויותר וקשה לך להתרכז מחדש בלימודים. - לי מוזיקה עוזרת כשאני פותר תרגילים ומפריעה כשאני קורא. עוד משהוא לשים לב אליו. טוב, אני מתחיל להישמע כמו הבחור מהשיר sunscreen אז לסיום, לפחות אצלי, ההבדל בין 55 ל 95 מאוד קטן אז שווה להתאמץ, או במילים אחרות על תתייאשי
.

kniaper

New member
../images/Emo98.gifsunscreen זה טוב

יה נו שויין, איפה היית כשאני למדתי (אם אפשר לקרוא לזה למדתי) מתימטיקה.

spidergirl

New member
הייתי במצבך לפני שנה

הפתרון: ריטלין ולא שום דבר אחר. לא עזר כמה שניסיתי לשבת להקשיב ולהתרכז- פשוט אי אפשר.

peachy

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

קודם כל רציתי להודות לכם על קבלת הפנים
בקשר לאבחון - התקציב שלי כרגע לא משהו (סטודנטית..) אז אני אראה מה קורה עם העלות של זה. kniaper - גם אני שמחה שהצטרפתי.. סוף סוף אנשים שיבינו אותי קצת (?) nu shoin - תודה על כל העצות, אני אנסה ליישם אותם, להתכונן למקצוע עיוני למשל (דיני עסקים/מבוא ללוגיסטיקה וכו') אין לי כ"כ בעיה ללמוד יום לפני המבחן אני יושבת שעתיים בלילה, קוראת את כל החומר וזהו. אבל פיזיקה ומתמטיקה זה too much , יותר מדי נושאים פחות מדי זמן. אולי אני דוחקת בעצמי יותר מדי.. מרוב שאני רוצה ללמוד הרבה אני לא לומדת בכלל <sunscreen זה שיר טוב..> אני חושבת שהבעיה שלי שאני יכולה לשבת ולחלום בהקיץ והזמן עובר ועובר.. היום יש לי יום חופשי, ותנחשו מה לא עשיתי כווול היום? אוף! ואני באמת רוצה ללמוד ולהצליח spidergirl - ריטלין? לא רוצה לא רוצה לא רוצה לקחת תרופות יש לכם רעיונות איך להיפטר מהרצון הזה לחלום בהקיץ במקום להתמקד בדברים שאני צריכה לעשות (כמו ללמוד!!) ושוב תודה לכם... [מקווה שלא בלבלתי לכם יותר מדי]

spidergirl

New member
ניסיתי שנתיים

שנתיים!!! כמה ביטחון איבדתי בתקופה הזו. ועד היום, אם אני מנסה בלי התרופה, זה לא מצליח לי, ושוב חוזר התסכול. אולי תסבירי למה את מתנגדת לתרופות? אולי תנסי, אם לא יהיה לך טוב, תפסיקי, זה לא ממכר אני באופן אישי יכולה לבנות סדר יום מאוד נוקשה אבל פתאום להרגיש כמו בתוך בועה, הכל איטי ומסורבל ומוביל לחלומות בהקיץ, אם תמצאי דרך - שתפי אותי

יתכן שכולנו במצבך. תלוי באבחון שלך.

בכל מקרה, האבחון יהיה צעד חשוב במציאת הדרך לתפקד הייטב.

orthe1

New member
בחום רב אני מציעה לך../images/Emo62.gif

היי, אני בת 39 ורק לפני כמה חודשים עשיתי אבחון. עד לאבחון למדתי עד "זוב דם". כל לימוד היה עם קשירה של חבלים לרגלים לצורך קרקוע (מטאפורי). מאז האבחון חיי השתנו לבלי הכר מבחינת אני בעיני עצמי, לא מגזימה. אופססס...ובזכות ביקור בפורום התברר לי שאני ממש לא לבד, לא רק זאת אני בהחלט יודעת שהאופי "האימפולסיבי" שלי שמביא לי חשק לעיתים לצאת לפוגרום אינו באישיותי אלא חלק מ........ , מאז הידיעה ה"מרעישה" הזאת אני בהחלט מודעת הרבה יותר ועוצרת בזמן, ולא מתוך תסכול אלא מתוך ידיעה ברורה. בחום רב וממש בדרבון מסיבי, לכי לעשות את האבחון, חלקי את התשלום למקסימום אבל עשי אותו. עם עזרת האנשים הנפלאים כאן בפורום קיבלתי מידע וחיזוקים (גם דרך קריאת הודעות של אחרים) במקרה שלי נפלתי על פסיכיאטרית "שמרנית" והייתי חייבת לקחת את הטיפול שהיא המליצה קודם ללחץ ההיסטרי שהפעלתי על ריטלין. ו....קיבלתי את הריטלין. עברתי יומיים של לימודים בכזאת רמת ריכוז שבחיים לא חוויתי, ועדיין אני חשה שיש מקום לשיפור. אבל "הפנימי" אני-בת-39-מרוכזת-בהרצאה- של- 4 -שעות ואפילו מצליחה לזכור משהו!!!! ממליצה מכל הלב בגילך "הפעוט" רוצי לאיבחון!!! ולא רק מהיבט הלימודים. הליקוי באם קיים משפיע על כל תחומי החיים. שיהיה בהמון הצלחה!

למעלה